• Nyd solnedgang og fantastisk udsigt fra Ngala Safari Lodge i Sydafrika
 • &Beyond Ngala Safari Lodges vandhul tiltrækker bl.a. mange elefanter
 • Nyd frokosten på &Beyond Ngala Safari Lodge

Safari på Ngala Lodge ved Kruger Nationalpark

Safari i Sydafrika oplevet af kokken Carsten Kyster

Kokken Carsten Kyster har ladet øjnene udforske savannen og smagsløgene udforske køkkenet på &Beyond Ngala Safari Lodge ved Kruger Nationalpark i Sydafrika. Læs hans beretning fra en af de bedste safarilodges i Sydafrika. 

Smag på Sydafrika

Man kan flyve fra Johannesburg direkte til Nelspruit lufthavn, hvor vi blev hentet af en chauffør, som kørte os. En smuk tur igennem frodige plantager af bananer, mangoer, avocadoer og macadamianødder, som alt sammen bliver solgt i små bambusboder langs vejkanten af de lokale plantagearbejdere. Lav et stop og smag på de gode solmodne råvarer.

&Beyond Ngala Safari Lodge i SydafrikaSafari på Ngala Lodge

&Beyond Ngala Safari Lodge ligger i den nordligste del af Kruger Nationalpark og er en lille privat og eksklusiv lodge med kun 20 små hytter. Lodgen er holdt gennemgående i en engelsk cottage-stil mikset fint og autentisk med Sydafrikanske elementer, hvilket giver en afslappet atmosfære.

Køkkenet – less is more

Køkkenet og serveringspersonale er topprofessionelt og har fundet ind til essensen af less is more. Her tilberedes alle ting fra bunden; pickles, granolaer, marmelader m.v. Man behøver ikke meget fra dette køkken, før man føler sig veltilpas og godt stimuleret gastronomisk.

Ngala har tre spiseområder; morgenmad og frokost bliver serveret i en stor åben spisesal med smukt udsyn til lodgens have, som naturligt er en del af bushen.

Nyd de smukke omgivelser under middagen på &Beyond Ngala Safari LodgeAftensmad under stjernerne

Hver anden aften bliver aftensmaden serveret på den smukke udendørs terrasse, som ligger i forlængelse af spisesalen. Her bliver man anvist til små hyggelige og private borde oplyst af olielamper, hvorfra der kan bestilles fra aftenens lille, men udsøgte menukort.

Her nød min kæreste og jeg bl.a. sprødstegt calamari serveret med en god salat af solmodne lokale avocadoer samt grillede strudsebøffer med bærsauce og sprøde løg. Til dessert fik vi en sublim kold chokolade-/kanel-pudding med sprød kanelkage.

Andre aftener kan man nyde sin aftensmad ved langborde i lodgens smukke gårdhave, oplyst af et stort ildsted i midten og lyset fra en overvældende stjernehimmel.

I gårdhaven serveres en eksklusiv grillbuffet med 3 slags kød og vægt på gode, enkle og lokale råvarer – her fusioneres det Sydafrikanske køkken med elementer fra Middelhavet.

Tag på safari og se elefanter i Sydafrika fra Ngala LodgeSafarieventyr

Vores safarieventyr på Ngala starter med en vækning en times tid før, solen står op. Der er lige lidt tid til at få en kop kaffe/te, friskpresset juice, hjemmelavet kiks og lidt frugt, så vi får lagt en let bund og kan klare et par timer i bushen.

Vi bliver delt ind i små grupper på 2-8 personer og sammen med gruppens ranger og tracker udveksler vi ønsker om, hvad dagens safari skal bringe. Derefter går turen ud i bushen i en åben Land Rover, mens solen står op og dyrene stille kommer til syne.

Den første tur i bushen er ganske særlig – her åbner sig en ny og enestående verden op, hvor man bliver ét med dyreriget. Vores ranger Jenny og ”tracker” Norman fra Ngala Lodge virker til at vide alt om dyr og fauna i bushen, og der var ikke mange spor, der forbigik deres årvågne og trænede blikke.

Vores ranger Jenny og ”tracker” Norman fra &Beyond Ngala Safari Lodge virker til at vide alt om dyr og fauna i bushen, og der var ikke mange spor, der forbigik deres årvågne og trænede blikke.

Da Ngala er et privat game resort, er det tilladt for rangeren af køre ”off road”, så man kan komme helt tæt på dyrene.

Safari stop - pause med snacks og drikkevarerMorgensnack og drink i bushen

Efter et par timers intensiv safari, hvor alle vores sanser har været topskærpede, udser rangeren sig et smukt og roligt sted, hvor vi gør et lille ophold.

Her bliver klapbord og dug foldet ud og vi får serveret granola-kiks og Ngalas kendte Hot Bush-drink; en varm blanding af kaffe, kakao, mælk og Amurula, som er en Sydafrikansk likør (Amarula bliver lavet af blandt andet Marula-frugter, som vokser i bushen og er elefanternes ynglingsspise).

Vi nyder morgensnacken ved en smuk lille sø med udkig til en flodhestefamilie, der denne morgen lå og kølede kroppen ned i morgensolen.

Game drive til fods med ranger fra &Beyond Ngala Safari LodgeMorgenbuffet i lodgen

Derefter gik turen hjemad til lodgen, hvor en udsøgt morgenbuffet stod klar til os med friskbagte brød, hjemmelavede marmelader, omelet efter eget valg, røræg, spejlæg, masser af friske tropiske frugter og meget mere.

3 safarier om dagen

Kruger Nationalpark er Sydafrikas første nationalpark. Den grænser op til Zimbabwe mod nord og Mozambique mod øst og arealmæssigt er den på størrelse med to tredjedele af Jylland. På &Beyond Ngala Safari Lodge kan man komme på op til 3 safariture om dagen, og hver dag er der små fine overraskelser på turene i en form af små bush pop up-steder, som fx en lille is- eller pandekagebod, en frokostpicnic eller sundowner drinks.

Deltag i whiskey smagning på &Beyond Ngala Safari LodgeFamiliær stemning på &Beyond Ngala Safari Lodge

Der er en enestående, nærmest familiær stemning på denne lille intime lodge, hvor personalet har en helt særlig opmærksomhed på gæsternes behov. Man føler sig hurtigt som en del af stedet og som et medlem af Ngala-familien.

&Beyond Ngala Safari Lodge var med sin skønne atmosfære og ekspertise i ”the wild life” med til at give os nogle eventyrlige oplevelser, som vi aldrig vil glemme.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.