• Bjerggorilla i Rwanda. At møde den er et magisk øjeblik
 • Bjerggorillaer er planteædere og slet ikke aggressive, som filmens verden fremstiller dem
 • Bjerggorilla unge - hvor kær kan man blive?

Mød bjerggorillaerne i Rwanda

I Dian Fosseys fodspor til en af verdens største naturoplevelser

Bjerggorilla unge - hvor kær kan man blive?
Læs mere

Bjerggorillaer er enorme muskelbundter. I filmens verden også brutale og farlige. Men dette er den virkelige verden. I vil have et andet syn på bjerggorillaer, når dagen er slut. Men først skal I finde dem!

Vulkan i Park National des Volcans i RwandaI mødes med jeres guide ved indgangen til Parc National de Volcans i det nordvestlige Rwanda. Det er Afrikas ældste nationalpark, og en park, der har været grueligt meget igennem, men nu ligger fokus helt og aldeles på at beskytte og bevare de få tilbageværende bjerggorillaer. 

Mød bjerggorillaerne i Park National des Volcans i RwandaI Dian Fosseys fodspor til Rwandas bjerggorillaer

Det var i Parc National de Volcans, at amerikaneren Dian Fossey kæmpede en hård kamp for bjerggorillaerne frem til sin død. Nu skal I gå i hendes fodspor. Det store område har 11 familier af bjerggorillaer, og maksimalt 8 gæster får lov at besøge hver familie i løbet af en dag. Intet under, at i mærker spændingen fra start.

Bjerggorilla i Rwanda - er det dig, der studerer mig eller ...På udkig efter bjerggorillaerne

I får en grundig briefing om, hvordan man agerer på en tur som denne, og så går i ellers af sted. Hver af de op til 11 grupper har fået en familie, som de nu skal besøge. Men først skal den findes. Bjerggorillaer bevæger et par km hver dag, men jeres guide er ekspert i at følge deres spor. 

I går ud ad stierne i det kuperede område. Landskabet er relativt åbent, så alle er 100 % koncentreret om at holde udkig. Man kan bare ikke lade være. Følelsen af at være på en ekspedition fylder hele kroppen. Men husk også at nyde synet af det smukke, vulkanske område. 

Bjergorillaer er et meget socialt dyr og sidste nats sovested i det høje græs er nemt at kendeHvor sov bjerggorillaerne i går?

Første mål er nattens soveplads for jeres familie af bjerggorillaer. Hvor er de gået hen, efter at de blev set i går? Når I endelig finder det, er I ikke i tvivl. Bjerggorillaer forstår at putte sig i det høje græs. 

Hvor gik de så hen?

Næste spørgsmål er så, hvor har familiens dominerende han ledt familien hen herfra? Guiden følger sporene. Der er blevet spist af vegetationen. Revet rødder op. Brækket grene. Der kan ligge ekskrementer. Og så videre. I er ganske automatisk helt stille, for måske kan I høre dem? Sanserne er på overarbejde!

Bjerggorilla unge - hvor kær kan man blive?Endelig fremme ved Rwandas bjerggorillaer

Endelig. Jeres guide giver jer tegn. Måske har I allerede selv set dem eller hørt dem. Bjerggorillaerne. Junglens King Kong. De små unger er uendeligt kære. Hunnerne tager sig af dem og viser, at en bjerggorilla er et socialt dyr. 

De store hanner med sølvgrå pels på ryggen, silver backs, kan til gengæld runde 2 m fuldt oprejst og veje over 200 kg. I frygter måske først, at de kan finde på at splitte jer ad med deres enorme kræfter. Men lidt efter lidt finder I ud af, at de er milde og uskadelige. 

Silver back - en stor han af bjerggorillaerne i RwandaHold 7 m afstand – hvis muligt

En vigtig regel er, at der skal være mindst 7 m afstand mellem jer og bjerggorillaerne. Det er bare ikke altid, at bjerggorillaerne kender den regel. Kommer de tæt på jer, nogle gange inden for 1 m, så banker hjertet så hurtigt og højt, at man er bange for, at gorillaen kan høre det. Men den snuser bare stille omkring. 

Se dem ikke i øjnene her. Bare hold jer i ro. Bjerggorillaer kommunikerer primært ved fagter og mimik. Jeres ro spreder sig til dem. Guiderne har samtidig en særlig evne til at kommunikere med dem, der også spreder ro.

Det er altså ikke nu, I skal slå jer selv for brystet. Og heller ikke nu, I skal tage mad frem. I skal bare nyde hvert sekund af den fulde time, I har med familien. Så går turen tilbage. Hold jer stadig i ro det første stykke, selv om man fristes til at bryde ud i et jubelskrig. I så dem. Det lykkedes. Hold nu op. 

Bjerggorillaer er planteædere og slet ikke aggressive, som filmens verden fremstiller demPraktisk information

Området er kuperet, og vandreturen kan vare fra 1 til 4 timer hver vej, så hav gode sko med. Det er regnskov, så vær forberedt på vand fra oven. Også myggemiddel, uden at det normalt er et problem.

Tag også vand og snacks med, men spis altså ikke lige foran bjerggorillaerne. Tag gerne fotos, men ALDRIG med blitz. Briefingen før turen vil give jer meget mere information.

Selv om bestanden af bjerggorillaer heldigvis er i fremgang, findes der stadig blot små 900 bjerggorillaer i verden. Det giver derfor sig selv, at denne udflugt skal bestilles i rigtig god tid. Vær samtidig opmærksom på, at ingen kan kontrollere vild natur. Der kan derfor ikke gives garanti for, at I finder bjerggorillaer. Skulle det mod forventning ikke lykkes at finde en familie, er der dog inkluderet et nyt forsøg dagen efter.

Podcast og rejsebrev

Hør podcast og se rejsebrev om mødet med bjerggorillaerne i Rwanda her

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.