Xl Thailand Chachoengsao Wat Pho Bang Khla Buddha Temple
Oplevelse, Thailand

2 dage gennem Chantaburi til Koh Chang

Fra Bangkok til templer, natur og autentisk lokalliv

Oplev det lokale liv i Chanthaburi-provinsen. Besøg fascinerende templer, ældgamle markeder og kom tæt på de lokale. Og nyd et enestående hotel fyldt med historie. En udflugt, der gør transport til en oplevelse.

Har I nogensinde siddet ved et flyvindue og tænkt, at det kunne da være sjov at se, hvad der sker lige dernede i de små byer, ude i det grønne og henne ved floden, der snor sig som en slange under jer?

På de lange flyture er det måske et tema for næste rejse, men på de korte er transporten over land ofte værd at overveje. Det kan tage lidt længere tid, men det kan til gengæld give en masse ekstra oplevelser. Og det er altså sjovere at gå gennem et farverigt marked end endnu et security check i endnu en lufthavn.

Det er præcis temaet for denne oplevelse. I kunne flyve fra Bangkok til Trat tæt på Koh Chang. Men hvorfor?

Xl Thailand North Farmer Cows Road Landscape
Xl Thailand Chanthaburi Kung Krabaen Bay Nature Centre Mangrove Path Boardwalk
Xl Thailand Chanthaburi Namtok Phlio National Park Phlio Waterfall
Det kan i se frem til

Program

Dag 1: Chanthaburis markeder, templer og natur

I kører fra Bangkok tidligt om morgenen og begiver jer mod sydøst ind i Thailands frugthave, den frodige Chanthaburi-provins. Plantagerne ligger side om side, og frugtboder står tæt langs vejene. Und jer selv at købe lidt med. Frugt smager nu bedst, når det er friskplukket fra busken eller træet.

Khlong Suan markedet

Første stop er det gamle marked Khlong Suan, der ligger ud til en kanal. Khlong betyder kanal, suan betyder have, og kanalen var førhen en vigtig transportvej, hvor de rejsende kunne få nye forsyninger på markedet.

Khlong Suan er samtidig et symbol på, at man kan leve fredeligt sammen trods forskellige baggrunde. Her er ikke bare thai-befolkning, men også store kinesiske og muslimske befolkningsgrupper.

Udforsk de mange boder, og blev det ikke til den store morgenmad, er markedet kendt for masser af skønne smagsoplevelser baseret på lokale råvarer. Velbekomme. 

(obs! Markedet er primært åbent lør-søn. Man kan også besøge markedet i hverdagen, men her vil typisk kun være 1/4-del af butikkerne åbne)

En lyserød elefant med fire arme

Det lyder måske en anelse eksotisk, men næste stop bliver altså ved en lyserød elefant med 4 arme, lakerede negle og pænt buttet krop. Det er den 16 m høje statue af hinduguden Ganesh, der ligger side om side med gigantiske buddhistiske statuer i templet Wat Saman Rattanaram.

Ganesh fremstilles i hindureligionen i 32 forskellige billeder. De er der alle i en farverig frise, og statuen bevogtes af mandshøje statuer af rotter med spyd! Og for god ordens skyld: Vi indledte med et smil, men templet tages dybt alvorligt af de lokale. Det kommer helt naturligt for den besøgende at gøre det samme.

Via mangrove til Chantaburi

Nu venter tre timers køretur, hvorefter I strækker ben i mangroven ved Ao Khung Kraben Development Study Center. Et naturspor leder jer ad boardwalks gennem den tætte mangrove med udsigtspavilloner og –tårne undervejs. Det hele er som navnet antyder en del af et stort naturprojekt, som I hører om.

På egen hånd i Chanthaburi

Herfra går det direkte til Chantaburi, hvor I har en enkelt nat. Resten af dagen og aftenen er til at slappe af i, men kom endelig også ud i byen. Nyd fx det gamle kvarter Chantaboon med smalle stræder og gamle træhuse. Det er ikke bare det mest spændende område i byen, det er også her, I skal bo.

Bo i tidligere privat hjem på flodbredden

I skal overnatte på Baan Luang Rajamaitri, der er et mere end 100 år gammelt boutiquehotel indrettet i et tidligere hjem på bredden af floden og på pæle ud i vandet. Det er ejet af en stor gruppe lokale, der er gået sammen for at bevare og genskabe det unikke kvarter. Glæd jer til at høre meget mere om hotellets historie, når I er der.

Dag 2: Lokalliv, kolonitid og videre til strandtid

Hvis I står tidligt op, kan I gå en tur i Chanthaburi by og se, hvordan dagens liv begynder ved floden. Der doneres mad til munkene og handles på markedet, og der er allerede travlhed i de små lokale restauranter. Senere kan I så gå tilbage til hotellet og få morgenmad.

Katedralen i Chanthaburi

Chanthaburi er en af de få thailandske byer, der har været koloniseret, så I kan finde spor af det franske kolonirige.

Franskmændene huserede her fra 1893 til 1904, og det mest markante levn er den store gotiske katedral fra 1909. Årstallene hænger måske ved første øjekast ikke sammen, men det tog 10 år at bygge katedralen, og man gør tingene færdige her.

Det store originale tag blev taget ned under 2. verdenskrig for at gøre kirken mindre fristende som bombemål. I besøger kirken, før I kører videre, med mindre I er her en søndag morgen, hvor den er lukket.

Marked og østers

I forlader nu Chantaburi med et stop på Nong Bua-markedet på vejen. Oplev stemningen, farverne, duftene og ikke mindst den lokale mad både på markedet og senere til frokost på en lokal nudelrestaurant. Efter frokosten kan I sejle med en longtailboat til en østersfarm for at se, hvordan man dyrker østers.

Ellers fortsætter I bare mod Trat ved havet, hvorfra I sejler til Koh Chang. Al transport helt til hotellet er på plads hjemmefra.

Den totale kørestrækning dag 1 er 248 km, mens den er 98 km dag 2.

Håndplukket rejser

Oplevelserne indgår i disse rejseforslag

Xl Thailand Koh Chang The Chill Resort & Spa Pool Sunset
Bangkok, Thailand, Asien

Glæd jer til

Boutiquehoteller håndplukket for deres charme og bedste beliggenhed

Med guide til Bangkoks gemte gyder i jeres lokalområde

2 dage gennem Chantaburis mangrove, frugtplantager og historie

Lille strandresort på Koh Chang med udsigt over havet

Bo i bungalow direkte på Thailands måske bedste strand

Tal med en ekspert

Skræddersyet rejse til Thailand

Alt på denne rejse til Thailand kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til Thailand.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer. Læs mere her.