• Munke på stranden ved Intercontinental Hua Hin i Thailand

Den syvende thailandske himmel

Rejseberetning fra Intercontinental Hua Hin, af journalist Helle Retbøll Carl

Da vi træder ind gennem de elegante, matslebne og meterhøje glasdøre fyldt med de smukkeste udskæringer og ind i den pompøse hall på Hotel Intercontinental i Hua Hin, rammes vi prompte af følelsen af at have fundet frem til en velbevaret hemmelighed: En unik plet på de berejstes verdenskort, der matcher byens renommé som eksklusiv sommerresidens for den thailandske kongefamilie og et eftertragtet ferieparadis for velhavende thailændere.

Af Helle Retbøll Carl og Lars Stærbo

Det smagfulde og relativt nyopførte hotelkompleks er en gennemført fusion af klassisk Colonial Style og velkendt, asiatisk skønhed, inspireret af byens (i dag forhenværende) kongelige sommerpalads som er lidt af en arkitektonisk perle. Derfor har hotellet en ganske særlig autenticitet, der faktisk rækker langt ud over rollen som velfungerende luksushotel.

For enden af de velfriserede grønne plæner, lokker det blå ocean med masser af udsyn og uendelighed, hvor ryttere på små, kåde ponyer, begejstret traver af sted.

Klokken er 6.15 og solen netop er stået op, da vi forlader vores indbydende, luksuriøse penthouse for at gå ned på stranden. Her har man hver morgen mulighed for at hilse på de forbipasserende munke og modtage deres velsignelse. Men først bliver vi udstyret med offergaver af hotelpersonalet, for også i den buddhistiske tradition er det vigtigt, at man ikke bare modtager, men også giver.

Thailandske børnefamilier har ligesom os været tidligt oppe for at modtage den guddommelige gestus, og sammen tager vi hul på dagen.

Lidt senere ligger vi udstrakt i græsset under de smukke jasmintræer for at nyde godt af det daglige yogatilbud. En fantastisk måde at starte dagen på - som giver os alle følelsen af, at alt på dette sted tilsyneladende går op i en højere enhed.

Efterhånden er solen kommet godt op på himlen og sender sine varme stråler ned over den åbne plads i midten af hotellet, hvor morgenmaden nydes i svalende skygge under hvide parasoller og baldakiner.

Den indbydende morgenmadsbuffet står parat med al den eksotiske frugt, man overhovedet kan drømme om – og mere til: Sirligt arrangerede opsatser med et væld af kunstfærdigt udskårne ananas og vandmeloner ved siden af fade, der bugner mango og papaya. For absolut intet er overladt til tilfældighederne.

For en fortravlet nordboer kniber det med fantasien til at forstå, hvordan noget menneske fra dette århundrede dog har tid til at tage skindene af de utallige, saftige stykker pomelofrugt, der nu bæres frem. Men som bekendt er en af Asiens talrige velsignelser, at der altid er nok af hænder til at udrette alle de mirakler, vi andre bare drømmer om.

I det skønne poolområde, hvor tusinder af turkisfarvede mosaikker stråler om kap, boltrer vandhunde og andre badenymfer sig i de sirlige krumninger og kanaler. Inkarnerede barløver vil utvivlsomt sætte pris på, at man som gæst kan øve sig i at holde balancen på en undervandsbarstol under indtagelsen af kølige drinks – men for andre løver – som f.eks. strandløver - er det fantastisk, at den lyse strand ligger lige for foden af hotellets græsplæne – med salte, blå bølger, så langt øjet rækker.

Smilende thaipiger med blomster i håret tager imod i hotellets restaurant mellem poolen og havet. Det sjældent høje serviceniveau, som hotellet med sindsro kan bryste sig af, er i al sin diskretion kun med til at understrege det femstjernede niveau. Og det bekræftes også, da vi går ombord i hotellets frokost: Sushi, krebs, hummer ad libitum – og mange andre gode sager – gør det svært at forlade stedet til fordel for lokale fristelser.

Mens de slanke palmer svajer i vinden træder vi indenfor hotellets svalende mure – op i det femstjernede spa univers. Den karakteristiske duft af lavendel, citrongræs og mynte kildrer vores sanser, og den efterfølgende massage er en førsteklasses ekspresbillet til den syvende thailandske himmel.

Da vi træder udenfor, er mørket som altid på disse kanter hurtigt faldet over land. Månen er allerede oppe, da hotellets gæster så småt begynder at tage plads i de små spisemiljøer, som elegant er sænket ned i udkanten af hotellets pool.

I en skov af levende fakler og nyskænket champagne, sidder folk og hygger sig under blomstrende hibiscus i skæret fra de funklende smedejernslamper, mens en hær af velmenende alfer, tjenere – kokke og serveringspersonale sørger for hver en minimalistisk detalje.

Mens syngende cikader akkompagnerer den lokale ballet af lysende, dansende ildfluer, går vi ned mod standen og kigger op på stjernerne – en velbevaret hemmelighed rigere.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.