• Udsigt til de schweiziske alper fra pisterne på Plaine Morte Glacier, Crans-Montana
 • Snowboarder tester halfpipe i snowpark
 • Stå på ski i smukke Crans-Montana i Schweiz
 • Skiområde i Crans-Montana, Schweiz

Crans-Montana – eksklusiv skiferie i Schweiz

140 km smukke pister og 4 områder i De Schweiziske Alper

I det sydlige Schweiz i kantonen Valais rejser Mont Bonvin sig 3.000 meter i vejret og skuer ud over skiområdet Crans-Montanas 140 km pister og byerne Crans og Montana. De er vokset sammen, men stadig med hver deres stil og tempo.

Skiløber i alperneI Crans- Montana nyder I skiferie i de spektakulære Schweiziske Alper. Her er udfordringer i alle kategorier, men med hovedvægten på blå og røde pister. 

Crans og Montana

I 1.500 meters højde ligger de to byer, Crans og Montana, der mødes på midten. Crans er den mere eksklusive i stemning, butikker og restauranter. Det er ikke tilfældigt, at den engelske skulespiller Roger More boede her med sin stil og diskrete charme. Montana er mere ung af sind – også i sin after ski. 

Her er flere ca. 150 butikker med mange mærkevarebutikker grundet det eksklusive klientel og 70 restauranter, så der er rigeligt at udforske, når skiene er spændt af. 

Skiområde i Crans-Montana, SchweizFire områder – fra familieski til off piste

På skiferie i Crans-Montana i Schweiz, kan I nyde fire primære områder med hver deres særpræg. Arnouva er familieområdet. Freestylers og festfolk søger mod Cry d'Er. Gletsjeromådet Plaine Morte byder på fantastiske udsigter og masser af aktivitet. Og i Aminona venter skønne pister og de smukkeste naturoplevelser. 

Crans-Montana er ikke blot for skiløbere og snowboardere. Faktisk kommer halvdelen af gæsterne her for at vandre. Her er over 60 km vandreruter om vinteren og meget mere om sommeren, hvor også golfbanen trækker gæster til. 

Familiernes Arnouva

For enden af Montana-Arnouva svævebanen ligger familieområdet Arnouva. Børn og begyndere mødes i Jardin des Neiges, mens dem, der ser på, nyder den gode solterrasse ved restauranten. Her er natski hver lørdag aften. 

Udsigt til de schweiziske alper fra pisterne på Plaine Morte Glacier, Crans-MontanaGletsjerområdet Plaine Morte

Crans-Montana har et unikt fladt gletsjerområde, Plaine Morte, i 3.000 meters højde. I kommer nemt dertil med skilift, og det siger sig selv, at udsigten er fænomenal. Sæt tid af til besøg her, uanset om I vil stå på ski, gå en tur, køre hundeslæde, besøge iglo-landsbyen eller isgrotten. 

Ved Plaine Morte er både alpine pister og 6 km nordisk piste samt spor til snesko. Glæd jer til den 12 km lange piste fra Plaine Morte til Les Barzettes. Først smukke udsigter og puddersne og til sidst gennem skoven. 

Stå på ski i smukke Crans-Montana i SchweizAminona – ud på pisterne

Aminona inviterer til alpint og nordisk skiløb i alle sværhedsgrader med hovedvægt på de almindeligt øvede. Her er lange pister med panoramaudsigter og også pister gennem skov. Store dele af området vender mod syd, så her er solrigt, når vejret vil. 

Før skiløbere med hang til de helt store udfordringer begynder at se en anden vej, bør vi nok nævne, at Crans-Montana har glimrende off piste og også det krævende og ultimative ski-randonnee. 

Snowboarder tester halfpipe i snowparkCry d'Er for de ekstra aktive

Cry d’Er får pulsen op og de store smil frem lige fra den olympiske halfpipe til afterski på Club d’Altitude. Her er snowpark med tilbud både for dem, der går efter udfordringerne med freeskiing og snowboarding, og for de mindre øvede i easy snowpark. Den sidste kan lede til den første, hvis man træner nok.

Er du til fart på ned ad bjerget, så er det også her, du skal hen. Tag Nationale Express op og Piste Nationale ned. 

Off-piste skiløbAntal lifte og pister i Crans-Montana, Schweiz

På en skiferie i Crans-Montana har I adgang til bl.a. 61 pister, 15 ski-randonnee spor, en 22" superpipe og flere end 20 restauranter ude i skiområdet.  Liftsystemet er moderne og effektivt. 

 • 1 svævebane med stor kabine (30 personer) til Plaine Morte
 • 3 rullende fortove 
 • 4 svævebaner med mindre kabiner (6-10 personer)
 • 9 slæbelifte
 • 6 stolelifte (4 og 6 personers)

Sværhedsgrader: 39% blå pister, 50% røde og 11 % sorte. Se piste- og liftkort her

Transport til Crans-Montana

Når I skal på skiferie i Crans-Montana, flyver I til Geneve og kører bil direkte derfra. Alternativt tager I tog fra Geneve til Sierre, hvorfra en kabelbane bringer jer op ad bjerget til Montana.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.