• Lækker morgenmad på Six Senses Samui i Thailand

I den sjette, euforiserende himmel

Et rejsebrev om det gode liv på Six Senses Samui - af Helle Retbøll Carl

Det er vist ingen hemmelighed, at et ophold på luksusresortet Six Senses Samui faktisk burde ledsages af en længere advarsel om, at førstegangsbrugere risikerer at udvikle en meget stærk og livsvarig afhængighed. 

THE RETREAT PÅ SIX SENSES SAMUI, ThailandDe bivirkninger, var vi imidlertid lykkeligt uvidende om, da vi første gang for fire år siden, indtog stedets sansefulde udbud af smag, dufte og ultimativ forkælelse, men lige siden har det ligget højt på ønskelisten før eller siden at vende tilbage.

Da vi træder ud af den kølige, air-conditionerede mini Van, er den velkendte duft af citrongræs og lavendel da også det første, der overvælder vores sanser, samtidig med at vi mærker den tunge, varme luft, der strømmer mod vores vinterblege ansigter og byder os velkommen. Den dulmende og minderige duft af velvære og afslapning, bringer os omgående i det nostalgiske hjørne – jo, det er som at være ”hjemme igen”.

Følelsen understeges af de bløde toner fra loungemusikken, som er tilsvarende velkendte: For da turen sidst gik tilbage mod det nådeløse nordlige klima, måtte vi i det mindste have bare en lille flig af dette paradis og dets eksotiske magi med hjem i kufferten.

Poolen på Six Senses SamuiOg så er der jo det med den personlige butler – hvorfor har man ikke lige sådan et venligt og smilende menneske omkring sig derhjemme? Dét er luksus. Chiaki tager som den første imod os, da vi træder ud af bilen – og er den sidste, der siger farvel til os en lille uge senere, da vi sætter os ind i bilen igen for at køre til lufthavnen.

Chiaki føler os op ad trapperne til de bløde sofaer i den åbne bar med den vidunderlige udsigt over bugten. Her synker vi nu lykkelige ned i de blå, røde og stærkt turkisfarvede puder, mens vi forsigtigt – og positivt overraskede - smager på den kølige, nærmest overnaturligt dyblilla velkomstdrink fra de helbreds-styrkende Asian Butterfly Pea-blomster.

I sig selv en overdreven luksus at blive serviceret på det niveau, og de kommende dage er der tænkt på hver en detalje fra theposer på værelset og fristende frugtsnacks, til kontakten på en fremragende ørelæge på et af de luksuriøse privathospitaler, da de mange dukkerter i de thailandske bølger på et tidspunkt kræver en ekspert og noget medicin (heldigvis dækkes regningen – som bestemt er rimelig – ind af vores almindelige familierejseforsikring).

Six Senses SamuiPå vej ned ad stierne mod vores overdådigt rummelige villa, vrimler det med kulørte sommerfugle i alle regnbuens farver, som sværmer rundt om de blomstrende buske. Indenfor er det første vi lægger mærke til den fabelagtige udsigt gennem de kæmpemæssige panoramaruder. Chiaki åbner dørene ud mod vores terrasse, og under os folder det azurblå hav sig ud som en vifte, hvor sejlskibe og fiskerbåde dekorativt flyder forbi, mens Koh Phangan nok så nydeligt danner bagtæppe ude i horisonten.

Det er svært at beklage sig – vi kigger gentagne gange på hinanden og nikker – det er som dengang. Men måske endnu bedre nu, hvor forventningens glæde følger med. Som næste morgen, da vi vågner og tænker: Six Senses morgenmad!

Dette er stedet, hvor man ikke vil have morgenmaden serveret på værelset (uanset privat pool og storslået udsigt), for det ville være at snyde sig selv for en af verdens muligvis allerbedste Breakfast Buffets. Saftbuffet’en i sig selv er som en jordisk udgave af Paradis, med alt hvad hjertet kan begære af friske, frodige frugter: Ananas, vandmelon, mango, pomelo og papaya, som tårner sig op i dekorative anretninger side om side med gigantiske clementiner, kiwier og appelsiner, flankeret af æbler, rodfrugter og andre forførende fristelser.

Det imponerede brand af slow life, barfodsluksus og bæredygtighed, som Six Senses er så berømt for blev oprindeligt skabt af det indisk/svenske ægtepar Sonu og Eva Shivdasani, der har formået at kombinere det bedste fra deres respektive kulturer i det verdensberømte koncept.

Parrets gode smag gennemsyrer fortsat den funktionelle indretning på Six Senses, selv om hotellerne i dag er overtaget af en amerikansk hotelkæde.

Den inkarnerede Six Senses-fan vil nok mene, at en af hemmelighederne bag brandets store succes, er Shivdasanis opvækst på Oxfords og Etons bonede gulve, hvor han – ud over at læse engelsk litteratur – grundlage sit udsyn takket være daglig inter-action med et væld af inspirerende folkeslag fra hele kloden, samt den dannelse og stil, som den dag i dag får Six Senses til at høre hjemme i en ganske særlig league.

Six Senses Samui, Dining on The RocksSmagfuldt er det ikke mindst, at ægte luksus ikke nødvendigvis er guldbelagte vandhaner eller højpoleret marmor, men ganske simpelt – og måske i endnu højere grad – kan udtrykkes gennem enkel og miljørigtig elegance.

Det er præcis den jordiske luksus, vi nu tager hovedspring i, så ikke et splitsekund går til spilde: Timerne går med at dase og bade i villaens kølige, private pool, spise thailandske delikatesser serveret i vores lille pavillon ved poolen af en mindre folkevandring af tjenere, som sirligt arrangerer hver en kulinarisk detalje – ligesom eftermiddagene nydes på standen på store, bløde sunbeds.

Er der da slet ingen slanger i dette paradis …? Måske en enkelt, og den kommer glad imod os hen over stranden en døsig eftermiddag, for at finde lidt kølighed i buskene oppe i bakkerne. En lille men livlig sag, som strandbutleren efter lidt mas får guidet den rigtige vej – dvs. uden om vores liggestole, som den ellers først finder meget attraktive. Så fik vi også det billede med hjem.

Six Senses Samui, ThailandEn håndfuld dejlige døgn senere og nok et uforglemmeligt eventyr rigere, er endnu et kapitel på Six Senses Samui klart til at kunne tilføjes det forrige: Duften af saltvand, lavendel og det allestedsnærværende citrongræs, lyden af bølgernes dovne brusen tilsat varmens blide kærtegn. Alt sammen er det så velkendt – og nærmest uundværligt.

Vi tager en sidste svømmetur i villaens pool og begiver os op til restauranten, Dining On the Rocks for at nyde den udsøgte menu, og mødes af et drømmesyn i horisonten: En thailandsk dansetrup, som taget ud af et antikt, orientalsk teater, opfører inciterende danse til tonerne af klirrende bjælder og bløde trommer.

Deres kulørte, similibesatte gevandter glimter gavmildt i faklernes klare lys mod den fløjlsbløde sorte himmel, mens vi løfter vores glas og lover hinanden en dag at vende tilbage igen.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

  • Kontakt os

    Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
  • Ønsker og gode råd

    Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
  • I får en REJSEPLAN

    Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
  • Rejsen lægges fast

    Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
  • VI holder kontakt

    I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.