• Khum Lanna er omringet af rismarker
 • Kuang Si-vandfaldet er terrasser af naturlige pools
 • Solnedgang over Khan-floden ved Luang Prabang i Laos
 • The Kala Samui Beach Club, Thailand
 • Munke for almisser i Laos

Eventyr Fra Laos til Thailand

15 dage fra Luang Prabang til Koh Samui inkl. cruise på Mekong, fra 21.500 kr.

Glæd jer til:

Luang Prabangs lokalliv og magiske vandfald i junglen

2 dages eventyrligt flodcruise på Mekongfloden

Eco-lodge og oplevelser i Khum Lannas rismarker

Hideaway og badeferie på kokosnøddernes ø Koh Samui

Håndplukkede 3-3+** hoteller ud fra beliggenhed, charme og service

Læs mere

Nyd kombinationen af store naturoplevelser, spændende historie og kulturer krydret med masser af afslapning. Fra Luang Prabang med det eventyrlige Kuang Si-vandfald til to dages cruise med flodbåd op ad legendariske Mekong til det frodige og naturskønne Nordthailand. Til slut en uges hideaway og badeferie på Koh Samui.

lokalliv og vandfald i Luang Prabang

Jeres eventyr starter i Luang Prabang, der i 1995 blev udnævnt til World Heritage Site af UNESCO pga. sine mere end 30 templer - men byen har også masser af andet at byde på. Her venter jer charmerende lokalliv, hyggelige sidegader, små markeder og fransk kolonistemning. Kun en køretur fra Luang Prabang skal I vandre gennem autentiske landsbyer til det store Kuang Si-vandfald, der er som endeløse, turkise pools i hjertet af naturen.

I har base på det charmerende boutiquehotel Maison Dalabua 3+*, der er som en oase i udkanten af byen.

2 dages Flodcruise på Mekong

Mekongfloden, der gennemløber syv asiatiske lande fra Tibet til det sydlige Kinesiske Hav, er både sagnomspunden og mytisk. Oplevelserne på floden er store, og flodbredderne byder på lokale landsbyer og frodig vegetation. I kan se frem til at sejle på en af de mest uberørte strækninger af den lange flod, hvor vandvejen mange steder er eneste adgang til isolerede steder på land.

Undervejs passerer og besøger I små landsbyer, og turen dertil går bl.a. gennem smalle passager, hvor stejle klippevægge rejser sig som omklamrende kæmper på begge sider af jer.

Eco-lodge i Nordthailands bjerge

Flodcruiset slutter på grænsen mellem Laos og Thailand. Herfra er der ikke langt til rejsens næste store oplevelse, der går til Khum Lanna eco-lodge, hvor I skal opleve livet på landet helt i øjenhøjde. I skal med i rismarkerne, på det lokale morgenmarked, på cykeltur, kokkeskole og meget mere!

Khum Lanna er smuk natur, grønne rismarker og smukke solopgange.

Kokosnøddernes ø - koh samui

Rejsen slutter med en uges afslapning på kokosnøddernes ø Koh Samui, hvor I skal bo på det lille resort The Kala Samui 3+*. Resortet er som en ægte hideaway gemt mellem tæt, grøn tropeskov med fantastisk udsigt ud over havet. Det er virkelig et af de steder, der kommer ind under huden på jer; et af de der steder, hvor I føler jer hjemme i det øjeblik, I bliver hilst velkommen af personalet.

Man fornemmer naturens smittende og beroligende tilstedeværelse. Og både værelsernes interiør, spa'ens produkter og restaurantens råvarer er så vidt muligt økologiske. Behøver vi sige mere?

Skræddersyet rejse til Laos og Thailand

Drømmer I om flere oplevelser i Laos? Flere dage i Thailand? Eller vil I måske opgradere til hoteller og resorts med flere stjerner? Alle vores rejser til Laos og Thailand kan skræddersyes efter jeres ønsker og behov. Tal med jeres rejserådgiver om en rejse, der matcher jeres drømme.

Program

Dag 1-2
Fra København til Laos

Nyd de grønne omgivelser på Maison Dalabua, LaosI rejser fra Danmark på dag 1 og lander i Luang Prabang Lufthavn på dag 2. Her bliver I hentet og kørt til Maison Dalabua 3+*, hvor I har 3 overnatninger.

Poolen på Maison DalabuaMaison Dalabua 3+*

Maison Dalabua er kåret som et af de mest romantiske og mest naturskønne af World Luxury Hotel Awards i 2017, og det forstår vi godt. Dette lille boutiquehotel er nemlig fyldt med charme og sjæl.

Overalt på hotellet kan I nyde tropiske omgivelser med palmetræer og høje siv, der spejler sig i dammene fulde af lotusblomster og åkander, og skaber en helt unik atmosfære. Når I bevæger jer rundt på hotellet, foregår det for meste på et stisystem af gangbroer, som forbinder de kun 40 værelser med restauranterne, spaen, poolen og receptionen.

