• Solnedgang over Monument Valley, Arizona, USA
 • Det Hvide Hus i Washington D.C.
 • The Wave er en klippeformation i sandsten der kan opleves i Arizona, USA
 • Golden gate bridge, San Francisco, Californien

USA-eksperternes egne favoritter

Hvad sætter Nyhavn Rejsers USA-team selv højest på rejser til USA?

Lars Mørk, David Rosborg-Larsen og Camilla Flindt er 3 af Nyhavn Rejsers eksperter i rejser til USA. De hjælper jer med at vælge oplevelser i USA og med at lægge den bedste rute ud fra jeres tid, budget og interesser. Men hvilke favoritsteder har de selv fået på deres 50-60 egne rejser til USA? 

Oplev Red Rock Country ved Sedona i Arizona på en vandretur med guide.USA har 350.000 km2 nationalparker. Der bor flere end otte millioner mennesker bare i New York City alene. Kører I fra Seattle til Miami, er der 5.432 km. Med andre ord: USA er ufatteligt stort. Hvad skal man vælge, og hvad skal man vælge fra på rejser til USA?.

Hvad er det, der er så specielt ved rejser til USA?

Lars: Variationen. At man kan lande i en by som New York og efter et par dage flyve til fantastiske nationalparker og så til Florida med palmer og drinks i vandkanten, før man vender hjem.

David: Vidderne. At sidde i sin bil med storslået natur på begge sider uden at kunne se enden af vejen. Når man så endelig drejer, er der et nyt naturfænomen. Og så storbyerne og museerne.

På vej til næste smagning på North Beach food tour i San Francisco, USACamilla: Enig: Kontrasterne – byerne selv er jo også meget forskellige. Og så netop folks måde at være på.

Lars: Når de byder velkommen, så mener de det. De er meget nysgerrige efter, hvad vi er for nogen. Og rangers i nationalparkerne er så stolte af det, de viser frem.

David:  Når man rejser til USA, kan man komme, som man er. De er så åbne og imødekommende. Og de har en god humor!

Lars: De forstår altså ikke min ironi og sorte humor …

David: Det gør vi andre jo heller ikke.

Ocean Drive, Miami, FloridaHvad er jeres favoritsteder på en usa rejse?

Camilla: New York! Man bliver afhængig af at komme igen. Og Sanibel Island og Captiva Island i Florida; eksklusive øer med gode strande.

Lars: Enig i New York. Ellers The Grand Circle med f.eks. Arches National Park, der er så meget smukt at se på. Og Hawaii selvfølgelig. Den grønne strand på sydspidsen af Big Island! Og Miami med Little Havanas latino amerikanske charme og art deco området ved South Beach.

Camilla får lige indskudt endnu et forslag mellem alle dem fra Lars: Washington! Den er helt anderledes med luft og brede boulevarder og byder på så meget.

Se kirsebærtræerne blomstre i Washington D.C.Lars: Man kan mærke, den er bygget til at imponere. Spændende at tænke på, at manden i jakkesættet, der sidder ved siden af en, måske er helt tæt på dem, der styrer verden.

David: San Diego er dejlig og overskuelig. Den rummer det hele - strand, forlystelser, down town … Og Yosemite slog benene væk under mig med de store vidder, bjørne og ørne.

Camilla: Ja, Yosemite, jeg drømmer om at klatre på El Capitan bjerget!

Lars: Jeg så en ulv – jeg troede først, det var en schæferhund uden snor, men det var det ikke … Så gik vi udenom.

Vi andre var glade for, at Lars ikke bad den give pote!

Bald eagle (skaldet ørn) flyver over Homer i Alaska, USAEr det ikke håbløst at rådgive en kunde om så mange muligheder?

Camilla: Nej, man kan jo altid tilfredsstille en kundes interesser.

Lars: Og uanset hvad de interesser er, bliver man aldrig færdig. Jeg har kunder, der rejser til USA igen og igen, fordi de hele tiden bliver inspireret til at prøve noget nyt.

Monument Valley, ArizonaNogle ture har dagsrejser på over 500 km – orker man det?

Camilla: Vi taler jo meget med kunderne om deres ønsker og grænser og lægger ruten efter det.

