• Ørkenen i Peru
 • Machu Picchu, inkaernes glemte by i Peru
 • Peru
 • Peruviansk kvinde på markedet

Rejsebrev fra adventurerejse i Peru

Læs Inger og Ebbes rejsebrev fra Peru

De har fløjet over Nazca-linjerne. Set inkaernes hovedstad Cusco. Drukket coca-te i 5 km højde. Set kæmpe kondorer og næsten lige så store edderkopper. Besøgt indianerne på Titicaca-søen. Spist marsvin. Og vandret i Amazonas.

En af vores gode venner kørte os i lufthavnen, og de gode takter fortsatte, da vi i Amsterdam blev opgraderet til Business Class på flyet til Lima. Og så er det ellers gået slag i slag med bl.a. følgende:

Rundvisning og smagning på et Pisco-vineri i Paracas lige syd for Pisco. Og Pisco er en dejlig drik.

Vi har haft heftig fysisk aktivitet på Huancachina-oasen, der ligger midt i et kæmpe klitområde mellem Paracas og Nasca. Den stod på buggies og sandboarding, og det var vildt skægt.

De mystiske Nazca-linjer

I Nazca-ørkenen hilste vi på de meget velbevarede mumier på Chauchilla gravpladsen. Og så op i et lille fly og overflyve de berømte Nazca-linjer, som dels er tegninger af geometriske figurer, dels lange og fuldstændigt lige linjer, som er aftegnet på jorden i Nazca-ørkenen for et par 1000 år siden. Ingen ved endnu ikke helt hvorfor.

Natbus til Arequipa

Med offentlig natbus videre til Arequipa, og det lignede sidde- og liggemæssigt meget Business Class. Arequipa, 2300 m o h, kan på mange måder minde om Quito i Equador, og det gjaldt faktisk også det hotel, vi boede på. Nød udsigten til de snedækkede vulkantoppe og indtog historie og kultur i Santa Catalina klosteret.

Coca-te i højderne

Fra Arequipa videre mod Colca-kløften, der er den næstdybeste kløft i verden. På vejen hyggede vi os med vicunaer, lamaer og alpacaer, drak herlig coca-te (man er nødt til at være lidt dopet i højderne) og trak frisk luft i i et pas på 4.910 m.

Kondorer i Colca Canyon

Landede i Chevay i 3600 m. Besigtigede gammel offerplads og pre-inca kirkegård for at slutte aftenen i fest og farver.

Alle i gruppen havde, før vi forlod hotellet, fået malet Perus rød-hvide striber i ansigtet, så vi var passende dresset op til middag og fodboldlandskamp Peru-Argentina.

Og så til selve Colca-kløften og Colca-dalen. Dalen er verdens største terrassedyrkede område. Prikken over i'et var beskuelsen af de kæmpestore Andes-kondorer med vingefang på over 3 m.

På et tidspunkt så vi over 12 kondorer på én gang, og det skulle efter sigende være ret usædvanligt.

Colca-dagen sluttede med muskelopblødning i udendørs varme, termiske bade ved Chivay og fin underholdning med lokal musik og dans. En lang køretur til Puno (3.800 m) bød på fantastiske landskabelige oplevelser af meget forskellig karakter.

Siv-øerne på Titicaca-søen

Med udgangspunkt i Puno ud på verdens højst beliggende sø, Titicaca-søen. Besøg på Uros, en flydende sivø-gruppe.

Videre til 3 km vandretur op og ned plus frokost på Taquille-øen, et 100 % demokratisk lille ø-samfund, der kører efter egne ganske særegne regler.

Overnattede hos indianerne på Titicaca søen

Derefter sejlede vi videre til vores overnatnings-ø, hvor vi blev modtaget med musik og dans, spillede fodbold i 40 min. (3800 m !) før vi blev privat indkvarteret hos lokal bonde-familie. Og det var i sandhed en på opleveren !

G Adventures gruppe på 16 personer

Rejsegruppen var på 16 personer plus en teamleader og så lokale guider undervejs.