Her er en af Luang Prabangs bedste restauranter samt en fin pool og gåafstand til byens centrum.

Dag 3
Udforsk Luang Prabang

Haw Pha Bang-templet ved det royale palads i Luang PrabangI har dagen på egen hånd til at udforske Luang Prabang eller slape af på hottellet ved poolen.

Brug dagen i denne skønne, lille by til at opleve de flotte templer, gå på oplevelse i de små butikker og langs Mekong-floden. Her er masser af muligheder på begge bredder; tag en flodbåd på tværs af floden, og nyd de landlige omgivelser eller en cykeltur til bygrænsen og se, hvor hurtigt sceneriet skifter fra byliv til landbrug med rismarker og andre afgrøder.

I midten af Luang Prabang ligger Phou Si "bjerget" med en højde på ca. 100 m. Vi kan varmt anbefale, at I tager de 328 trin op til toppen og nyder udsigten og solnedgangen.

Dag 4
Kuang Si-vandfaldet og lokalliv

Kuang Si-vandfaldet er terrasser af naturlige poolsI selskab med en lokal guide tager I bagvejen til det eventyrlige Kuang Si-vandfald, der er som et eldorado af pools i flere etager med det smukkeste, krystalklare vand.

Et af de traditionelle huse i en Hmong-landsbyVandring gennem lokallivet

I bliver hentet tidlig morgen og kørt til de nærliggende landsbyer ca. 5-7 km fra vandfaldet. Hele formiddagen vandrer I således gennem fredelige landområder uden for Luang Prabang. Med bjergene på sidelinjen og marker af majs og ris foran jer har I en betagende udsigt som følgesvend. På vejen stopper I i en Hmong -, en Khmu - og en Lowland Lao landsby, der har hver deres unikke klæder, traditioner og religioner. Har I lyst, vil I få en unik mulighed for at kigge indenfor i husene og få svar på spørgsmål om de traditionelle klæder, håndværk, madlavning og levevis.

Hop bare i! Kuang Si-vandfaldet ved Luang PrabangBad i vandfaldet plus frokost

Vel fremme har I god tid på egen hånd til at nyde en frokost i de spektakulære omgivelser, udforske vandfaldets mange etager og svømme i de naturlige pools.
Dag 5
Cruise på Mekong-floden og landsbybesøg

Mekongfloden ved Luang Prabang i Nordlaos

Efter dejlige dage i Luang Prabang tager I nu videre på et 2 dages eventyrligt cruise med den 34 meter smukke flodpram Luang Say på den mægtige Mekong-flod.

Luang Say sejler mellem den smukke kongeby Luang Prabang og Houisai på grænsen mellem Laos og det nordlige Thailand på en rejse gennem Mekongflodens sagn og myter.

Frokosten spiser I ombord, mens Luang Say roligt glider videre på jeres færd. I går i land og besøger små landsbysamfund, når lejligheden byder sig, og I besøger desuden de Tusinde Buddhaers Huler (Tam Thing Cave) ved landsbyen Pak Ou. Senere på dagen besøger I også bjergstammen i landsbyen Baw, hvor I kan se, hvordan de på traditionel vis fremstiller whiskey.

Luang Say cruise på Mekongfloden ved Luang Prabang i Laos

den mægtige Mekongflod

Mekong udspringer højt i Tibets bjerge og er livsnerve gennem syv lande, før den løber ud i det Sydkinesiske Hav. Utallige sagn og myter beretter om flodens milde stilhed på den ene side og dens utæmmede vildskab på den anden. I skal sejle på en af de mest uberørte strækninger af den lange flod, og mange steder er vandvejen eneste adgang til isolerede steder på land.

Udsigten fra restauranten på Luang Say Lodge, LaosBesøg i landsbyer

I kommer til at passere gennem smalle passager, hvor stejle klippevægge rejser sig som omklamrende kæmper på begge sider af jer. For enden af flodkløften åbenbarer lyset små sandstrande langs bredden, eviggrøn bølgende regnskov og bjerge i horisonten, små landsbyer og ikke mindst en næsten magisk stilhed, som kun hersker her.

I overnatter på Luang Say Lodge 2* i landsbyen Pak Beng halvvejs på ruten. Her er der romantisk middag med flodudsigt og solnedgang i horisonten om aftenen og markedsbesøg tidligt den følgende morgen.

