• Det franske kvarter i New Orleans, Louisiana
 • Der er musik overalt i New Orleans gader
 • French Quarter i New Orleans

New Orleans

Voodoo, jazz og cajun

Jazzen swinger på gader og stræder. Køkkenet dufter af cajun og creole. Loppemarkederne bugner. Her fortælles historier om slaver, bomuld, spøgelser og voodoo for alvor, mens hjuldampernes fløjter tuder på Mississippi.

New Orleans er en oplevelse for alle sanser. Også dem, vi ikke vidste, vi havde. Det kulturelle miks har skabt gastronomiske bombardementer i form af cajun, creole og soul food.

Det oprindeligt franske Cajun-folk kom hertil via Canada forfulgt ud i Louisianas sumpe med alligatorer, bæverrotter og meget mere. Cajun folket levede isoleret og bevarede en stærk kultur. Maden bestod af det, der var tilgængeligt i f.eks. krydrede gryderetter, Gumbos. Krebs er ofte brugt og de gennemgående elementer er løg, bladselleri og grønne pebre. Ude i bomuldsplantagerne og i de fine hjem mødtes den europæiske kultur med slavernes afrikanske. Det kreolske køkken opstod, og sådan er alt et fuldendt resultat af mødet mellem kulturer og traditioner.

French Quarter: Voodoo, jazz og smedejern

Et besøg i New Orleans er nærmest ensbetydende med French Quarter, bydelen med de farverige huse, hvor de smukke balkoner har smedejernsarbejder med en utrolig detaljerigdom.Nedenfor bidrager antikvitetsbutikkerne, barer med livemusik og restauranter til den afslappede stemning. Det er The Big Easy. Her blev jazzen født. Og den lever i bedste velgående den dag i dag.

French Quarter kaldes også "The Most Haunted City in America". Historierne om spøgelser er mange, og tror man dem ikke, kan man tage med på spøgelsesjagt, hvor man også kan opleve autentiske voodoo-ceremonier. Og nu vi er ved de døde: Et ægte New Orleans begravelsesoptog med larmende brassband er en magisk oplevelse. Intet under, hvis mange sjæle vælger at blive.

New Orleans har også et utal af festivals med musikken som bærende tema. Det store karneval Mardi Gras i februar trækker besøgende fra hele verden.

Plantager og hjuldampere

New Orleans er uigenkaldeligt knyttet til de store hjuldampere. Det er en oplevelse med et sus af historie at sejle af sted på Mississippi, men nogle af de store jazz cruises kan være meget turistede.

Endelig er Louisiana historien om plantager og slaver i bomuldsmarkerne. Mange af de flotte plantageejendomme er åbne for besøgende i dag, og der er rundvisninger, hvor man hører om livet dengang på godt og ondt. Hey, Lordie pick a bale of cotton, hey, Lordie pick a bale a day.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.