• Byg de fineste sandslotte på stranden under familieferien
 • Udforsk Pu Luongs endeløse rismarker og besøg lokale landsbyer
 • Oplev skildpadderne på stranden ved Six Senses Con Dao, Vietnam

Vietnam i børnehøjde

Nyhavn Rejsers eksperter: Derfor elsker vi at rejse til Vietnam med familien

Berigende og sjove oplevelser. Trygt, sikkert og nemt – og samtidig autentisk og fuld af overraskelser, så der virkelig er noget at snakke om bagefter. To af vores rejserådgivere fortæller, hvorfor de elsker at rejse til Vietnam med hele familien.

Nyd det varme vand, koralrev og fisk i VietnamEVENTYRLIGT og trygt på samme tid

At tage børnene med til Vietnam, er at vise dem en verden, de aldrig har set før. Der er langt fra det hjemlige supermarkeds kølediske til de lokale markeders enorme udbud af tingeltangel, tøj, traditionelle snacks, duftende krydderurter og fantastiske gadekøkkener med lokale specialiteter.   

”Vietnam er et utroligt børnevenligt land. Først og fremmest fordi vietnamesere elsker børn i alle aldre, og er et meget hjertevarmt folkefærd. Det er virkelig et fascinerende land, hvor børnene både overraskes og udfordres samtidig med at familien føler sig tryg og i gode hænder alle steder,” fortæller Nyhavn Rejsers Vietnamekspert Peter Møller, som senest har været en tur til Vietnam med sine to børn på hhv. 10 og 13 år.  

Nyd "Bun cha" - den berømte vietnamesiske nodlesuppeSjove oplevelser og kulturmøder, der udvider horisonten

Det er ikke mindst Vietnams kultur og muligheden for berigende oplevelser for hele familien, som ifølge Peter Møller, gør landet til et godt valg for familien, som ønsker andet og mere end strandferie – selv om Vietnam også er særdeles leveringsdygtig i den afdeling, understreger han.

”Mine børn kunne rigtig godt lide at være i storbyerne Saigon og Hanoi, hvor vi gik på opdagelse i gadekøkkener og markeder – de smagte nye ting, som de aldrig kunne finde på at spise herhjemme, måske fordi guiden var med,” fortæller Peter Møller, som siger at den oplevelse, de stadig taler varmest om, var en aftentur gennem Saigon på bagsædet af en Vespa. En oplevelse både sønnen på 10 og farfar på 78 kunne være med på.

Tag med på Vespa tur rundt til Saigons fantastiske gadekøkkener”Det var en kæmpe oplevelse for dem at svæve roligt gennem byens gader og overhale mor og far en gang i mellem, det glemmer de aldrig. Det hele lagrer sig, udvider horisonten og giver anledning til gode historier hjemme og i skolen. Ligesom historien om alle hønsene i buret hos gadesælgeren. Og grisen bag på en scooter, som suser forbi.”.

På Mai Chau Ecolodge i Vietnam ånder alt fred og roSkæve vinkler kan gøre det hele lidt sjovere

Nyhavn Rejsers Vietnamekspert Mette Sikla Nielsen har også haft sine børn med til Vietnam, også fra de var helt små, og havde dem blandt andet med til Mai Chau-dalen i det nordlige Vietnam, hvor de cyklede ad kringlede veje mellem rismarker, sukkerør og små landsbysamfund. 

”Netop cyklen er oplagt, hvor naturen og markerne er lige om hjørnet. I er tæt sammen og styrer selv tempoet og retningen. Pludselig kommer der måske en gigantisk bøffel, der trækker ploven gennem vandet. Hold da op, hvor er den stor,” fortæller Mette Sikla Nielsen, som også forklarer, at hun ofte forsøger at finde en skæv vinkel, hvis en oplevelse ikke lige står øverst på børnenes liste.

Buddhistisk tempel i Da Nang, Vietnam”En tur i tempel kan være en fredfyldt oase, og ritualerne kan sætte gang i fantasien. Mor, hvorfor brænder de pengesedler af? Og hvorfor står der kiks og cigaretter på alteret? Men hvis børnene i forvejen har besluttet sig for, at det ikke er så spændende, kan man f.eks. tage en Tuk Tuk ud til templet – og så bliver det alligevel en sjov tur.”.  

Peter Møller nikker genkendende til dette og fortæller, at en tur til Vietnams berømte Cu Chi-tunneller uden for Saigon pludselig var en helt anden historie, når transporten var en speedbåd derud i stedet for at sidde to timer i en bil. 

Skibet Dragon Pearl i Halong Bay og Bai Tu Long Bay i VietnamPlanlæg i børnehøjde - uden at glemme jer selv

Begge Vietnam-eksperter anbefaler, at man satser på halvdagsudflugter, så der også er tid til leg og til at plaske løs i hotellets pool efter dagens udflugt.

”Vælg måske lidt færre attraktioner og steder ud, og bliv til gengæld lidt længere hvert sted. Sørg for værelser med plads til alle eller connecting rooms – og gerne en altan eller terrasse til de voksne, så børnene kan lægges uforstyrret. Alt det hjælper vi med”, siger Peter Møller, som bl.a. anbefaler Tirant Hotel i Hanoi og en Halong Bay Cruise med connecting rooms. 

 

Børn kan fornøje sig i "the Sub Club", Six Senses Ninh Van Bay

”Og så er der selvfølgelig også attraktioner direkte rettet mod børn som det traditionelle vanddukketeater i Hanoi. Men vigtigst af alt er, at man planlægger på børnenes præmisser – uden at glemme sig selv,” siger Mette Sikla Nielsen, som anbefaler, at man f.eks. fuldender familieeventyret med en afslappede strandferie på et resort som Six Senses Ninh Van Bay eller La Veranda Phu Quoc på tropeøen Phu Quoc, som har skønne, børnevenlige strande og villaer. 

Velkommen til Vietnam – i børnehøjde.

Relaterede rejser

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.