• Neonskilte på Beale Street, Tennessee
  • Alligator i en af Louisianas mange sumpområder
  • Udsigt over Great Smoky Mountains i North Carolina
  • Elvis Presleys hus, Graceland

The Great South

Smuk natur, masser af musik og et strejf af Borte med blæsten, 16 dage fra 27.000 kr.

Glæd jer til:

Elvis' Graceland og Vanderbilts Biltmore Estate

Alligatorer og voodoo i Louisiana Wetlands

Fantastisk natur med bl.a. Blue Ridge Parkway

Blues i Memphis og country i Nashville

Stemningsfyldte New Orleans og Charleston

Læs mere

USA’s sydstater – The Great South – bugner af historiske fortællinger, smuk natur og stemningsfulde byer. Oplev det på en kør selv-ferie med strejf af både Elvis, Glenn Miller og Borte med Blæsten. Mange inkluderede oplevelser og håndplukkede hoteller. 

Dette er en rejse til USA for jer, der både vil nyde den fantastiske natur og samtidig dykke ned i historien og snuse til alt det, der har skabt USA's sjæl fra slavetid over borgerkrig til Elvis og al den anden musik, der spredte sig tilbage til den gamle verden. 

Well, it's one for the money, Two for the show, Three to get ready, Now go, cat, go! 

Historiens og idyllens sydstater

Jeres ferie i USA's sydstater bringer jer lige ind i hjertet af både charmerende og barsk historie. I kommer tæt på slavetiden og livet i plantagerne, og I kan udforske sporene fra borgerkrigens store slag. Blandt de mange seværdigheder og attraktioner møder I samtidig historiens rigdomme i Vanderbilt-familiens palæer og de gamle plantageejendomme, mens smukke Charleston viser USA fra sin mest idylliske side. De gode gamle dage. 

Musikkens sydstater

Charme er der også masser af i New Orleans med French Quarter. Her hersker blues og jazz, som I bare må lytte til. I Nashville venter countrymusikkens scener, mens Memphis byder på fløjlstyk blues og ikke mindst Elvis' Graceland. 

Sydstaternes vilde og fredfyldte natur

En rejse til Sydstaterne er også vild natur fra rå bjerge med Blue Ridge Parkway til store floder, der snor sig dovent gennem landskaberne. I sumpene ved New Orleans venter de vilde alligatorer og ikke mindre vilde fortællinger om voodoo. I får rig lejlighed til at komme ud i naturen. Stop på vejen og snør vandreskoene. 

Udvalgte hoteller og oplevelser

Vi har udvalgt 3-4* hoteller for deres særlige beliggenhed og stemning, så I både nyder stor komfort og får snust til den ægte sydstatsstemning. Komforten fortsætter i en god og rummelig bil, så I kommer afslappet frem på jeres kør selv-ferie. 

På en ferie i sydstaterne er der masser, I kan foretage på egen hånd, men vi inkluderer som udgangspunkt en række oplevelser hjemmefra: Elvis' Graceland, Vanderbilts Biltmore Estate, sejltur blandt alligatorer og tur i hestevogn i Charleston. 

Alt kan dog skræddersys til jeres ønsker. Få evt. inspiration til flere oplevelser i vores øvrige rejser til Sydstaterne i USA.

Program

Dag 1
I rejser til USA

Tout La i lobbyen på Old Hotel No. 77, New Orleans I rejser til USA med fly fra København til New Orleans med et enkelt stop undervejs. Fremme i New Orleans tager I en taxi til hotellet. 

The Old No 77 Hotel & Chandlery 4*, New Orleans

I skal bo på The Old No 77 Hotel & Chandlery i New Orleans. Glæd jer til pakhusstemning og råt design. I er tæt på de største seværdigheder i New Orleans – og på sikker afstand, når der er brug for ro. The Old No 77 Hotel & Chandlery er et gennemført boutiquehotel og en totaloplevelse at besøge.

