Rejsebrev: Fortræffelig rejse til Vietnam

Rejsebrev fra Maria, Berit og Peter Andreasen

Kære Anny: Vi skylder at fortælle dig, at vi havde en i enhver henseende utrolig vellykket rejse til Vietnam! Hver gang vi kom til et nyt sted, følte vi at det måtte være rejsens højdepunkt. 

Sådan startede familien Andresasens tilbagemelding til vores Vietnam-ekspert Anny Stensvig. Vi har fået lov til at offentliggøre rejsebrevet her. Tak!

Alt gik glat

Alt gik så glat som silke. Vi var også meget glade for guiderne, ikke mindst i Bac Ha og Sapa, hvor vores ven, Thao, en ung mand på 31 år, der vandrede med os på markeder og gennem rismarker og viste os ind i de lokale stammefolks hjem.

Han havde gået i skole med børn fra Hmong- og Red Dao-stammerne og talte derfor deres sprog, for de voksne talte sjældent vietnamesisk. Det var meget spændende – og et ubeskriveligt smukt landskab. Det skal opleves. Det skal også siges, at overalt hvor vi kom, var de indfødte meget imødekommende, nysgerrige og venlige.

Spændende indblik i hverdagen

Men også vores guide i Hanoi, en kvinde i slutningen af 30’erne, var rigtig sød og hjælpsom. Hun fortalte en hel masse om hendes eget liv i Hanoi som guide og som mor til en pige, som hun havde været nødt til at lade blive i landsbyen hos sin svigermor 40 km væk.

Den moderne vietnameser spørger en spåmand ...

Det gav os et rigtig spændende indblik i den moderne vietnamesers livsvilkår. I den sammenhæng skal også nævnes deres forhold til buddhismen og ikke mindst folketroen, som jo er mindst lige så regulerende for deres tilværelse. De skal hele tiden spørge en spåmand eller klog kone til råds.

Meget for pengene

Som du forstår, synes vi, at du havde tilrettelagt en fortræffelig rejse for os – og det skal da ikke skjules, at vi synes, vi fik rigtig meget for pengene. På stedet er der sjældent tale om store udgifter, ja faktisk meget sjældent. Det dyreste var formentlig opholdet på Ana Mandara i Hue, men vi besluttede at ’give den gas’ og ikke vende femøren.

Ferieperlen Ana Mandara i Hue

Da vi efter 5 døgn tog derfra, havde vi brugt godt og vel 2000 kr. !!! Pengene rækker langt! I øvrigt vil vi fremhæve Ana Mandara i Hue som en perle, helt forrygende luksus, forrygende beliggenhed, forrygende service og søde mennesker. Maria var gerne blevet der en måned – og det kunne vi andre såmænd også godt.

I øvrigt en praktisk ting i forbindelse med jeres booking af Ana Mandara: Hotellet sendte en vogn til lufthavnen i Hue for at hente os, men vi havde jo samtidig en guide fra Exotissimo, som kørte os derud. Dér kan altså spares lidt, når hotellet har den service. Der er i øvrigt shuttle-bus fra hotellet til byen.

Spændende køretur til Hoi An

Det kunne på en vis måde virke som et antiklimaks at komme til Hoi An.

Det er en by, som det er vanskeligt at springe over, men turismen har på sin vis alligevel udhulet charmen noget. Derimod er det værd at besøge byen alene for den sightseeing ’en route’ fra Hue til Hoi An, som vi fik.

Super guide med megen viden

Vor guide var igen super, en lidt mere moden mand, meget god til engelsk og meget vidende, som fortalte os mængder af historier, både om Cham-kulturen, Marmorbjergene ved Da Nang og amerikanernes invasion, som vi kun havde orienteret os løseligt om. Det var en rigtig spændende køretur.

Sejlads i Halong-bugten

Og så har vi ikke omtalt sejladsen i Halongbugten, Fanxipan-ekspressen, markedet i Can Cau, det franske kvarter i Hanoi og Litteraturtemplet, kongegravene ved Hue og Citadellet – og mange andre oplevelser, som vi ikke havde været foruden.

Jo, det er nødvendigt at sige mere om Halongbugten: Det var virkelig en overdådig luksustur; kahytten var super-duper og maden undervejs var helt i top. Og så er det ikke så ofte, man får lov til at tage en dukkert i Halongbugtens vand.

Det var imponerende, så meget vi nåede på det ene døgn uden hastværk; at blive roet i de flettede bambusbåde til en flydende fiskerlandsby og at besøge nogle imponerende grotter – og så igen at mæske os ved det velsmagende bord.

Lidt held undervejs

Måske har vi også haft lidt held undervejs. Vor guide i Sapa fortalte os, at toget, der var kørt fra Hanoi to timer efter vores, var blevet nogle timer forsinket på grund af maskinskade. Havde vi været med det, havde vi ikke set synderlig meget til markedet i Can Cau.

Ligeledes mente vor guide i Hanoi at have hørt, at bådene, som skulle sejle ud i Halongbugten dagen efter vores tur, havde fået forbud på grund af kraftige vinde.

Slutteligt lidt om vejret

Og mht. vejret (det skal jo med!) – vi havde i alt to regnvejrsdage, en i Hanoi, som bevirkede, at vi havde de spædende steder for os selv, og en i Sapa, som ikke forstyrrede vores vandring over rismarkerne. Begge dage var kun let regn, ingen skybrud og igen hurricanes.

Den næste rejse

Som du forstår, er vor største udfordring at få sparet sammen til den næste tur til Sydøstasien.

Hjertelige hilsner fra
Maria, Berit og Peter

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.