• Lobbyen på Hotel The Slate på Phuket

Den Blå Perle

Rejserartikel fra det luksuriøse designhotel The Slate på Phuket

Receptionen har booket vores bord på restaurant Black Ginger til klokken otte. Men selv om vi ikke har været længe her på The Slate i Phuket, er vi allerede nu klar over, at områdets størrelse kræver en temmelig veludviklet stedsans.

Af Helle Retbøll Carl og Lars Stærbo

Tilmed er det for længst blevet bælgravende mørkt på The Slate, så vi takker, da en hjælpsom sjæl tilbyder at vise os vej.

Vi følger stierne ned gennem den næsten jungleagtige park med hjælp fra guiden og de spredte lamper, mens vi spekulerer på, hvor restauranten egentligt ligger.

Foran et lille skilt, hvor der rigtig nok står Black Ginger, slår vores guide ud med hånden og siger: Here You are! Øh where …?

Bliv sejlet over til restauranten Black Ginger på The SlateVelkommen til black ginger

Her er ikke nogen velduftende restaurant, kun en smal passage mellem klippevægge, oplyst af smukke, blå, indigo-farvede lys. Men guiden smiler og tager os med op ad stien, indtil vi ankommer til en lille pavillon.

Det minder nærmest om et tempelhus. Heller ikke her ligger restauranten. Om end – ude i mørket på den anden side – lyser noget op langt borte.

Vi misser med øjnene og ser, at det mørke er en sø omgivet af palmetræer. Ude i midten af søen - i en indigo-blå tågedis - er en ø, der stiger som et fatamorgana op af disen.

Noget kommer hen imod os hen over vandet. Tættere på kan vi se, at det er en lille pram - trukket af en hvidklædt rorgænger med et godt greb om et tov, der er gjort fast ved broen. Han vinker os nærmere …

Infinity pool for voksne på The Slategennemført designerluksus

Det hele er som taget ud af en film, for sådan er The Slate hele vejen igennem. Sandt at sige har vi ikke nået at læse meget om hotellet, før vi kom, bortset fra, at det er fuldkommen nyrenoveret, at der er flere pools til både børn og voksne, og at der oven i købet er en god strand på den anden side af en lille kystvej.

Derfor er det ikke uden en vis overraskelse, at vi faktisk er landet i noget, der ligner settet fra optagelserne til Jules Vernes En Verdensomsejling Under Havet, som filminstruktøren har mixet med lige dele Indiana Jones og Pirates of the Carribbean.

Lobbyen på Hotel The Slate på PhuketOven i købet er scenariet tilsat en god portion tropisk luksus i form af loungesofaer, bløde puder og ornamenterede krystallysekroner under de rå træbjælker højt oppe under lofterne. Mens himstregimser og dingenoter, hjul og kæder i blankt metal, samt patineret tropisk træ og gammelt jern er sat sammen som kreative skulpturer overalt.

Sågar ventilatorerne i baren er store jernvifter på rad og række med sindigt konstrueret kædetræk, som konstant sender herligt svalende briser ned over os.

I sandhed en helt anden oplevelse end de andre hoteller og resorts, vi har boet på, med hvidskurede vægge og lidt cool, senkolonial dekadence.

Bygget på phukets tinmine-historie

Forklaringen har vi fået over en velsmagende meget blå velkomstdrik: The Slate er skabt med inspiration fra ejerens fortid, hvor familien engang ejede flere tinminer her på Phuket-halvøen. Så når minerne var gravet ud efterlod de ofte store dale i landskabet, hvor vandet flød ind og tog den indigoblå farve efter himlen. Deraf navnet. OG farven, som præger alle detaljer, som stedets karakteristiske brand.

Pearl Bed Suite med lækkert udeareal på The SlateVores store, behagelige værelser er da også præget af herligt minetingeltangel (døren til toilettet er en solid jernskydedør og toiletrulleholderen en gigantisk bolt med møtrik, lavet af massivt tin), og ind imellem hænger flerfarvede lysekroner i krystal og smedejern, som elegant bløder udtrykket op.

Coqoon Spa - imponerende spaafdeling på The SlateDen mandlige del af selskabet nikker veltilpas: Endelig et resort-decor, der ikke er gået i selvsving i feminin wellness. Senere viser det sig, at The Slate med sin fantastiske spaafdeling nu også er ganske gode til at tilfredsstille de kvindelige gæsters behov – men lad nu det ligge, for lige nu er vi optaget af den mystiske sø i den mørkeblå tågedis og rorgængeren, som til vores store overraskelse ikke er Johnny Depp - alias Captain Jack Sparrow.

