• Buddhistisk munk mediterer
 • Big Buddha ved Phuket i Thailand - Phra Phutta Ming Mongkol Akenakiri - er Sydøstasiens største buddhastatue
 • 3-hovedet drage i Wat Chalong templet i Phuket
 • Munke i Thailand

Meditation med Thailands munke

Halvdagstur med introduktion til buddhisme og meditation på Phuket

Bedende buddhister
Læs mere

Find jeres indre ro og blive klogere på det thailandske samfund på denne formiddagsudflugt, hvor I besøger det lokale Wat Chalong kloster, kommer tættere på munkenes liv og får nogle meditationsteknikker med på vejen.

ThailandDen gamle skole

Med over en halv milliard følgere, regnes buddhismen i dag for en af de store verdensreligioner. Det hele begyndte cirka 500 f.v.t. med en indisk prins, Siddharta Gautama, som ville gøre sig fri af verdens lidelse. 

For at gøre en lang historie meget kort, lykkes det til sidst prinsen – efter seks års vandring, askese og meditation – at gøre sig fri og blive ”den oplyste”: Buddha.  

Munke, ThailandI dag er det særligt i Sri Lanka, Tibet, Sydøstasien og Østasien, at buddhismen står stærkest i dens mange forskellige forgreninger. 

I Thailand hersker Theravada-buddhismen, ”de ældstes lære”, som regnes for at være den mest rene form for buddhisme – i den forstand, at den hører til de ældste skoler og ligger sig tættest op af Buddhas eget liv og lære. 

Buddhistisk munk meditererEn nøgle til Thailand

Buddhismen er ganske enkelt – måske sammen med mad – kernen i det thailandske samfund, hvor cirka 95 procent af befolkningen identificerer sig som buddhister. At forstå buddhismen er med andre ord en af nøglerne til at forstå thailænderne. 

Og så er feriens rolige tempo den perfekte lejlighed til at lære nogle meditationsteknikker, som kan hjælpe den indre ro på vej, inden I igen finder vej til strandstolene. 

Wat Chalong templet i PhuketMød munkene i Wat Chalong  

I bliver hentet enten kl. 8.30 eller 13.00, afhængigt om I ønsker en formiddagstur eller eftermiddagstur. Jeres rejse ind i den thailandske buddhisme begynder med et besøg til templet Wat Luang Pu Supha, som er et af Phukets mest hellige steder. Templet blev etableret af Phukets mest kendte munk, som i 2013 døde i en alder af 118 år. 

Der findes ca. 250.000 munke i ThailandHer vil jeres guide forklare jer nogle meditationsteknikker, inden turen går videre til klostret Wat Chalong, som i mange år har været et vigtigt buddhistisk læringscenter i Thailand.  Her vil I gøre de lokale munke selskab, og lære dem lidt at kende, mens de udfører deres daglige ritualer.

Big Buddha - Phra Phutta Ming Mongkol Akenakiri - ved Phuket i ThailandMeditation ved Sydøstasiens største Buddha

Med jeres nye viden og baggagen, sætter I nu kurs mod – og hold fast – Phra Phutta Ming Mongkol Akenakiri. Det er ikke bare et langt navn, det er også Sydøstasiens største Buddhastatue. 

Her sidder Buddha smukt placeret på en frodig bakketop, og det er et oplagte sted at lade dagens indtryk og lektioner sive ind – og den indre ro vokse i et stille hjørne af parken.  Børn er også velkomne på denne halvdagstur.

Halvdagsturen er perfekt til at kombinere jeres strandophold med lidt oplevelse. Tilføj den f.eks. til en af følgende rejser, hvor ro og selvforkælelse er i centrum:

...eller kontakt en rejserådgiver for råd og vejledning.

Charlotte Frost

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.