• Angor Wat templet, Cambodja
 • Tonle Sap-søen i Cambodja
 • Den gamle idylliske by Hoi An i Vietnam

Rejsebrev: Uforglemmelige Østen

Rejsebrev fra Singapore, Cambodia og Vietnam

Ninna og Thomas Jensen har været på en vidunderlig rejse, der startede med 3 dage i Singapore for så at fortsætte til de kæmpe tempelkomplekser Angkor Wat i Cambodja og flere oplevelser i Vietnam. Læs om oplevelserne og få gode råd med på vejen.

13 juni 2014 rejste min kæreste og jeg til Østen med forhåbninger om oplevelser for livet. 

ArtScience Museum med det berømte hotel Marina Bay Sands i baggrunden3 dage i Singapore

Vi startede med et 3 dags stopover i Singapore. En utrolig arkitektonisk metropol. Her er alt, hvad hjertet kan begære af shoppingmuligheder. Første dag ville vi ud og se byen. Vi var i det ene shoppingcenter efter det andet, og det lykkedes os endda at fare vild en 3-4 etager under jorden. De mange centre er så store, at det kan være svært at orientere sig.

Singapore Sling blev til i 1915 i Long Bar på Raffles SingaporeCentralt hotel i singapore

Vi boede centralt i byen på hotel lige ved det berømte Raffles Hotel hvor man skal ind og have byens signatur drink "Singapore Sling". Dag to, tog vi med svævebanen til Sentosa Island.

Fra svævebanen får man en fornemmelse af, hvor stor byen er, og hvor smukke omgivelser den ligger i. Meget frodigt og grønt samt rent og pænt alle steder.      

Munk der nyder udsigten fra Angkor Wat i CambodjaFra Singapore til Siam Reap i Cambodja 

I Cambodja havde vi fornøjelsen af at bo på et hotel ved navn Shinta Mani. Dette hotel er i sig selv et besøg værd. Magen til behageligt personale har vi aldrig truffet. Vi var altid i centrum og følte os meget velkomne.

20 min kørsel fra hotellet ligger det verdensberømte Angkor Wat, som vi besøgte to dage. Det var helt utroligt smukt, og man kan gå i timevis og se de mange templer. Der er en meget hellig og højtidlig stemning over det godt 400.000 kvm store areal af templer.

Vores guide kom fra et bureau, som havde et samarbejde med hotellet, og det var en god oplevelse at havde en lokal med.

Solnedgang over Tonle Sap LakeTonle Sap-søen i Cambodja

Da templerne var set tog vi ud på Cambodjas største sø, som ligger en halv times kørsel fra byen. Her sejlede vi med guiden ud og så, hvordan de boede på søen. De havde skoler, værksteder og butikker. De var meget gæstfrie og vil gerne vise deres husbåde frem til gæsterne.   

Et råd i Cambodja: Tag kun US dollars med. De vil ikke have deres egne penge Riel. Alt regnes og betales i USD.

> Se alle rejser til Cambodja her <

Cyklende frugtsælger i Saigons gaderFra Cambodja til Saigon, Vietnam

Ligeledes som på vore andre destinationer havde Nyhavn Rejser fundet os de bedst centralt beliggende hoteller.

Vi boede lige midt i hjertet af Saigon i det sydlige Vietnam og fik hermed den bedste fornemmelse af den sprudlende millionby.

Med cykeltaxi i Saigon

Byens har godt 4,5 millioner scootere, og at gå i trafikken her kræver is i maven. Vi havde fornøjelsen af at løbe ind i en cykeltaxi den første dag. Han kørte os rundt i de mange spændende gader.

Vi blev desværre snydt godt og grundig med betalingen. Vi fandt senere ud af at vi har betalt ham godt 3 måneders løn for turen. Rådet til Saigon må være at betale cykeltaxi før turen eller skrive det aftalte beløb ned på en seddel.

Cu Chi-tunnellerne lidt uden for SaigonCu Chi-tunnelerne

Vi tog på dagstur til Cu Chi-tunnellerne godt 60 km uden for Saigon.

Dette var en spændende dag med mange indtryk. Der er lavet et rigtig fint museum, hvor man kan komme helt ned og kravle i tunnellerne.

Vi havde en guide med fra hotellet, som kunne fortælle interessante ting fra krigen. Vi skulle dog holde i mente, at Nordvietnam vandt krigen, og det ses tydeligt på udlægningen af historien fra deres side. Det er dog en del af oplevelsen og meget underholdende fremført. 

Tips: Man kan høre på vietnamesere om de er tilhængere af syd eller nord alt efter, om de kalder byen Saigon (navn før krigen) eller Ho Chi Minh (navngivet efter krigen af kommunisterne)

Den smukke sandstrand i Da Nang, VietnamFra Saigon til Intercontinental Da Nang, Vietnam 

De sidste par dage skulle bruges på luksus hotel i det centrale Vietnam. Og luksus skal jeg da love for, vi fik.

Dette Hotel Intercontinental Da Nang er i hvert fald vores svar på, hvad luksus er. Det ligger afsides på en bjergside i fantastisk smukke omgivelser med udsigt ud over det skønne blå hav. Alt er gennemført fra bygninger til personalet. Kan anbefales til enhver, og vi mener bestemt ikke, at det er sidste gang, vi har været der. 

Den gamle handelsby Hoi AnUdflugt til Hoi An

Fra hotellet tog vi på ture ind til Da Nang by og på rundtur. Vi var også i den gamle idylliske by Hoi An som er kendt for sine mange skræddere. Her kan man få skræddersyet en kjole eller et jakkesæt i silke for omk. 80 USD. Man kan gå rundt og se de orientalske markeder med helt friske råvare.

> Se hoteller i Hoi An her <

Udflugt til Bana Hills

Næstsidste dag tog vi på udflugt til Bana Hills, som er et bjerg nær Da Nang, kendt for sin store hvide Buddha.

Turen til Bana Hills går med svævebane, som er en af verdens længste. Godt 6 km op ad bjerget som er en speciel oplevelse.

På toppen af bjerget er der bygget et slot med vinkælder af franskmændene, som vi var inde at se. Der var meget at se deroppe, både aktiviteter for unge som gamle. Bl.a. en smuk blomsterhave i forbindelse med den årlige blomsterfestival. 

Massage og kølige drikke

Sidste dag i Da Nang var på hotellet og ved den fantastiske strand, som hotellet ligger ned til. Vi nød massage og kølige drikke samt solnedgangen over bugten. 

16 dage gik hen og vi fik i den grad indfriet alle vores forventninger. Meget mere kan man ikke ønske sig fra denne helt uforglemmelige tur til Østen. 

Takker og bukker til Nyhavn Rejser

Vi takker og bukker til Nyhavn Rejser for at strikke denne utrolige rejse sammen, ud fra deres viden og vores ønsker. Perfektion!

Tusind tak for rejsebrevet og de søde ord. Hilsen Nyhavn Rejser.

Vil i også til Østen?

Find inspiration til jeres rejse til Østen her:

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.