Vi to var, ikke overraskende, alderspræsidenter. Der var 3 par over 50 og resten mest omkring 30 år - fra 5 nationer. Gruppen var meget velfungerende og fornøjelig at være sammen med.

Inkaernes hovedstad Cusco

Cusco, som var Inkaernes hovedstad, er en skøn by, og det var ganske herligt for første gang i 12 dage at have 2 dage uden fast program.

Nu skal man på den anden side heller ikke falde helt hen, og slet ikke i en by som Cusco, så vi frekventerede en række af de seværdige museer, kirker mv, herunder katedralen med det specielle billede af Den sidste Nadver.

Besøgte også en alpaca/fabrik og brugte selvfølgelig også lidt tid på forretninger og markeder.

Cusco ligger smukt, har mange fine bygninger, hyggelige gader og pladser, og selv om spanierne har ødelagt forfærdeligt meget fra Inka/tiden, har de heldigvis også selv bygget mange fine ting.

Den hellige inkadal

Efter Cusco skulle vi så os og to til af sted med chaufør, teamleader og guide for at udforske den hellige inkadal.

Den er ikke blot landskabeligt flot, men rummer også imponerende eksempler på inkaernes ingeniørkunst og strategiske byplanlægning, der er så gennemtænkt, at den er holdbar også her 600 år senere.

Turen gennem den hellige dal sluttede i Ollantaytambo, vel kendt af alle!!, der også har nogle vildt imponerende inka/bygningsværker. Og så var det iøvrigt der, spanierne led et af deres få nederlag til inkaerne.

Frieri på Machu Picchu

Dagen efter igen en naturskøn tur med tog til en lille klondikelignende by, der er sidste stop før Machu Picchu. Mange ting fra Peruturen kan være svære at beskrive, ikke kun i kort form. Og det gælder i alle højeste grad også Machu Picchu.

Det er virkeligt en betagende oplevelse at se Inkaernes forladte og mytiske by. Og det er en speciel fornemmelse at gå rundt i et fantastisk bygningsværk fra 1400tallet, som efter det blev forladt i 1500tallet, ikke har været kendt af den såkaldt civiliserede verden før i 1911.

En af de unge fyre i selskabet friede til sin kæreste på Machu Picchu. Det havde Inger set komme 5 dage før! Så det var i flere henseender en højdepunkternes dag.

Salsa i Cusco

Tilbage i Cusco og efter hidtil ca. 2.300 km. pr. bil, tog og båd, og overnatning 11 forskellige steder flyver vi i morgen til Amazonasjunglen.

Sidste aften i Cusco på lækker restaurant med skøn mad og efterfølgende på salsa-bar. De er ret gode til salsa på de kanter og lærer også gerne fra sig.

Fra Perus højland til Amazonas

Med fly fra højlandet til Amazonas junglen. Varmt, 35 C og fugtigt. Lidt af et temperatur- og højdespring/nedspring. Fin junglelodge med gode faciliteter. Men kun elektricitet mellem 18 og 22 i lodgens centrale afdeling.

Så der var meget pandelampe og candle light. På aften/nattevandring og ditto sejltur. Kæmpe edderkopper, halvstore alligatorer og den slags venlige dyr. Og utrolige træer og andre gevækster. Stjerneklare nætter med tusindvis af forskellige lyde. Fascinerende.

Super mad på fantastisk rejse til Peru

Fin og afslappet afskedsmiddag i Lima, hvor der også gik bar i den bagefter.

Generelt er vi på turen blevet ført fra det ene gode, originale spisested til det andet og har fået super mad både til frokost og til middag. Portionerne er ikke små, sku' vi hilse og sige, så det er godt, vi også har fået en del motion. Alt har klappet, ingen uheld og sygdom og totalt en helt fantastisk tur.

Tak til Inger og Ebbe for det spændende rejsebrev. Ikke alle er vist klar til at sætte tænderne i et marsvin, men på den anden side, er maden nu en fantastisk vej til den lokale kultur.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.