• Udendørs biograf på Six Senses Zighy Bay, Oman
 • Stranden på Six Senses Zighy Bay, Oman
 • Ankom med båd, i bil eller med paraglider til Six Senses Zighy Bay, Oman
 • Oplev Ferrari World i Abu Dhabi, Forenede Arabiske Emirater
 • Kvinde foran moske i Abu Dhabi, De Forenede Arabiske Emirater
 • Mand med sin kamel i Dubais ørken
 • Dubai skyline med Burj Khalifa

Mor, vi vil bo her 3 uger, når vi bliver voksne!!!

Rejsebrev fra Dubai og Oman, oplevet af Dorthe Lærke Hansen

Frederik og Oscar på knap 5 år er ikke i tvivl. De skal tilbage til Dubai og Oman. Til luksus på Six Senses Zighy Bay og til vandland, guldbarrer og golfvogne. Butleren Laksana skal selvfølgelig stadig være der. Og alle hotelværelser har vel til den tid også en dagligstue!

Dorthe Lærke Hansen er Nyhavn Rejsers produktchef på bl.a. De Forenede Emirater og Oman. På hendes rejse i januar 2012 var målet at teste hoteller og oplevelser for en familie med små børn. Programmet var presset, for Dorthe skulle også nå at inspicere en masse andre hoteller på vejen. Ikke desto mindre var rejsen en stor succes. Spørg bare tvillingerne Frederik og Oscar!

Oplevelser i Dubai - læs mere her

Børneservice på Emirates

Allerede i flyet med Emirates mærkede ungerne, hvad service i børnehøjde vil sige. En fin rygsæk med underholdning og en god børnemenu satte stemningen. Dorthe havde selv sørget for iPad og malebøger, så en flyvetur på 6 timer i medvind blev klaret i stiv barnearm.

I lufthavnen havde Dorthe bestilt Nyhavn Rejsers normale velkomst.

”Vi blev mødt af vores lokale samarbejdspartner i lufthavnen før emigrations”, fortæller Dorthe. ”Han ledte os til en særligt hurtig kø gennem paskontrollen og kørte os til hotellet i en privat transfer. Hurtigt og nemt.”

Dorthe og familie ankom til hotellet kl. 23 lokal tid. Hjemme – og i ungernes indre ur – var klokken 20 og dermed normal sengetid. Den rytme fastholdt de hele rejsen, så børnene kom i seng til ”normal tid” og sov til lidt ud på morgenen lokal tid. For de voksne betyder det, at man kan gå på restaurant om aftenen – og får lov til at sove om morgenen.

We speak children language!

Første stop var Hotel Ritz Carlton i Dubai. Luksus, men på en afslappet måde uden at være opstyltet. Drengene elskede det. Også at Dynamo Kievs fodboldhold boede der på deres træningslejr. Man omgås vel stjernerne.

Værelset var kæmpe med plads til to ekstra senge, der var en god legeplads, pool med rutsjebane og et personale, der talte børnesprog, som de selv udtrykte det. Altid klar med opmærksomhed og en overraskelse.

Et ekstra plus var placeringen ud til strandpromenaden tæt på Dubai Marina, hvor man kunne gå tur. Oscar og Frederik ved godt, hvad lækre biler er, så strømmen af Ferrarier og Lamborghinier blev kommenteret med stor indlevelse og indsigt. Nærmeste metro er 15 min væk i børnetempo.

Vælg private udflugter

Familien var på flere udflugter, og Dorthes væsentligste erfaring her var at vælge en privatchauffør i en bil, man har for sig selv.

”Man bestemmer selv tempoet. Man kan sige stop, når man vil stoppe og have en is, og køre hjem, når man ikke vil mere”, siger Dorthe. ”Samtidig kan man bede chaufføren tilpasse indholdet til det, man gerne vil se. Det koster lidt mere, men det er det eneste rigtige, når man har børn med”.

Dorthe og familie var på privat city sight seeing på 3 timer. De bad f.eks. om en forlænget sejltur på Dubai Creek i deres egen båd. Et hit for drengene.

De var også på ørkensafari. Bilerne rummer normalt 6 personer, men familien på 4 havde den så for sig selv. De kunne bede om blide køreture i sandbankerne, og der var autostole til drengene. De var i øvrigt vildt imponerede af, at man lukker luft ud af hjulene for at få bedre greb i sandet. Måske far skal tjekke dæktryk noget oftere derhjemme nu? På vejen så de gazeller, dromedarer og et falkonershow.

Mens Dorthe og Jacob nød solnedgangen over ørkenen, drønede drengene rundt i sandet, og bagefter ventede aftensmad i en beduinlejr med hennatatoveringer, vandpibe og arabisk mad med lækkert kød og gode salater. Og når man ser drengenes mange fotos på deres egne kameraer, er man ikke i tvivl om, at der også var mavedans!

”Vi benytter Arabian Adventures til den type arrangementer”, fortælle Dorthe. ”Det er lidt dyrere, men det er også helt i top, og øl, vin og vand er inkluderet”.

Man kunne også ride på dromedarer. Mor skulle op først og så skulle børnene følge efter. Var planen. Så der sad Dorthe og tronede, da børnene skiftede mening og alligevel ikke ville op.

Senere viste den private bil at have endnu en fordel. De kunne køre 10 minutter før alle andre og undgik derfor kø ved standerne, hvor der skulle tryk på hjulene igen. Et godt råd i øvrigt: Husk trøjer om aftenen. Ørkennatten er kølig.

