• Paradisstrand og villa ved Soneva Kiri i Thailand

Soneva Kiri - plads til begejstring, kreativitet og nydelse

Et smugkig ind i Soneva Kiris overdådige verden

Jeg har fået lov til at kigge ind i en magisk verden. Et lille kig, en lille smagsprøve, en lille forståelse af noget af det største, du kan opleve inden for luksusresorts i verden. Soneva Kiri på paradisøen Koh Kood i Thailand.

Bay view pool villa suite på Koh Kood i ThailandOplevet af Claus Eriksen, Nyhavn Rejser.

Jeg kom hertil i privatfly suppleret af 10 minutter i de dybe lædersæder i resortets speedbåd det sidste stykke fra deres private lufthavn på naboøen.

På molen stod Soneva Kiris leder og min personlige butler Plern klar til at tage imod. Den obligatoriske våde klud og en sød, velgørende drik med citrongræs friskede op. Og en buggy – min egen elektriske golfbil – bragte mig til min villa.

Min 448 m2 store Hill Villa skabt i naturmaterialer med masser af tømmer og båret af kæmpe træstammer. OK, 43 m2 af de 448 m2 er min private pool. Ret skal være ret.

Fælles poolen på Soneva Kiri, ThailandPlads og kreativitet

Det kan godt tage et øjeblik, før man kan rumme, at det virkelig er ens egen villa. At man har så meget plads. At man får så god mad. At man frit kan vælge mellem de skønneste, hjemmelavede chokolader. Og mellem de 70 forskellige slags hjemmelavet is. At fitnessklasserne er inkluderet. At observatoriet åbner dine øjne for stjerner og planeter ... Du går på opdagelse i din egen verden.

Tree Pod dining på Soneva Kiri på Koh Kood i ThailandSkal jeg sidde her? Nej dér. Næ … Du svømmer en tur i din kæmpe pool. Om morgenen. Eftermiddagen. Natten … Den er til for dig, så du gør, hvad du vil. Laver dig en kop espresso. Eller ringer til din butler og beder om, at næste måltid bliver serveret i villaen. Det koster ikke ekstra.

Selv sommerfuglene er overdådigt store. Og cikaderne kan give så stor en lyd fra sig, at du første gang tror, at det er en brandalarm.

The Den - Soneva Kiris kids club - er udvendigt formet som en gigantisk djævlerokke og indevendigt en labyrint af skæve vinklerEn ekstra dimension

Et markant træk ved hele serviceområdet med bibliotek, restauranten The Living Room, The Main Bar og observatoriet er de store trædæk, der hæver sig højt over øen. Også børnehuset The Den udformet som en gigantisk djævlerokke svæver mellem træerne. Og ved den ultimative spiseoplevelse Tree Top Dining hejses man op i et træ i noget, der minder om en væverfugls rede. Tjeneren kommer svævende med maden i en zip-line.

Oplev et af Østens mest spektakulære resorts på thailandske Koh KoodJeg er i bogstaveligste forstand hævet over det almindelige. Men brugen af naturmaterialer overalt, den stille stemning og mine bare tæer får mig alligevel til at føle, at jeg har begge fødder solidt på jorden. Det rå, lyse tømmer giver samtidig en særlig renhed i hele udtrykket.

Salatbar på Soneva Kiri på Koh Kood i ThailandDet gode liv

Når jeg spiser morgenmad i The Living Room, sidder jeg og ser ind i kokosnødderne i palmernes top. Farverige og friske frugter ligger hele og frister i restauranten. Jeg peger. Tjeneren skræller. Udvalget er enormt. De samme gælder oste, brød, juices …

Frisk juice på Soneva Kiri på Koh Kood i ThailandEn pige kommer med en bakke med urtepotter med græsagtige spirer. Hun hakker dem i en kødhakker. Presser saften ud. Jeg spørger, hvad hun laver. Hvedesaft, lyder svaret. Det er godt for dig. Vil du have?

Overalt bliver du mødt af velgørende urtedrikke og beriget vand. Bare et lille glas. Bare en lille tanke på, hvordan jeg har det. Dejligt. Og så har jeg ikke en gang nævnt spaen. Jeg har en sund krop, gode vener og en indre energi, der er så rolig som en munk i templet. Det tror pokker med den salige behandling, jeg fik.

Ved den ualmindeligt smukke strand fortsætter velværet. Afslapning på en solseng. Snorkling. Måske en tur i kajak?

North Beach - den skønne strand ved Soneva Kiri på Koh KoodØkologi og ansvarlighed

Soneva Kiri har ambitiøse mål for miljøpåvirkninger, etik og ressourceforbrug. Der er etableret flere økologiske haver. Et fiskebrug med ferskvandsfisk afgiver næring til planter. Et koralrev er ved at blive fremdyrket ved hjælp af bl.a. solenergi og komplicerede processer under vandet.

Organisk affald bliver til kompost. Brugt madolie bliver til biobrændstof. Og der arbejdes tæt sammen med lokalsamfundene om f.eks. engelskundervisning – til både lærere og elever. Uanset hvor overdådigt man skaber et resort, har man stadig et ansvar for den verden, man lever i.

Læs også: Drømmen i junglen - Kuhn Benz ved Soneva Kiri

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.