Dag 2
På opdagelse i New Orleans

Floddamper på Mississippi-floden i New Orleans, LouisianaNew Orleans er en smeltedigel af kulturer, specielt fransk, caribisk og afrikansk kultur. 20 af byens forskellige bydele er på Det Nationale Register over historiske steder i USA.

Sover I lidt længe, kan vi anbefale at starte dagen med en traditionel Louisiana Creole Brunch f.eks. på Brennan’s i The French Quarter. Måske en tur med hjuldamper på Mississippi er næste punkt på dagsordenen? 

Nyd de smukke huse i det franske kvarter i New Orleans, LouisianaThe Garden District og French Quarter

The Garden District er præget af store flotte sydstatshuse, der stadig er navngivet efter, hvem der byggede dem. Det nok mest berømte kvarter er dog French Quarter med de smukke balkoner, et væld af blomster, hyggelige gårdhaver og udendørs caféer. Glæd jer.

Hovedgaden Bourbon Street er et livligt sted specielt om aftenen med alt fra stripklubber til jazz! Kom ud og hør noget god musik. Spørg evt. hotellet om livekoncerter efter jeres smag.

Dag 3
Alligatorer og voodoo i sumpene

Alligator i en af Louisianas mange sumpområderNew Orleans er omgivet af sumpområder med et rigt dyreliv. I skal opleve det på en spændende sejltur i Louisiana Wetlands, der er for New Orleans, hvad Everglades er for Miami. 

I glider stille gennem Louisiana Wetlands. Holder udkig efter alligatorer, vaskebjørne og skildpadder. Og lytter til den vidende guides fortællinger. 

På et tidspunkt passerer I en ydmyg kirkegård. Her hører I den dramatiske historie om voodoo-præstinden, der truede med at tage hele landsbyen med i døden. De døde alle på dagen for hendes begravelse.

Dag 4
Plantager og slavetid på vej til Natchez

Bomuldsmark i sydstaterne i USADet er blevet tid at hente bilen og starte jeres kør selv-ferie i USA. I kører nordpå mod byen Natchez, Mississippi. Selve turen tager omkring 3 timer afhængig af rute, men der er flere muligheder for spændende stop på gamle plantageejendomme på vejen til den, I skal bo på. 

Her kan I få et lille indblik i slavetiden og det barske liv på de store bomuldsplantager. Rundvisningerne i de ofte palælignende ejendomme giver samtidig et indtryk af den rigdom, der blev skabt. 

Hovedindgangen på Monmouth Historic Inn, Natchez

Monmouth Historic Inn & Gardens 4*, Natchez

I Natchez skal I bo 2 nætter på Monmouth Historic Inn & Gardens. Navnet siger i virkeligheden det hele. Her er masser af historie og det smukkeste have- og parkanlæg at slappe af i. Her kan I for alvor fornemme, hvordan livet var for plantageejerne i sydstaterne i USA. Overgiv jer til stemningen og nyd omgivelserne.

Dag 5
Afslapning og historie i Natchez

Floddamper i Natchez, MississippiNatchez ligger ”where the river is wide and history runs deep” for nu at bruge de lokales egne ord. Byen blev etableret af franskmændene i 1716. Senere kom englænderne (1763) og spanierne (1779). Det var handlen med bomuld, der skabte de store rigdomme med Mississippi-floden som transportvejen.

Byen har utallige velbevarede historiske ejendomme med bl.a. 13 National Landmarks - mange med rundvisninger. Gå en tur langs floden og i den gamle bymidte, tag evt. en tur i hestevogn eller en sejltur på Mississippi på en af de store flodbåde. 

Monmouth Historic Inn, NatchezMen husk også at nyde stemningen hjemme på Monmouth Historic Inn & Gardens. Tag endelig den gratis rundvisning her. Og husk at bestille bord i deres restaurant 1818, der hører til byens absolut bedste.

Dag 6
Ad Natchez Trace til Vicksburg og Greenwood

Natchez Par Highway, MississippiI forlader nu Natchez, men sæt ikke GPS’en direkte på dagens mål, Greenwood. Kør i stedet ad den sydlige del af Natchez Trace Parkway mod Jackson.

