• Romantisk BBQ dinner på Hotel Thotalagala på Sri Lanka
 • Hotel Thotalagala i tehøjlandet på Sri Lanka
 • Teplukkere ved Hotel Thotalagala på Sri Lanka
 • Smuk indretning på Hotel Thotalagala i tehøjlandet på Sri Lanka

Thotalagala, Haputale, Sri Lanka

Prisvindende luksus med all inclusive i Sri Lankas højland

Hotel Thotalagala i tehøjlandet på Sri Lanka
Læs mere

I Sri Lankas frodige højland, midt mellem temarker og kolonitidslevn, finder I Thotalagala – et intimt og luksuriøst boutiquehotel på en velbevaret plantageejendom i engelsk kolonistil.

Thotalagala på Sri Lanka omgivet af frodighedMellem himmel og højland

Der er intet som en god kop te. Det skulle da lige være, hvis den blev serveret i samme omgivelser, som den blev dyrket. Fra Thotalagalas terrasse og den smukke have, der omgiver denne historiske plantageejendom, kan I skue uhindret ud over temarkernes smaragdgrønne plateauer, så langt øjet rækker.

Smuk indretning på Hotel Thotalagala i tehøjlandet på Sri LankaSæt jer til rette i de originale, antikke møbler og sip en kop af den lokale ceylon-te, mens disen letter fra de grønne plateauer i dalen nedenfor.  

Afslappet luksus – med et strejf af historie 

For mere end 145 år siden lod en velhavende, britisk plantageejer Thotalagala opføre som sin private residens – i tidens elegante stil og afspejlende den underspillede grandiositet, som den britiske overklasse medbragte hjemmefra.

Engelsk charme på Hotel Thotalagala på Sri Lanka - her cigarværelsetNu som boutiquehotel er ejendommen restaureret til fordums storhed og opdateret med moderne bekvemmeligheder såsom Wi-Fi, rummelige suiter og infinity pool med udsigt over temarkerne, så langt øjet rækker.

Engelsk haveidyl på Thotalagala

Sprudlende blomsterbede og nidkært plejede plæner omgiver huset, for på Thotalagala har man bevaret det landskabsdesign, som den oprindelige ejer, en britisk haveentusiast, indførte for næsten to århundreder siden.   

Afternoon tea på Hotel Thotalagala på Sri LankaGastronomi på højt plan

Alle måltider er inkluderet i opholdet på Thotalagala. Vælg mellem Srilankanske og vestlige retter fra menuen, der skifter dagligt afhængigt af de lokale råvarer. Hver morgen vender huskokken muligheder og ønsker til dagens frokost og middag med gæsterne. Glæd jer blandt andet til et imponerende repertoire af karryretter samt sommermånedernes barbecues i haven. 

Spisestuen på Hotel Thotalagala i tehøjlandet på Sri LankaDet aflange spisebord i spisestuen har plads til 14, men I kan også nyde måltiderne under mere private forhold ved mindre borde, på terrassen eller under havens lanterner. 

Picnic og pejs 

Betjeningen på Thotalagala er venlig og personlig, og har I lyst til en lækker picnic-frokost i haven, en kølig G&T i skyggen eller en stille cognac foran pejsen i cigarsalonen, er der altid hjælp at hente.

Tag med på smukke gåture fra Hotel Thotalagala på Sri LankaVandring i teplantagerne

Pak vandreskoene, for en række naturskønne vandrestier udgår fra Thotalagala. Otte kilometer til fods fra ejendommen finder I fx det berømte observationspunkt, Lipton’s Seat, hvorfra I får et bjergtagende vue ud over områdets teplantager. Husk også kikkerten, for denne grønne region er kendt for sit rige fugleliv.   

Teplukkere ved Hotel Thotalagala på Sri LankaUdflugt til tefabrik

I de omkringliggende teplantager og landsbyer venter et væld af oplevelser, som Nyhavn Rejsers rejserådgivere kan hjælpe med arrangere. Få blandt andet eksklusiv adgang til den aktive tefabrik Dambatenne, der blev opført i 1890 af Sir Thomas Lipton – altså dén Lipton – og følg tebladets rejse fra høst til kop. 

Jaymes Taylor Room på Hotel Thotalagala på Sri LankaSyv sofistikerede værelser

De i alt syv og meget rummelige suiter er individuelt indrettede og opkaldt efter regionens prominente plantageejere - syv distingverede gentlemen med navne såsom Sir Thomas Lipton og Major Rogers. Bor I på sidstnævnte, går en del af overskuddet til Sri Lankas vilde elefanter. 

Major Rogers Room på Hotel Thotalagala på Sri LankaVærelserne fås i to størrelser, hvert beregnet til to gæster, og er smagfuldt indrettet med respekt for ejendommens sjæl og historie. 

Børn over fire år er velkomne, og i de større suiter kan der redes op på sofasengen.  

Fantastisk udsigt fra poolen på Hotel Thotalagala på Sri LankaAfsides – men nem at nå

Thotalagala er fem timer i bil fra Bandaranaike International Airport i Colombo, men den letteste - og hurtigste – måde at nå hotellet på er at tage toget til stationsbyen Haputale. Her hentes I af hotellets bil, efterfulgt af en 25 minutters køretur til Thotalagala gennem landskaber så smukke, at det er svært at begribe.  

 
Anny Stensvig

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Her skal i bo

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.