Lars: Det er jo ikke motorvejen ned gennem Tyskland. Når vi planlægger rejser til USA laver vi en rute med oplevelser undervejs og fortæller, hvornår man skal kigge til venstre eller stoppe for at gå en tur. Men kundens ønskeliste er ofte for lang – vi hjælper med at finde balancen.

David: Man skal overnatte ved de highlights, der er, og gøre køretiden til en oplevelse i sig selv. Og er det f.eks. en børnefamilie skal ruten lægges efter det.

Camilla: At køre 500 km i USA er ikke som at køre den samme strækning i Danmark. Man får en god bil, vejene er gode, og trafikken glider. Efter en dag er man inde i en helt ny rytme.

Fine kyst scenerier på 17 Mile Drivei CalifornienEr det en god idé at køre fra kyst til kyst i usa?

Lars: Så skal man køre nordom eller sydom, med mindre man er meget glad for majsmarker og kornsiloer. Jeg ville hellere køre fra New York op til Lake Placid over Niagara til Chicago. Der ville jeg være et par dage, hvorefter jeg ville flyve til Denver og køre gennem nationalparkerne mod Vegas og Californien.

David: Det lyder da som en god tur – skal vi ikke lave den?!!

Hvad er den mest almindelige fejl, man kan gør på rejser til usa?

Camilla: At de prøver at gabe over for meget.

David: Mange tror også for meget på internettet. På hotels.com kan man søge på Yosemite og få anbefalet et hotel i Fresno 40 km væk. Det svarer til at bo på den anden side af Roskilde, hvis man vil være en dag i København.

Sorrel River Ranch 4*, MoabHvad er det bedste råd, I har givet til en usa rejse?

Lars: Brug de 1.500 kr. ekstra og bo på El Tovar på kanten af Grand Canyon og se solen stå op over ”hullet”. Det er en af de oplevelser, man taler om, når man kommer hjem.

David: Ja, i det hele taget overnatningsstederne på "USA på første klasse" ... det er vildt at være midt ude i den natur!

Camilla: Det samme gælder Post Ranch Inn på "California Deluxe". I det hele taget ... tag to overnatninger på Highway 1, hvis du har tid til det. Og vælg en bil, der er stor nok.

David: Det er de små detaljer, der gør den store forskel. Highway 1 skal køres fra nord mod syd, så man er ude ved vandsiden, hvor de modkørende biler ikke tager udsigten. Og Las Vegas skal man ankomme til efter mørkets frembrud, så man kan se lyshavet komme en i møde.

Lars: Det bedste råd er at spare de rigtige steder og bruge ekstra penge de steder, hvor det virkelig giver værdi. Brug også lidt ekstra på at sidde ordenligt i flyveren specielt på de lange ture til vestkysten. De fleste luftfartsselskaber tilbyder nu en serviceklasse mellem økonomi og business. Om sommeren er der ofte kampagner på business class billetter.  

Old Faithful gejseren er den største berømthed, men blot en af mange gejsere, der suppleres af et utal af boblende vand- og mudderpools i Yellowstone National Park.Hvad skal I på næste rejse til USA?

Camilla: De sidste gange har jeg været på Very Best of the West og 3 uger på Hawaii. Jeg ville gerne til Yellowstone og det nordvestlige Seattle. Også det sydlige Florida, Miami og The Keys for at dykke. Og så på ski i Colorado bjergene.

Lars: Uh, jeg skal jo altid tilbage til Hawaii. Jeg har været på et fantastisk krydstogt derovre. Og jeg har da også mange andre planer. Florida fx, efter at SAS er begyndt at flyve direkte til Miami. For mig betyder det meget ikke at skulle skifte undervejs på kortere smutture. 

David: Jeg har kørt over Rocky Mountains i bil og sensest været i Oregon. Men 5 dage var alt alt for lidt. Der skal jeg tilbage til. Og så vil jeg opleve Sydstaterne. Køre rundt mellem gamle bomuldsfarme, forsøge at lære at drikke whisky og ellers høre en masse musik i Nashville, Memphis og New Orleans. Og selvfølgelig Hawaii – det må være min tur nu!

Post Ranch Inn Big Sur 4*, CalifornienHør om mulighedernes land

USA er mulighedernes land. Ring til de fire, gør brug af deres enorme erfaring og fortæl om dine drømme, så skræddersyer de rejsen efter dem og dit budget.

Se alle rejser til USA

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.