• Solnedgang fra poolen, Six Senses Con Dao
 • Strandrestaurant på Six Senses Con Dao, Vietnam
 • Six Senses Con Dao Resort, Vietnam
 • Six Senses Con Dao

Con Dao - rejsebrev fra vidunderlige Vietnam

Vild luksus i et uberørt paradis

Journalist fra sundhedsmagasinet I FORM Lisbet Jensen og hendes familie har været med Nyhavn Rejser på en rundtur i vidunderlige Vietnam. Læs hendes tre beretninger fra de fortryllende steder, familien besøgte – og lad dig overbevise om, at en rejse til Vietnam er en uforglemmelig, sanselig og yderst lærerig oplevelse for både store og små.

Smukkeste udsigt på Six Senses Con Dao, VietnamWaow. Et fattigt ord, men meget dækkende for, hvordan vi alle tre har det, da vi står på terrassen i vores villa på Six Senses resortet på den sydvietnamesiske tropeø Con Dao og prøvende stikker et par bare fødder i den private pool, mens vi nyder synet af stranden og det kinesiske hav lige foran snuden på os.

Vi har lige sagt farvel til vores private butler og nyder nu den salte, lune havbrise sammen med de friske tropiske frugter og champagnen, der stod klar på villaens sofabord, da vi kom. Waow – en gang til. Alt er smukt, afdæmpet og luksuøst – lige fra det kridhvide myggenet, der blafrer majestætisk over sengen til badekarret midt i villaen og den udendørs bruser i den mikroskopiske bananplantage i vores ”baghave”.

Resortet her er vores sidste stop på rundrejsen i Vietnam og efter at have levet os helt ind i Hanois hektiske gadeliv og Mai Chau-dalens flittige, sparsommelige kultur, havde vi faktisk frygtet, at den vilde, suptropiske luksus, der ventede os, ville føles lidt forkert.

Strandrestaurant på Six Senses Con Dao, VietnamMen sådan er det ikke på Six Senses, hvor der er tænkt på det hele – også gæsternes fornemmelse af at kunne nyde med rigtig god samvittighed. Her er ingen guldhaner eller højglanspoleret marmor. Tværtimod. Alt er bygget af lokale, bæredygtige materialer og falder ind i naturen, som om det næsten ikke var der. De arkitekt-prisbelønnede bygninger i resortets centrum er fx skabt af 1200 gamle genbrugsdøre, som det tog en mand to år at finde på markeder og i genbrugsbutikker rundt om i hele Vietnam.

> Se Six Senses Con Dao 

Den vietnamesiske restaurant "Vietnamese by the market" er en hyldets til den lokale madkultur”Vi ville gerne have, at stemningen her er lidt som i en vietnamesisk landsby. Det er også derfor, at vi har genskabt et vietnamsisk gadekøkken her ved baren”, fortæller hotellets direktør, Susan Noonan, mens hun peger hen mod udendørskøkkenet, hvor der brases og steges til sultne frokostgæster.

Susan Noonan har også besluttet at give en dag om måneden ”tilbage til øen”. Det betyder, at en større gruppe ansatte tager ud til et sted i området, der trænger til forbedringer og giver en dags arbejde til formålet. Hver lørdag dropper de fleste ansatte også minibussen, som de normalt tager fra hotellet og hjem til hovedbyen på Con Dao, hvor de bor, og går de ca. 5 km i stedet for. Det er deres måde at understrege resortets fokus på bæredygtighed og respekt for naturen.

"By the Beach" om aftenen. Six Senses Con DaoVi har fire overnatninger i vores egen villa på resortet, og vi kunne sagtens nøjes med at bruge dem der – til at spise udsøgte retter, drikke friskpresset juice, kigge på de fantasiske skaller og krabbeliv på stranden og bade i vores egen lille pool – eller i den store fælles pool.