Smukke Natchez Trace Parkway

Natchez Trace Parkway er en mere end 700 km lang vej gennem smukke naturscenerier i tre stater. Vejen følger "Old Natchez Trace", der er en gammel handels- og transportvej tilbage fra indiansk tid, som senere blev transportvej for slaver og bomuld. Der er masser af steder at stoppe for at gå gode ture.

National Military Park, Vicksburg, MississippiNational Military Park i Vicksburg

I sommeren 1863 stod et stort og afgørende slag i borgerkrigen mellem nordstaterne og sydstaterne ved Vicksburg. I området for kamphandlingerne er skabt et kæmpe mindeområde, Vicksburg National Military Park, med monumenter, kirkegårde, kanoner mm, så I får indblik i historien. 

I kan stoppe i Vicksburg på vejen fra Jackson til Greenwood. På den mere fredelige side kan Vicksburg fremvise den slikbutik (nu museum), som første gang hældte Coca-Cola på flasker og solgte dem.

Gården på The Alluvian hotel i Greenwood, MississippiThe Alluvian Hotel 3*, Greenwood, Mississippi

I Greenwood skal I bo på The Alluvian Hotel. Det er bare et stop på vejen, men det skader jo ikke, at dette stop er fyldt med dejlig stemning og en god oplevelse i sig selv inkl. god mad og mulighed for en tur i spaen.

Dag 7
Til blues og rock i Memphis, Tennessee

Neonskilte på Beale Street, TennesseeNu går jeres rejse til USA mod Memphis, Tennessee. Den direkte vej kan gøres på 2 timer, og vil I strække ben undervejs, ligger Enid Lake godt for det. Ellers vil vi anbefale at køre lige igennem, for der er blues og rock i sigte! 

Mad, øl og masser af musik!

Vel ankommet til Memphis kan I nå et besøg på The Memphis Rock ‘n’ Soul Museum og lære mere om storhedstiden i 70’erne og Sun Studios. 

Sporvogn i Memphis, Tennessee

Slut dagen af med lidt god mad, en kold øl og musik på Beale Street, en smeltedigel af blues, jazz, R&B, gospel og rock & roll. Som Louis Armstrongs sang: "If Beale Street could talk, married men would have to take their beds and walk".

Lobbyen på The Peabody Memphis, USA

The Peabody 4*, Memphis

I Memphis skal I bo 2 nætter på The Peabody, et hotel fyldt med historie og storhed. Her har Tommy Dorseas Big Band spillet op til bal. Her underskrev Elvis sin første store RCA kontrakt - på hotellets brevpapir! Og her er startet mangen en kærlighedsaffære i det overdådige ballroom, som de lokale hævder kan rumme hele Lake Michigan. Glæd jer til at indsnuse den historiske atmosfære.

Dag 8
Graceland – et must i Memphis

Elvis Presleys hus, GracelandPå rejser til Memphis er et besøg på Elvis Presleys Graceland intet mindre end et must. Elvis var ikke bare en sanger. Han skabte historie. 

Rundvisning hjemme hos The King of Rock & Roll

Wise men say, only fools rush in – men det er altså alligevel præcis, hvad I har lyst til, når I kommer til Graceland. The King boede lige derinde! Nyd historien, musikken og stemningen hjemme hos Elvis Presley. 

Jungle room hjemme hos Elvis Presley, GracelandElvis havde en stemme af guld og et smil, der kunne smelte ethvert kvindehjerte. Og hans hoftevrid gjorde bare det hele endnu værre. Devil In Disguise? Måske. Men … You Can’t Help Falling In Love!

Vi inkluderer the Elvis Experience Tour. Sig til, hvis I vil opgradere til VIP-billetter.

Dag 9
Fra blues og rock til country i Nashville

Flodbåd på Cumberland River i Nashville, TennesseeI forlader Memphis, men jeres ferie i USA vil stadig være fyldt med musik, for dagens mål er Nashville, countrymusikkens højborg.

