• Mekong Deltaet i Vietnam
 • Vietnamesiske krydderier, Vietnam
 • Flydende marked i Mekong-deltaet

Homestay, lokalliv og flydende markeder i Mekongdeltaet

Oplev det gode lokalliv i Mekongdeltaet - vælg mellem 2 eller 3 dage

Traditionelle flydende markeder i Mekong-deltaet
Læs mere

Flyt i homestay i Mekongdeltaet og mød de lokale i øjenhøjde, når I hjælper til med fiskeri og markarbejde. Glæd jer til lokalliv med autentisk vietnamesisk mad og cykeltur til rismarker og templer. Forlæng oplevelsen fra 2 til 3 dage, hvis I også vil opleve de fantastiske flydende markeder.

Sejl på Mekongfloden - en fredyldt oplevelse for alle aldre

Vælg mellem 2 eller 3 dage i Mekong

I skal på eventyr i Mekongdeltaets fascinerende verden. Vælger I oplevelsen som 2 dage, overnatter I på Cocohut Homestay, som Nyhavn Rejser har lavet aftale med på opfordring fra Anh Lê, kendt fra tv-programmer om Vietnam og restauranten Lê Lê.

Forlænger I oplevelsen fra to til tre dage fortsætter I med en nat på hotel i deltaets hjerte Can Tho, hvor I bl.a. skal sejle gennem et flydende marked og på en rolig cykeltur.

Kom ud og oplev det lokale liv i rismarkerneCocohut Homestay - lokalliv og aktiviteter

Cocohut kan bedst beskrives som en mellemting mellem homestay og guest house. Her er kun 6 værelser – 3 af dem er med aircondition, og det er selvfølgelig et af dem, Nyhavn Rejser reserverer. Selv om I bor hos en lokal familie, bestemmer I selv dagens program og hvilke aktiviteter, som I vil deltage i - helt på linje med, hvis I boede på et hotel.

Hvis I har lyst kan I eksempelvis deltage aktivt i landsbyens liv. En fantastisk mulighed for at få indblik i det lokale liv og tale med de lokale om fortid, nutid og fremtid. Og alle aktiviteter kan tilpasses familier, så også børn kan få denne utrolige oplevelse.

Mekong-deltaet i Vietnam

Dag 1: Fang fisk til aftensmaden

Efter morgenmaden bliver I hentet på jeres hotel i Saigon og kørt til Cocohut home-stay. I ankommer lige til frokost, hvilket er perfekt timing, når man ved, hvad husets køkken kan frembringe.

I får serveret en traditionel frokost, som typisk vil indeholde kogte ris med svinekød, sur/sød suppe med rejer, dampede grøntsager og årstidens frugt. Velbekomme.

Bagefter er der tid til at slappe af, men der skal jo også mad på bordet i aften. I skal derfor ud i små vandhuller og kanaler med flettede kurve, som de lokale bruger til at fange fisk i. God fangst!

Senere kan I gå med de lokale landmænd for at høste f.eks. agurker, meloner, bønner eller det, som årstiden nu har klar. I lærer også, hvordan de friske råvarer skal tilberedes til aftenens måltid. Måltidet kan f.eks. bestå af dampet reje med kokosnød, dybstegt fisk med tamarindesauce, kyllingesalat, kokosris og frugt.

Om aftenen kan I gå på jagt igen. Denne gang dog ikke for at stille sulten, men for at fange ildfluer, hvis det ikke regner. De slippes naturligvis løs igen. Regner det, er der frøer og krabber at fange i rismarken, men i kan jo også lade kræene i fred og bare nyde at være på Cocohut.

I overnatter på Cocohut Homestay.

Store og søde vietnamesiske vandmeloner

Dag 2: På cykel til templet

Dagen starter med en dejlig morgenmad, der typisk vil bestå af dampet majs, sød ris eller spejlæg med brød. Bagefter kan I hoppe på cyklen og besøge den lokale pagode eller kirke, og landmanden kunne helt sikkert godt bruge en hånd med fiskene igen. Igen kan I følge kokkene tilberede maden, der denne dag måske består af pandekage med rejser og svinekød, karryret med kylling og frugt.

Traditionelle flydende markeder i Mekong-deltaetHar I valgt 2 eller 3 dage?

Når I har nydt det dejlige måltid, er det tid at sige farvel til alle dem, I har lært at kende. Har I valgt oplevelsen som 2 dage har I transport tilbage til Saigon. Vælger I oplevelsen som 3 dage, bliver I kørt videre mod byen Can Tho, hvor I skal sove en nat, før der venter endnu flere oplevelser i Mekong-deltaet.

Can Tho er den største by i Mekongdeltaet og den fjerdestørste i Vietnam. Byen ligger ud til Hao-floden og er et perfekt udgangspunkt for det flydende marked ved bydelen Cai Rang. Overnatning på hotel i Can Tho.

Mekong-deltaget er berømt for sine flydende markeder

Valgfri Dag 3: Det flydende marked ved Cai Rang

Can Tho er en universitetsby I hjertet af Mekong-deltaet, hvor tre floder løber sammen. Deltaet var en gang en del af Khmer-riget, og mange etniske khmerer lever her i dag. I starter tidligt, for I skal besøge Cai Rangs flydende markeder, og I skal have morgenstemningen med. Og vietnameserne er klar fra kl. 7!

I går om bord i en lille, privat båd, så I kan komme tæt på det forrygende liv. Det myldrer med både, hvor lokale kommer ind for at sælge deres frugt og grønt. Vidunderligt og farverigt. Bagefter besøger I en lokal landmand, der står klar med frisk frugt, så I for lidt frisk energi, før I sejler tilbage.

Men dagens oplevelser er ikke slut endnu. Jeres guide vil tage jer på 2 timers smuk cykeltur ud på landet. At cykle er en perfekt måde at komme omkring på. I det rolige tempo får man alle detaljer med, og man kommer helt tæt på det lokale liv. I passerer hjemmeværksteder, små landbrug, templer og masser af hjertevarme lokale. Udflugten slutter med frokost på en lokal restaurant.

Can Tho har egen lufthavn, så turen herfra kan nemt gå videre til øvrige dele af Vietnam som fx tropeøen Phu Quoc. Alternativt går turen med bil retur til Saigon.

Oplev det frodige Mekongdelta eksempelvis på cykel2 dages Turen inkluderer:

 • 1 overnatning i Cocohut Homestay 
 • Frokost og aftensmad på dag 1
 • Morgenmad og frokost på dag 2
 • Alle nævnte aktiviteter og udflugter
 • Transport til og fra Saigon

3 dages turen inkluderer:

 • 1 overnatning i Cocohut Homestay 
 • 1 overnatning på lokalt hotel i Can Tho
 • Frokost og aftensmad på dag 1
 • Morgenmad og frokost på dag 2
 • Morgenmad og frokost på dag 3
 • Alle nævnte aktiviteter og udflugter
 • Transport til og fra Saigon
Mette Nielsen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.