For hvem kan ikke lide at komme hjem til den smukkeste villa på en stjerneklar aften og lægge sig på ryggen i poolen og tælle stjerner, før det er sengetid. Og hvem kan ikke få tre timer til at gå i Six Senses spaen med at få orientalsk massage og en vietnamesisk hårvask, hvor lime- og pomeroljuice blidt bliver hældt gennem håret i halve timer for at få det til at skinne. Mmmm….

> Læs mere om Afslappet ø-luksus på Six Senses Con Dao

Six Senses Con Dao 5*, luksusresort i uspoleret naturparadisPå trekkingtur til aberne

Vi vælger dog at hanke op i os selv og blande den ultimative nydelse med nogle af de mange fantastiske ture ud på øen, som Six Senses resortet tilbyder.

Vi tager blandt andet på en spændende trekkingtur op ad et bjerg tæt bevokset med subtropisk regnskov. Hverken vores lille søn eller vi selv ænser varmen, stanken fra blandingen af sved og myggespray eller de trætte – og til sidst rystende – ben.

Vi har alt for travlt med at holde udkig efter de særlige sorte Con Dao-egern (vores opvakte søn udpeger turens eneste af slagsen), store smukke sommerfulge, der konstant flagrer om næsen på os, gekkoer, der piler ind igennem de tørre blade og til sidst – turens højdepunkt – en samling vilde aber, der er kommet til en fodringsstation på toppen af bjerget for at nyde frokosten og hilse nysgerrigt på gæsterne i junglen.

Et af de lokale markeder i Vietnam, Six Senses Con DaoEn fængende historie

”Mor. Du skal læse mere om Vietnam. Jeg skal nok være stille, bare du får noget at fortælle”, siger min søn ivrigt, da jeg ved sengetid den sidste aften på Con Dao må konstatere, at jeg har fortalt alt – og jeg mener alt – , hvad jeg i dagens løb har lært af vores guide George om ø-gruppens drabelige historie. Vi har brugt den sidste dag på en guided biltur rundt på øen, hvor vi har hørt om Con Daos fortid som fængsels-ø igennem Vietnams mange krige med blandt andre kolonimagten Frankrig og senere USA.

Con Dao er nemlig mere end et besøg i suptropisk luksusliv og enestående natur (som om, det ikke var nok). Ø-gruppen emmer også af dramatiske myter, gamle fortællinger og historiske facts om unge, heltemodige frihedskæmpere, flygtende fanger, tigere og bavianer, der redder konkubiner fra den sikre død i en klippehule og meget, meget mere. Spændende, grusomme, rørende og tankevækkende historier, der gør hele Vietnams blodige historie levende med et snuptag.

Og når man om aftenen kan smide sig på drømmesengen på terrassen og lytte til havet, mens man læser lidt mere om det hele, bliver selv en gang tør historielæsning pludselig vild nydelse for både store og små i familien. Man kan jo altid tage en dukkert, hvis hjernen bliver for varm.

> Se mere information og priser for Six Senses Con Dao

Oplev skilpadder på stranden ved Six Senses Con DaoTips fra familien:

Six senses resortet udlåner mountainbikes til både store og små – og det er fantastisk at cykle på øen. Der er stort set ingen trafik – vores mest skræmmende trafikale oplevelse var mødet med en flok olme køer midt på vejen.

Six Senes resortet er vidunderligt i sig selv, og man hænger nemt fast i easy-living, men øens historie er for spændende at gå glip af. Snup en tur eller to ud i naturen. Six Senses laver guidede ture, hvor du får masser af viden og smukke syn.

Hvis du er til vandsport, så henlæg din ferie til sommerperioden. Da vi var der i februar, blæste det for meget til alle former for vandsport – inklusiv snorkling. Og det var åbenbart ikke helt usædvanligt på den årstid. Kommer du fra maj til september (sådan cirka) kan du også være heldig at se ynglende havskildpadder.

Læs også Lisbet Jensens rejsebrev fra Hanoi

Læs også Lisbet Jensens rejsebrev fra Mai Chau

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.