Dag 6
Cruise på Mekong og ankomst til Nordthailand

Solnedgang over Mekongfloden ved Luang Prabang i LaosDAG 6: MORGENMARKED OG KURS MOD NORDTHAILAND

Efter morgenmaden cruiser I videre op ad Mekong. Ligesom dagen før stopper I undervejs, men der er også masser af tid til bare at sidde på dækket og nyde den smukke natur passere forbi. Sidst på dagen ankommer I til grænsen til Thailand, hvor flodcruiset slutter. Når I har krydset grænsen, står en chauffør klar på den anden side. Han vil sørge for, at I bliver kørt til Khum Lanna, hvor jeres næste eventyr starter.

Vel fremme i Khum Lanna har I resten af dagen på egen hånd.

Værelse på Khum Lanna, ThailandKHUm LANNA - MERE END ET HOTEL

Khum Lanna ikke bare et hotel. Værtsparret er arbejdende farmere. Khum Lanna er heller ikke et homestay, for her er 12 værelser. Khum Lanna er med andre ord helt sin egen. Lev livet på landet. Lad freden omfavne jer. Og glæd jer til en masse sjove aktiviteter.

Har har I 3 dage/2 overnatninger.

7-8
Lev livet på landet i Khum Lanna

Khum Lanna er omringet af rismarkerDe næste to dage lever I livet på landet i Nordthailand krydret med masser af lokale aktiviteter.

På dag 7 vågner I op til smukke rismarker i Khum Lanna. I dag skal med de lokale farmere i markerne, høre om risdyrkning og prøve kræfter med at tilberede sticky rice. Bagefter har I tid på egen hånd eksempelvis med en tur i køkkenhaven for at finde de helt rigtige ingredienser til eftermiddagens kokkeskole.

Midt på dagen efter frokost kan I vælge mellem flere aktiviteter på Khum Lanna:

 • Guidet cykeltur i omegnen
 • Lær at skære figurer i frugt og grønt
 • Dampbad med urter
 • Massage med 8 urter

En af aktivitetsmulighederne på Khum Lanna - en guidet cykeltur i lokalområdetDag 8: På cykel til morgenmarked og lokalliv

I står tidligt op, hopper på cyklen med solopgang over rismarkerne og kurs mod et lokalt morgenmarked. På markedet har I tid til en kop morgenkaffe, og jeres guide hjælper jer med at købe kager og blomsterranker til templet, som I besøger på vejen tilbage. En skøn cykeltur langs frodige rismarker, der slutter med en dejlig nordthailandsk morgenmad ved floden, der løber lige ved Khum Lanna.

Kurs mod Koh Samui

Efter morgenmaden på Khum Lanna bliver I på et aftalt tidspunkt hentet og kørt videre til jeres næste eventyr i Nordthailand: The Kala Samui 3+* på postkortsmukke Koh Samui.

Dag 8-13
Oplev Koh Samui

The Kala Samui Hotel, Thailand En skøn ferie med masser af oplevelser afsluttes bedst med tid til at få alle indtrykkene til at sætte sig fast. På Koh Samui i Siambugten kan I nyde strandende, nationalparken og masser af god mad.

Kala Samui 3+*

De kun 35 værelser og villaer på The Kala Samui skiller sig ud ved alle og enhver at have den smukkeste panoramiske havudsigt. Resortet ligger helt isoleret på en klippeafsats mellem de kendte strande Chaweng og Lamai.

Udsigten til The Kala Samui Hotel, ThailandDer er kun 10 minutter i bil til et bredt udbud af restauranter, barer og forretninger, og dog synes det hele lysår væk, når man befinder sig på resortet; når man om morgenen vågner op til udsigten at havets bølger, og når man går ud på den store terrasse og indsnuser den friske duft af hav, mens solens varme stråler på rekordfart varmer kroppen godt igennem.

The Kala Samui Beach Club, Thailand

Samtidig kommer den eneste lyd fra bølgerne, der slår ind mod klipperne, et stykke under jer. Eller når man for den sags skyld om aftenen sidder i stearinlysets skær og spiser middag på en klippesats hele nede ved vandet, hvor tjenerens diskrete tilstedeværelse og lyden fra en longtailbåd i horisonten er eneste forstyrrende elementer.

Dag 14-15
Hjemrejse

Solnedgang, Thailand Koh Samui Efter skønne feriedage i Laos og Thailand er det nu tid til at vende hjem. I bliver kørt til Samuis lufthavn, hvorfra der er en kort tur til Bangkok, inden I kan gå om bord på flyet til København.

En oplevelsesrig rejse slutter, når flyet sætter hjulene på dansk jord tidligt om morgenen på dag 15.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

Eventyr fra Laos til Thailand
RejseperiodeDobbelt
21.09.19 ‑ 14.12.1921.000‑23.000
15.12.19 ‑ 31.03.2024.000‑28.000
01.04.20 ‑ 30.09.2021.000‑24.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Mette Nielsen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

 

Ikke inkluderet

 • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda

 • Visum til Laos

 • Evt. tillæg for jule/nytårsmiddage ved ophold over jul/nytår