Sheik Zayed-moskeen og Ferrari World

Når man er i Dubai med bilinteresserede tvillinger, er Farrari World i Abu Dhabi et must. De blev hentet klokken 10 og stoppede ved Sheik Zayed-moskeen på vejen. Det var nok en time for sent. De var fremme ved moskeen 11.30, og der var ved at være mange mennesker. Samtidig skal kvinder låne slør og sort kjole for at komme ind, og her var lang kø.

”Den moske må man dog ikke snyde sig selv for. Det var helt vildt”, siger Dorthe. ”Det er arabernes Taj Mahal i det hvideste hvide marmor og med de smukkeste udskæringer og andre stenarter indlagt i den hvide marmor. Virkelig en oplevelse. Gulvet er dækket af et ægte tæppe, og jeg har aldrig set så stort et tæppe. Vildt. Man får en pose til sine sko, så man ikke behøver stille dem fra sig”.

Klokken 13 var de i Ferrari World. Drengene elskede køreskolen og fik kørekort, mens Dorthes mand blev lidt svimmel i Formel 1-simulatoren. Sådan har hver generation sine styrker og svagheder.

Besøget sluttede i souvenirbutikken, og her kunne Dorthe glæde sig over, at tvillingerne ikke har egne kreditkort. De kunne have købt hele butikken, men måtte nøjes med en kasket og en T-shirt.

Barfodsluksus i Oman

Nu gik turen så til Six Senses Zighy Bay i Oman 3 timers kørsel fra Dubai. Barfodsluksus og forkælelse. De fik en meget personlig velkomst, mødte deres butler Laksana og blev kørt i golfbil til villaen – en Zighy Pool Villa i 2 etager med to soveværelser. Laksana gennemgik villaen, fortalte om resortet og ikke mindst om aktiviteterne i Kids Club.

Villaen var et hit for både store og små. ”Mor, vi har vores EGEN pool!!!”

”Ud over pool og terrasse var resten af udendørsarealerne jo én stor sandkasse, hvor børnene kunne grave og bygge sandslotte. Vi kunne bare slappe af, mens de legede”, fortæller Dorthe. ”Stemningen var helt afslappet, og vi kunne bestille mad i villaen, når vi havde lyst til det – det koster det samme”.

Oscar blev bidt af minitennis og spillede hver dag – først med Kids Club-personalet og senere med butleren. ”Mor, man skal bare trykke på den dér knap, hvor der står butler!”. En knap, de også tiggede om at få trykket på, når de skulle rundt på resortet, for det var så sjov at køre i golfbil.

De kom også med ud at fodre geder og meget mere. Hele tiden fulgt af et utroligt kompetent personale. Som forældre kan man vælge at overlade børnene til personalet, men Dorthe og Jakob foretrak dog at selv være med.

Til alle villaer hører cykler, men da drengene så, at der var støttehjul på børnecyklerne, sagde de stop. Helt ærligt, man er vel næsten 5!

Sense on the Edge – fine dining

En aften tog familien til resortets “fine dining” restaurant oppe på bakkekammen over resortet. De voksne skulle have en 7 retters menu, mens børnene havde fået bestilt børnemenu på forhånd.

”Det var en fabelagtig udsigt indtil solen gik ned og mørket sænkede sig. Indretningen var rustik med smukke tekstiler”, fortæller Dorthe, der havde taget iPad og høretelefoner med til drengene.

Der gik dog ikke lang tid, før en fra Kids Club dukkede op og tilbød, at de kunne se smølfefilm efter maden i et andet lokale. De foretrak dog iPad’en. Dorthe nød en fantastisk vegetar-menu med små retter delikat og smukt anrettet.

I øvrigt et tip til børnefamilier mht. maden på Zighy Bay: Alle retter kan bestilles i børnestørrelse. Der er ingen grund til kun at se på børnemenuerne og buffeterne.

”Hvor er stuen, mor?!”

Sidste del af rejsen blev tilbragt på The Westin Dubai Mina Seyahi Beach Resort i Dubai.

”Igen blev drengene budt velkommen med en rygsæk fyldt med børneting, så de følte sig velkomne fra start. Og så vi andre vidste, at de var det. Der var en utrolig fokus på børnene med stor service og hjælpsomhed”.

Værelset var på 50 m2 med 2 store dobbeltsenge. Men vi kom jo fra en to-etagers villa, så drengenes første kommentar var alligevel ”Hvor er stuen, mor?!”. Det hjalp dog, at der i stedet var en altan.

Westin Hotel har et forrygende poolområde og en kæmpe restaurant med flere forskellige temaområder, hvorfra man kan vælge sin mad. Gæt, om dessertområdet med chokoladefondue var endnu et hit blandt mange.

Verdens højeste bygning, vandland m.m.

Igen blev der brugt tid på at prøve diverse attraktioner i børnehøjde. Et besøg i det store vandland Aquaventure var en succes.
 
Der er vilde vandrutsjebaner, men også tænkt på de mindste. F.eks. med 8-tals formede baderinge med bund i den ene del, så voksne og et børn kan glide sammen på ”river rafting” på floden gennem vandlandet.
 
Burj Khalifa, verdens højeste bygning på 828 m blev også overvundet. Overvundet? Hvis du vil vide, hvordan Dorthe har det med højder, så klik her.
 
Poolområdet ved The WestinI Burj Khalifa spottede ungerne en automat, hvor man kunne købe guldbarrer. Bare kør kreditkortet igennem og tryk på knappen. ”Årh mor!!!”.
 
Men nej.
 
Det var ved at være tid til at få drengene på afvænning og hjem til leverpostejmadder og børnehave. En fantastisk oplevelse rigere. For som de begge siger ”Mor, når vi bliver voksne, så vil vi bo 3 uger på Zighy Bay. Men så skal Laksana også stadig være der”.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.