Et kulinarisk eventyr

Rorgængeren byder os nu om bord, og vi sætter os på et par behagelige sofabænke og starter nu rejsen over mod, hvad der viser sig at være en fuldkommen overdådig gastronomisk oplevelse af de bedste på vores tur. Faktisk siger det ikke så lidt, for er der noget, de kan på de her breddegarder, så er det at få alle jordens råvarer til at smage aldeles himmelsk.

Vi ankommer til den lille ø, som er lyst op af myriader af små lamper og levende fakler og vinkes nu op ad trappen af en kvindelig tjener, der nu endelig byder os velkommen til The Black – nej ikke Pearl (der som bekendt er Jack Sparrows skib) – men Black Ginger.

Vi vises hen over trædækket, rundt om en stor overdækket udendørs bar (skulle vi ikke bare slænge os i de store sofaer under stjernerne? – vi er jo næsten allerede mætte bare af oplevelserne …) og hen til et lille guesthouse. Indenfor er igen et hav af små lys – og igen den allestedsnærværende indigoblå farve.

Nyd maden i restaurant Tin Mine på The SlateDe næste par timer følger en sand smagseksplosion af små, thailandske retter. Indbagte krabber, grillede blæksprutter og toppen af det hele - de største kæmperejser vi nogensinde har set, marinerede i en udsøgt juice af lime, ingefær, skalotteløg, chili og masser af frisk koriander. Ikke kun en oplevelse for smagssanserne men også for synet med de klareste røde, grønne og gule farver, der fint spiller op mod det mørkebrune og sorte interiør.

Det er thailandsk mad, som vor mor aldrig har lavet den, og vi ikke kan huske at have fået det før. Gennemført til absolut mindste detalje, som alt andet på hotellet, som er stylish, tjekket og chickt på en underspillet og konstant overraskende måde.

Japansk gourmet

Da vi nogle dage senere skal rejse videre gennem Thailands kuperede madlandskab, overvejer vi at slutte af med endnu en aften i Black Ginger. Men lokkes af Guest Relations Manageren til at prøve Rivet Grill and Rebar.

Restaurant på Hotel The Slate på PhuketIgen må indretningsarkitekten have været på sit livs opgave og haft stor fornøjelse med at digte videre på tinmine-temaet. Her sidder vi nu i store lukkede sofaer – lidt a la Arne Jacobsens 'Ægget’ der blot er vokset til dobbelt størrelse på alle leder og kanter.

Naturligvis viser det sig at være en blød udgave af de kæmpeskovle, der i årtier gravede tinmalm ud af den Phuket’ske undergrund. Og igen må vi konstatere, at thailænderne kan lave mad – selv det internationale topkøkken med hummer, Foie Gras og japansk Kobekød med et væld af udsøgte sprøde grøntsager og krydderurter.

lokal landsby og blød sandstrand lige om hjørnet

Skulle man for en tid få nok af dette overdådige scenografiske fantasitrylleri - hvad man sjovt nok aldrig får - fordi der hele tiden venter nye oplevelser og detaljer, man ikke lige har opdaget før – ja, så skal man blot et lillebitte hop over vejen, så er man på den mest thailandske low key strand, man kan forestille sig.

Nai Yang stranden ved The Slate, PhuketHer er fint hvidt puddersand og en bugt med et hav, der changerer fra næsten hvidt over turkis til - nå ja - indigoblåt. Langs med den lille strandvej ligger et farverigt udvalg af massagepavilloner, skrædderbutikker (sjovt her midt på stranden) og billige thairestauranter med friske råvarer og lave priser.

Efter lange og varme dage på stranden sætter vi os i plaststolene ved de hvide duge, borer tæerne godt ned i sandet og sætter tænderne i en udhulet ananas fyldt med karry-ris og seafood, mens solen forsvinder ned i Andamanerhavet som en stor ildkugle.

Med ro i sjælen daffer vi i vores klip-klapper tilbage forbi det lille vagthus og ind til vores bløde senge i minebyen. Jo, The Slate lever op til sit navn – gennemsyret af den klare, indigo-blå farve og i sandhed en ægte perle.

Find jeres rejse til The Slate her:

OBS.: Hotellet Indigo Pearl skiftede navn til The Slate 1. august 2016

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.