Den direkte vej tager godt tre timer. Efter en times tid kan I strække ben i US Hatchie National Wildlife Refuge. I kan nu fortsætte til Nashville, men er I til små kuriositeter på vejen, kan I prøve at skrive ”Denmark” på GPS’en. Kort herfra er nemlig et lille samfund i en by, der hedder Denmark. Der er ikke meget andet at se end den smukke, gamle kirke, men der er basis for et par sjove fotos. 

Bar og bistro på The Capitol Hotel, Nashville Hotel Downtown Nashville, Nashville

I Nashville skal I bo på The Capitol Hotel Downtown Nashville. Det er et godt og komfortabelt hotel i Nashville, som ligger centralt for alle seværdighederne inkl. mange af de flere end 150 steder i byen, I kan høre live musik.

Dag 10
Bjergudsigter på vej til Chattanooga

Lookout Mountains Rock City i Georgia, USANu går jeres USA-rejse fra musikken til flot natur. I kører mod Chattanooga. I krydser den store Tennessee River undervejs, og hele turen kan gøres på 2 timer, hvis I kører lige igennem. Vi anbefaler dog et stop på vejen. 

Lookout Mountain, Rubby Falls og Rock City

Lige før Chattanooga kan I tage en kabelbane op til fantastiske udsigter over dalen fra Lookout Mountain. I kan også komme ind i dybe grotter med underjordisk vandfald, og fortsætter I op ad bjerget, kommer I til Rock City med vandfald og endnu mere imponerende udsigt. Sæt endelig tid af til denne oplevelse. 

Hotel Chattanoogan, USAThe Chattanoogan 3*, Chattanooga

Det sidste korte stykke til byen kan I så nynne med på Glen Miller-sangen Chattanooga Choo Choo og måske lade op til besøg på nogle af Chattanoogas togmuseer. I skal bo en enkelt nat på The Chattanoogan i Chattanooga. Hotellet byder på god komfort, spa med pool og hygge på tagterrassen.

Dag 11
Gennem naturscenerier til Ashville

Great Smokey Mountains National Park, USADagens mål er Asheville i North Carolina. Men start med at taste Oconaluftee Visitor Center via Ducktown på vej 74 på jeres GPS. Det vil give en omvej, men hvilken omvej! 

Naturscenerier på Blue ridge Parkway

I kommer gennem Nanthahala National Forest med smukke udsigter og mulighed for at gå en god tur. Lad madpakken blive i bilen. Der er ingen grund til at friste de sorte bjørnes lugtesans. 

Sort bjørn i Great Smokey Mountains National Park på grænsen mellem North Carolina og TenneseeMen måske skal I alligevel vente med for alvor at komme ud af bilen, for 500 m før Oconaluftee Visitor Center kan I dreje ind på den sydlige del af Blue Ridge Parkway, en legende, når det kommer til naturskønne veje i USA. 

I kommer blandt andet forbi det højeste punkt på Blue Ridge Parkway i 1846 meters højde. Nyd udsigterne, skove, søer og vandrestier, så meget I har tid til. Køretiden ad denne vej er små 4½ timer. 

Lobbylounge på The Inn on Biltmore Estate, North CarolinaThe Inn on Biltmore Estate 4*, Ashville

På rejser til USA vil mange helt naturligt støde på navnet Vanderbilt. Det er en af de helt store familier i USA, der skabte sig enorme formuer under den industrielle revolution ved bl.a. skibsfart og drift af jernbaner. 

I skal bo 2 nætter på Vanderbiltfamiliens hotel, The Inn on Biltmore, der er nabo til det gigantiske palæ The Biltmore Estate. Indretningen på The Inn on Biltmore Estate er skabt i samme stil som moderpalæet, og I kan nyde spa, pool og masser af komfort.

Dag 12
Vanderbilts kejserlige palæ The Biltmore Estate

Udsigt ud over park og The Biltmore Estate i North CarolinaI skal på besøg hos naboen og opleve Vanderbilts palæ The Biltmore Estate. Forestil jer et privat hjem på små 17.000 etagemeter med 250 værelser, 43 badeværelser og 65 pejse. Alt er holdt i overdådig fransk renæssancestil. 

