• Vietnam
 • Magiske Halong Bay i Vietnam
 • Vietnamesisk kvinde som sælger frugt, Saigon
 • Mai Chau-dalen i Vietnam

Vietnam med en knægt på 9

Rejsebrev fra Vietnam, oplevet af Kjeld Aabye

Er en tur til Vietnam, hvad en 9-årig knægt drømmer om? Jo, en lækker badeferie på en skøn tropeø med en stor pool, en sandfyldt strand, badekar varmt havvand og masser af flotte muslingeskaller, som kan samles og tages med hjem, er ikke at fornægte. Men hvordan passer mors og fars ønsker om også at opleve Vietnams natur, kultur og befolkning med sønnens drømme?

Bai Sao Beach ligger på Phu Quoc i VietnamRundrejse og badeferie

Faktisk kan man godt kombinere de to ønsker. Vi har gjort det på tidligere ture med individuelt arrangeret rejse bestående af en rundtur i et land kombineret med en afsluttende badeferie.

Den individuelle rejse giver frihed til at disponere tid og sted, rundturen giver mulighed for at opleve landet, kulturen og befolkningen, og badeferien er i sig selv skøn, men den er også lokkemaden for vores søn, noget ekstra godt at se frem til i slutningen af turen.

Grøntsagsmarked i gader, stræder og på pladser i VietnamVanddukketeater og gadekøkkener

Men også i løbet af ”de voksnes tur” har vi fundet meget af interesse for vores søn – selvom Hanoi i sig selv nok var det sværeste sted at overbevise ham om værdien. Et højdepunkt var den vanddukketeater forestilling vi så, hvor noget af landets kultur blev ”sneget ind af bagdøren”.

Gadekøkkenerne var også dragende – fascinerende, det virker, som om vietnameserne lever det meste af deres liv på gaden.

Smukt område som ligger tæt på hotellet, Sol Bungalows Mai Chau, VietnamCykel og armbrøst i Mai Chau

På turen ind i de nord vietnamesiske bjerge til Mai Chau var vi bl.a. på cykeltur i rismarkerne med masser af aktiviteter midt under rishøsten, var på besøg i en landsby, hvor han skød med armbrøst (og vi købte en med hjem), på besøg i en klippehule, hvor der bl.a. fløj flagermus rundt – og så var der selvfølgelig pool på hotellet.

Strand, kajakker og klipper i Bai Tu Long Bay, VietnamBlæksprutter i Halong Bay

Et klart hit var sejlturen i Halong Bay. Udover at sejle rundt i dette naturskønne område, var vi på besøg i en flydende fiskerlandsby i små robåde med lokal menneskemuskelkraft som motor, badede fra turbåden på meget dybt vand, hvor knægten bare hoppede i uden betænkning, og lige inden sengetid fangede blæksprutter i projektørlysets skær.

Lær at lave traditionelle sivmåtter på jeres cykeltur til lokalområdetMarked, sejlture … og pool i Hoi An

Turen i nattog til Hoi An var en oplevelse i sig selv, hvor vi de sidste par lyse timer mellem Hue og Hoi An kørte igennem et naturskønt område.

Hoi An er, som en mindre men meget charmerende by, mere overskuelig for en 9-årig end Hanoi. Med bl.a. et fiskemarked som et af vore mål, et par sejlture på floden og en ½-dags cykeltur på en ø i nærheden - og selvfølgelig hotellets swimmingpool - som nogle af højdepunkterne blev det til et par rigtig gode dage, også for vores søn

Lig på stranden og nyd solenTropeøen Phu Quoc

Og ja – de seks dag på Phu Quoc var da klart højdepunktet for vores søn, men trods alt ikke det eneste.

Udover pool og krystalblåt havvand fik vi krydret opholdet med fiskebåde på arbejde tæt på kysten, restauranter på stranden, hvor man spiser med fødderne i sandet, fantastiske solnedgange, mens vi drak vore ”sun downer” drinks, og masser af udeliv omkring os.

Og ikke at forglemme det lokale marked i hovedbyen, hvor man sælger levende frøer i bundter, levende høns og gæs med sammenbundne ben, levende og hoppende fisk, samt bunker af grøntsager og kød – fascinerende om ikke den mest charmerende lugte oplevelse på en dag med en temperatur over 30 grader.

Tag med hele familien på gårdbesøg og kokkeskole i Hoi AnMan kan godt have børn med!

Så jo, man kan godt tage børn med til Vietnam og få en rigtig god oplevelse ud af det, selvom turen også skal have et kulturelt og naturmæssigt indhold. 

Tak til Kjeld Aabye for det fine rejsebrev - og til Kasper!

Læs også Vietnam i børnehøjde - vores eksperters bedste råd og erfaringer med at rejse med børn i Vietnam.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.