• Bai Sao Beach ligger på Phu Quoc i Vietnam
 • Lokale landmænd sælger friske varer på markedet, Vietnam
 • Phu Quoc Suoi Tranh vandfald i Vietnam
 • På Phu Quoc finder man Vietnams bedste strande
 • Dagmarkedet på Phu Quoc i Vietnam - friskfanget fisk

Phu Quoc – gyldne strande i Siam Bugten

En børnevenlig perle med overdådige markeder

I Siam Bugten tæt på grænsen mellem Vietnam og Cambodja ligger tropeøen Phu Quoc med børnevenlige strande, en jungleklædt nationalpark og overdådige markeder. Phu Quoc er samtidig kendt for at producere verdens bedste fiskesovs nuoc mam.

Små fiskerbåde på Phu Quoc I VietnamPhu Quoc er en perfekt afslutning på en rundrejse i dragens land, hvis I gerne vil slappe af i solen, bade i det varme vand og fordøje nogle af de mange oplevelser fra turen, før I vender næsen endeligt hjemad. Øen, der er på 567 km2, ligger kun 50 minutters flyvning fra Ho Chi Minh City.

På Phu Quoc finder man Vietnams bedste strandeBørnevenlige strande

Vietnam har masser af lange og dejlige strande f.eks. i området omkring Hoi An. Men her kommer bølgerne ind fra Det Kinesiske Hav, og det kan godt give både strøm og dønninger. Netop det har gjort Phu Quoc, der nogle steder har kun få km til Cambodias kyst, til et værdsat alternativ, da øen er beskyttet mod Det Kinesiske Hav. Det giver især i vinterhalvåret roligere vand og smukke, børnevenlige strande. Og man behøver jo ikke være barn for at sætte pris på det!

Sælger på stranden på Phu QuocDet er især strandene på vestsiden af Phu Quoc som den lange Bai Truong syd for hovedbyen Duong Dong, der er populære. Sandet er fint, rent og gyldent, vandet varmt og dejligt, og solnedgangen giver en perfekt afslutning på dagen, før man kaster sig ud i endnu et delikat aftenmåltid. Jo længere sydpå, jo mere ugenerte bliver strandene. Mange giver dog prisen for øens smukkeste strand til Bai Sao på østkysten, men her kan være mindre roligt vand end på vestkysten.

Dagmarkedet på Phu Quoc i Vietnam - friskfanget fiskOverdådige markeder

Der er masser at se på fra stranden. Sælgere tilbyder frisk, solmoden frugt som banan, mango, ananas og pomelo, og de skærer det ud for jer, hvis I køber. Nogle fiskere sejler forbi for at hente deres fangst på havet, andre trækker store net ind fra kysten. Men und jer selv at rejse jer fra solstolen for at gå på markedet.

Dagmarkedet på Phu Quoc i myldretrafikken. Hele øen handlerI byen Duong Dong ligger markedet midt i byen langs den nordlige bred af floden, der danner base for de mange blå fiskekuttere. Om formiddagen virker det som om, at samtlige af øens over 90.000 indbyggere er på vej gennem markedets smalle vej på deres motorcykler og scootere. Men tag det som en del af oplevelsen. Alt foregår i gåtempo.

Dagmarkedet på Phu Quoc i Vietnam - ænder til salgMarkedet bugner af fisk, skaldyr og blæksprutter i ufattelige mængder. Det er svært at forstå, hvem der skal nå at spise al den mad. Her er fisk i alle størrelser, former og farver. Fra hajer over makreller til ansjoser. Levende, døde og tørrede. På et fad hopper nogle tudser omkring. Men vent lidt … de er jo lyserøde? Nåååå, de har hverken hoved eller skind mere! Men hvordan skal man også kunne tænke sig til, at man er en død tudse, når man ikke har noget hoved?

Dagmarkedet på Phu Quoc i Vietnam - fisk grøntLandmændene lader ikke fiskerne meget efter i deres udbud af friske grøntsager, som I senere nyder i jeres mad. Får I chancen for at smage salat af reven bananblomst, må I endelig slå til. Ænder og høns ligger tæt i bunker ude i solen med benene bundet under sig og leder automatisk samtalen hen på dyrevelfærd. Men hvordan forklarer man det til den familie, der sidder 4 klemt sammen på én scooter med en bananklase og en pose fisk med som bagage? Rundt omkring på øen er der flere fiskerlandsbyer med hver deres lokale markeder.

Natmarkedet på Phu Quoc i VietnamNatmarked i Duong Dong

Bor I i nærheden af Duong Dong, bør I en af aftenerne indtage jeres mad på natmarkedet. Det ligger syd for floden og starter tæt på det lille tempel ved havneindsejlingen. I denne ende er det tingeltangelboder med perler m.m., men de bliver hurtigt til madboder, og også her bugner det af fisk i ufattelige mængder. Udpeg jeres kæmpereje, fisk, musling, kæmpesnegl eller blæksprutte, så bliver den tilberedt og serveret kort efter. Det smager fantastisk.

Natmarkedet på Phu Quoc i VietnamPeber, fiskesovs og perler

Phu Quoc er kendt for sin fiskesovs nuoc mam, og der er også flere perlefarme, som man kan besøge. På især den nordlige del af øen er der peberplantager. Det bringer os et øjeblik tilbage til natmarkedet. Her får I nemlig sammen med jeres grillede mad en skål med salt og masser af peber samt et stykke limefrugt. Pres limesaften ud i peberblandingen og dyp. Når I har smagt det, er det svært at forstå, at vi man i vores del af verden pøser vammel barbecuesovs på.

Nyd det varme vand, koralrev og fisk i VietnamDykning og snorkling

Syd for Phu Quoc ligger An Thoi-øerne og inviterer til dykning og snorkling på levende koralrev. Der er masser af ture hertil. Spørg på hotellet eller i boderne på vejen og stranden. Nogle ture sejler dertil fra Duong Dong for så bagefter at lægge til i An Thoi, hvorfra man kører til Bai Sao-stranden og hjem over øen, så man oplever lidt af den også.

Phu Quoc Suoi Tranh vandfald i VietnamNationalparken

Phu Quoc betyder ”Den rige jord”, og øen er da også meget frodig. En stor del af øen er dækket af en beskyttet nationalpark, som har Mount Chua på 603 m som højeste punkt. Der går flere ture i jeeps ind i nationalparken, der blandt andet huser makakaber og langurer, men de er sjældne.

Fiskene hentes ind på stranden på Phu Quoc i Vietnam

Bestil i god tid

Phu Quoc er en ø, der langsomt er ved at blive opdaget. Omvendt er der stadig ganske få resorts af en vis standard. Vil I bo godt, skal I være tidligt ude, da de få hoteller vi arbejder med bliver hurtigt udsolgt . Men jo før I bestiller, jo længere tid har I at glæde jer i.

 

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.