• Nyd udsigten fra Amanois klippe-pool i Vinh Hy, Vietnam
 • Udsigt fra restaurant på Amanoi i Sydvietnam
 • Amanoi ligger ud til Sydvietnams smukkeste klippekyst
 • Amanoi tilbyder også romantiske middage på søen

Amanoi, Vinh Hy, Vietnam

Suverænt luksusresort på Sydvietnams smukkeste klippekyst

Amanoi ligger ud til Sydvietnams smukkeste klippekyst
Læs mere

På et af Vietnams smukkeste og mest uberørte kyststrækninger, i nationalparken Nui Chua, venter jer en oplevelse, der kun kan beskrives som værende sublim. Det her er ganske enkelt Vietnams ypperste luksusresort. Det her er Amanoi. 

Velkommen til Amanoi i SydvietnamRaffineret enkelhed i enestående omgivelser

”Mange tror at spænding er lig med lykke… Men når man er spændt, er man ikke fredfyldt. Og sand lykke hviler på fredfyldthed.”. Sådan siger den verdenskendte vietnamesiske munk, zenbuddhist og forfatter Thich Nhan Hanh, som regnes for Vietnams mest indflydelsesrige buddhistiske tænker.

Og netop fredfyldthed, fuldkommen og uforstyrret, er nøgleordet på Amanoi, som ligger bortgemt blandt forrevne klipper og frodige bakkedrag på en af Vietnams mest sjældne, uberørte kyststrækninger i nationalparken Nui Chua – blot 70 min kørsel fra lufthavnen i kystbyen Nha Trang. Et andet nøgleord for Amanoi er luksus. Den sjældne slags, der er helt underspillet og uovertruffen på en og samme tid. 

Amanoi består af 31 minimalistiske pavilloner, der ligger spredt ud over toppen af en klippeskrænt omkring en spejlblank sø. Det hele minder mest af alt om et zenbuddhistisk tempelanlæg, som med sin gennemtænkte blanding af traditionel vietnamesisk arkitektur og moderne minimalisme formår at forene både fortid, nutid og fremtid. 

Stilfuldt design går hånd i hånd med den gode service på AmanoiEn zenhave med alt, hvad hjertet begærer

Amanois belgiske arkitekt Jean-Michel Gathy har taget udgangspunkt i klassiske vietnamesiske udtryksformer, men har skåret det hele ind til benet. Det gælder også indvendigt i resortet, hvor rene linjer, minimalistiske møbler, luksuriøse tekstiler og masser af træ skaber en harmonisk kontrast til de rå, klippefyldte omgivelser. 

Med sine store flader, skifertage og grålige, kølige nuancer udvendigt og indvendigt, er der nærmest noget usentimentalt og asketisk over Amanois udtryk. I den bedste forstand. For det er stilfuldt, stoisk og behersket til perfektion. Som en japansk zenhave. Tilsat urokkelig klasse og kompromisløs komfort.

Amanoi har to pools - den ene ligger med spektakulær udsigt på klipperneMen Amanoi er ikke noget kloster. Så langt fra. Til gengæld er resortet et sublimt tilflugtssted for alle, som ønsker fredfyldt selvforkælelse, yoga i sublime omgivelser, vandreture i den skønne nationalpark, spa i absolut verdensklasse, 2 pools, tennisbaner, autentiske kulturoplevelser og en kridhvid, privat strand med Beach Club. Og fik vi nævnt vietnamesisk gastronomi, når det er allerbedst.     

High tea på Amanoi i VietnamVietnamesisk gastronomi, Beach Club og brunch på stranden

Amanoi har to restauranter: Beach Club, som serverer frokost, snacks og drinks – og brunch på stranden – og en hovedrestaurant, Central Pavilion, der serverer vietnamesisk og international gastronomi hele dagen. Og så er det også muligt, at komme på besøg hos en lokal familie og opleve det autentiske vietnamesiske landkøkken i godt selskab.

2 pools og spa i verdensklasse 

På Amanoi, finder I også to skønne pools. Den ene ligger tæt på stranden, mens den anden ligger på toppen af resortet med betagende udsigter over Vinh Hy-bugten. 

Amanois spa er helt fantastisk, oplev det på din Vietnam-rejseMen kronen på værket, er Amanois spa, som ganske enkelt regnes blandt de bedste i verden. Spaen ligger ud til spejlblank sø med lotusblomster og tilbyder et stort udvalg af udsøgte kropsterapier og massager. Ved søen finder I også en yoga pavillon, et fitnesscenter, et pilates studio og et par udendørs tennisbaner lidt længere væk. 

Tag på privat strandpicnic fra Amanoi i VietnamVandreture, østersfarme, gadekøkkener og Champa-kultur

Nationalparken Nui Chua er et af de vigtigste biodiversitetsområder i Vietnam – på land og i havet, som også er beskyttet kyst- og havområde og bl.a. er yngleplads for havskildpadder. 

I nationalparken lever der mere end 70 pattedyrsarter og 180 fuglearter fra sjældne douc-langurer, malajabjørne, asiatiske sortbjørne, lorier og 12 forskellige flagermusarter! 

Amanoi tilbyder vandreture med kyndige naturguides i forskellige sværhedsgrader og så kan I også besøge områdets lokale fiskersamfund og østersfarme, hvor I kan komme helt tæt på den lokale kultur og levevis. 

I kan også glæde jer til skønne kulinariske udflugter til provinshovedstadens gadekøkkener og til at opleve områdets fascinerende tempelruiner fra Vietnams hinduistiske Champa-rige, som blomstrede i denne del af landet fra 500 til 1500 e.v.t.  

Tilbage på resortet venter der jer også et væld af aktiviteter fra dykketure, sejlture, fisketure, snorkling, windsurfing og kajak.

Eksempel på pavillionværelse på Amanoi i SydvietnamPavilloner og poolvillaer

Amanoi har 6 værelseskategorier fordelt på 3 poolvillakategorier og 3 pavillonkategorier: Amanoi Ocean Pool Villa, Ocean Pool Villa, Mountain Pool Villa Pavilion, Mountain Pavilion og Lake Pavilion. 

Alle poolvillaer og pavilloner, der enten har udsigt til bugten, nationalparken eller søen, er minimalistisk og symmetrisk indrettet med store planer, tempelsøjler og gitterpartier i træ. Det er hele er sat i grålige og lyse toner med luksuriøse senge, sofaområder, store træterrasser og dobbeltvaske på badeværelset. Det emmer af harmoni og er ganske enkelt helt sublimt. 

Alle værelseskategorier har Wi-Fi, espressomaskiner, TV med Netflix, Bose højtalersystem og minibar.

Anny Stensvig

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Her skal i bo

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.