• Tag på snorkel eventyr i longtail båd fra COMO Point Yamu, Phuket, Thailand
 • Paradisstrand og villa ved Soneva Kiri i Thailand
 • North Beach ved Soneva Kiri, Koh Kood, Thailand

Vejret i Thailand

Hvornår er vejret bedst og hvor i Thailand skinner solen mest?

I kan rejse til Thailand året rundt, men afhængig af den årstid I vælger, er nogle steder selvfølgelig bedre end andre. Thailand har kort fortalt et tropisk klima med to forskellige vejrmønstre på hver deres side af den thailandske halvø – altså på vestkysten og østkysten. Det er det vigtigste at holde øje med.

Nyd omgivelserne på hyggelige Koh Wai, ThailandVejret i sydThailand – måned for måned

Thailand har en lang kystlinje mod både vest (Andamanerhavet) og øst (Siam-bugten). Fælles er, at de har en tørtid med mange solskinstimer og en regntid, hvor monsunregnen typisk falder tungt nogle timer om dagen.

Dog falder regntiden i forskellige måneder forskellige steder på kysterne, så vi har samlet et overblik her, så I kan finde det bedste tidspunkt, sted og rejse for jer:

Main pool på Six Senses Yao Noi, Thailand

FRa november til februar

November til februar er de såkaldt ”kølige måneder”, hvor det sydlige Thailand oplever behagelige temperaturer på 25-32 grader døgnet rundt. Af samme grund, er dette også det mest travle tidspunkt i Thailand og vi anbefaler, at I booker jeres rejse i så god tid som muligt.

På denne årstid, er vandet roligt langs vestkysten (Andamanerhavet) og vi anbefaler især områderne Phuket og Khao Lak, Krabi-området inkl. Phi Phi og Koh Yao-øerne og øerne i Trang-provinsen.

I kan f.eks. se nærmere på følgende rejser:

Den sydlige Siam-bugt med Koh Samui kan også være et godt i denne periode, og fra februar får man både fint vejr og gode priser på hotellerne. Her gælder samme anbefalinger som i marts til maj – se det følgende afsnit. 

Banyan Tree Samui, ThailandFra Marts til Maj

Marts til maj er de varme måneder, hvor temperaturen gerne ligger over 30 grader, men med brisen på øerne og Thailands turkise vande, er det lige til at holde ud. I denne periode kan både østkysten (Siam-bugten) og vestkysten (Andamanerkysten) varmt anbefales.

Er det Siam-bugten, der trækker kan I f.eks. se nærmere på følgende rejser:

På denne tid af året, er vestkysten dog stadig en rigtig god mulighed, da regntiden endnu ikke er begyndt. Udover rejserne allerede nævnt under november til februar kan I finde inspiration her:

Paradisstrand og villa ved Soneva Kiri i ThailandFra Juni til Oktober

Det sydlige Thailand får i gennemsnit 2400 mm regn om året og langt det meste falder i denne periode. I denne periode er det østkysten i den sydlige Siam-bugt, som i de danske sommermåneder – og i børnenes sommerferier – tager sig allerbedst ud.

På Koh Samui er gennemsnitstemperaturen i juli 29°C med behagelig luftfugtighed (61-89%). 9 dage i gennemsnit falder der primært korte byger om eftermiddagen og natten med i alt 120 mm regn. Vandet er 28°C.. Oftest er der masser af sol resten af dagen. Vi anbefaler særligt i sommerferien disse rejser:

Er I på udkig efter en efterårsferie i midt oktober kan I ofte få fint vejr på bl.a. Soneva Kiri på Koh Kood.

Regntid er også lig med frodige skove og brusende floder – det betyder, at chancen for at spotte dyr er større og sommer i Thailand er derfor en oplagt mulighed for at kombinere strandferie med safari. I kan f.eks. tage:

Det smukke poolområde på The Surin Phuket, ThailandRøde flag på Thailands strande

De thailandske myndigheder opstiller røde flag på badestrandene, når disse vurderes for risikable at svømme ved. Røde flag er mest hyppige i regntiden, og særligt på vestkysten, når uvejr og regnskyl skaber stærke bølger eller revlehuller med stærkt udgående strømme i vandet. 