Udenfor er 28 km2 land – oprindeligt 500 km2 – med overdådige blomsterhaver, vinmarker, vingård og 36.000 m2 solpaneler. Det er så stort, at det er svært at forstå. Selv når man har været der.

Dag 13
Til kysten og historiske Charleston

Smukt hus i Charleston, South CarolinaNu starter den sidste egentlige køretur på jeres kør selv-ferie i USA. I skal nyde sydstaternes charme og idyl, når den er bedst, i den smukke by Charleston i South Carolina. Den lige vej fra Asheville til kysten tager godt 4 timer, og I kan lige så godt komme ud til vandet med det samme.  

Smukke, velbevarede og historiske huse i Charleston, South Carolina, USACharleston blev grundlagt i 1670, og her er stadig masser af historiske bygninger. Nyd plantageejernes og købmændenes palæer og de farverige huse med verandaer på siderne. Det er nemt at forestille sig en fornem dame i stor kjole og endnu større hat komme gående med sin parasol, som i gamle dage. 

Andrew Pinckney Inn i CharlestonAndrew Pinckney Inn 3+*, Charleston

I skal bo 2 nætter på Andrew Pinckney Inn i Charleston. Det er et charmerende boutiquehotel i gåafstand fra de store attraktioner i Charleston. Stemningen er historisk sydstat tilsat smuk caribisk stil. En perfekt base for rejser til Charleston.

Dag 14
idyl og historie i Charleston

Oplev Charleston fra en hestevognEn af de mest stemningsfulde måder at opleve Charleston på, er i en tur med hestevogn. Lyder det turistet? Tro os, det er den absolut bedste måde at opleve den smukke by på. Læn jer tilbage, overgiv jer til sceneriet og lyt til guidens mange fortællinger.

Det tager blot en times tid, og I kører i et roligt tempo, mens I ser smukke Charleston til lyden af klikkende hove. Guiden kan koncentrere sig om jer, for hestene er trænet til at stoppe ved kryds, hvor det er tid til historiefortælling.

Dag 15-16
Hjem fra rejse til USA

Mosbeklædte træer og smukke blomstrende azaleaer i Charleston, South CarolinaJeres rejse til USA er nået til sidste dag, med mindre I gerne vil tage et par dage sydpå til Savannah eller måske videre til Florida?

I kører til lufthavnen, afleverer bilen og flyver med et enkelt stop i en amerikansk lufthavn til København, hvor I lander dag 16.

Alt afhængig af flyruten kan I også overveje et ekstra stop i Chicago, Washington, Boston eller New York. Alt kan skræddersys til jeres ønsker. 


Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

PRISER OG DATOER

Pris per person ved 2 voksne

The Great South, 16 dage
RejseperiodeDobbeltEnkelt
14.04.21 - 04.01.2226.000-29.00044.000-47.000
Hvorfor prisintervaller?
Intervallerne i prislisten angiver den pris, vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Den endelige pris vil afhænge af, hvilke fly der har ledig kapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt hvilke værelseskategorier der er ledige.

Kim Carlsson

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.
Intervallerne i prislisten angiver den pris (i dkr.), vi forventer at kunne lave den beskrevne rejse indenfor. Endelig pris afhænger af ledig flykapacitet på den udrejsedato, I vælger, samt ledige værelseskategorier. RING vedr. priser over jul og nytår. Dobbelt: v/2 pers., enkelt: v/1 pers. i værelse, suite, villa el. kahyt.

Inkluderet

Ikke inkluderet

  • Afbestillings- og rejseforsikring, vi anbefaler Gouda
  • Transport fra lufthavn til hotel ved ankomst
  • Måltider, one way gebyr på billeje og andre ydelser, der ikke er nævnt under inkluderet
  • Gebyr for ESTA registrering for indrejse til USA
 

Bemærk


Extra info