Vi anbefaler selvfølgelig, at I altid overholder gældende vejledninger, hvor I befinder jer. Som tommelfingerregel er øerne på østkysten, de østvendte strande på vestkysten eller dem, som ligger i Phang Nga bugten, bedre beskyttet mod dårligt vejr, men også her kan lokale forhold resultere i røde flag på strandene. 

Generelt har alle vores hoteller dog swimmingpool - og så kan I jo passende hoppe i dem, når eller hvis det røde flag melder sig.

Tag ud og snorkel i Surin National Park ved Khao Lak i ThailandGopler i havet

Giftige gopler, de såkaldte Box Jelly Fish, kan forekomme mellem juni og oktober omkring øerne Koh Samui og Koh Pha Ngan på østkysten, og i Phang Nga Bugten på vestkysten. Det er heldigvis et yderst sjældent fænomen på de thailandske badestrande og vi anbefaler, at I orienterer jer lokalt og ikke hopper i vandet, hvis der er meldinger om gopler. 

Sathon Square i Bangkoks forretningskvarter, ThailandVejret i Bangkok og det centrale Thailand

I Bangkok og det centrale Thailand kan vejret deles op i tre sæsoner – den varme, den våde og ”den kølige”.

Den varme tid går fra marts til juni og her går det kun en vej – det bliver varmere og varmere, og topper gerne i april og maj med temperaturer op mod de 40 grader. 

Herefter kommer regntiden, som gerne begynder blidt ud mellem maj og juli – og når sit højeste i august og september, med kraftige og mere konstante regnskyl. I regntiden er det fortsat varmt med en del sol, normalt 28-34 grader, men det aftager gradvist mod september. 

November til februar er vintertid og den mest behagelige årstid i denne del af Thailand – og ikke mindst i Bangkok. På denne årstid holder temperaturerne sig gerne under 30 grader med december og januar som de køligste måneder.     

Jordbærmarker ved Chiang Mai i Thailandvejret i det nordlige Thailand og chiang mai

Kort fortalt, er det hele lidt mere enkelt i det nordlige Thailand. I Chiang Mai løber tørtiden f.eks. fra november til april og dagtemperaturerne vil typisk være på cirka 25 grader, mens det om natten kan falde helt ned til cirka 10 grader. Marts og april er de varmest måneder i tørtiden og her sniger dagtemperaturerne sig gerne op mod 30 grader. I Maj kommer regnen og topper i august og september med godt 200 mm i begge måneder.

I det nordlige Thailand, anbefaler vi tørtiden, hvor vi f.eks. anbefaler følgende rejser:

Men vær ikke bange for, at udforske det nordlige Thailand i vores sommermåneder heller. Her skal godt nok forventes lidt regn, men samtidig er markerne og bjergene grønne, her er færre mennesker og dermed gode priser på hotellerne.

Lokal landsby i ThailandRøg og smog i det nordlige Thailand

I marts og april bør man være forberedt på perioder med øget luftforurening i det nordlige Thailand, som følge af, at de thailandske bønder brænder deres marker af. Byer som Chiang Mai og Chiang Rai vil ofte blive påvirket i denne periode, og flyforsinkelser kan også forekomme, som følge af den dårlige sigtbarhed.  

Tag longtail båd til Phang Nga Bay under ferien på COMO Point Yamu, Phuket, ThailandHør om vejret i thailand på jeres rejsetidspunkt

Vi kan i sagens natur ikke give garantier for vejret på jeres rejse. Denne vejledning er baseret på statistik og generelle vejrtrends, og der kan f.eks. nemt være længere perioder med solrigt vejr i regntiden, ligesom der kan falde lidt regn i løbet af tørsæsonen. 

Tal med vores rejserådgivere om det bedste sted at bo på den årstid, hvor I gerne vil rejse. Og glæd jer til eventyr og vores håndplukkede hoteller i Thailand

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.