• Se og oplev hverdagen for de lokale
 • Prøv en guidet tur til lokalområdet udenfor Hoi An
 • Prøv en cykeltur i lokalområdet udenfor Hoi An

På cykel i Vietnams hjerteland omkring Hoi An

Oplev skønne landsbyer, fiskelejer, rismarker og lokalt håndværk på cykel og til vands

Lokal fiskerbåd på Thu Bon-floden
Læs mere

Hoi An er omgivet af smukt landbrugsland med fine urtehaver, rismarker og små vandveje. Det er et idyllisk og malerisk landskab med dybe rødder og stolte traditioner, som bringer jer helt ind i Vietnams sjæl.

Prøv en cykeltur i lokalområdet udenfor Hoi AnLandidyl i Vietnams historiske midte

Byen Hoi An er fyldt med charme. Fine, gamle huse i smukke gader og masser af dejlige restauranter side om side med skræddere og skomagere, der leverer fra dag til dag. Men det kan alligevel godt betale sig at sætte tid af til at komme ud af byen. For her møder I et autentisk sceneri fyldt med lokalt liv i de smukkeste rammer.

Her er urtehaver passet til perfektion. Rismarker og alskens andre afgrøder supplerer med mere frodighed, og de små landsbyer får smilene endnu mere frem. Børn og voksne hilser hjerteligt, og hist og her kigger et husdyr frem for at se, hvem der kommer forbi. Der kommer jo ikke så mange. Det er autentisk, og det er på alle måder et dejligt møde med Vietnams traditionelle landliv.

Prøv en guidet tur til lokalområdet udenfor Hoi AnBag facaden med kyndige guides

I udforsker Hoi An´s landområder med en guide, der kan fortælle om alt det, I ser. I bliver hentet 8.00 på hotellet og kører 15 min i bil til fiskerlandsbyen Duy Hai ved Thu Bon-flodens flodmunding.

I tager så tidligt af sted for at opleve morgens fiskemarked, og besøger derefter en lille, familiedrevet fiskesauceproducent, hvor I lærer om tilblivelsen af Vietnams foretrukne og allestedsværende ingrediens. 

Tag med opad Thu Bon-floden og nyd udsigten fra vandetSejltur på moderfloden Thu Bon

Fra Duy Hai springer I på en båd og sætter kurs op ad Thu Bon-floden mod landsbyen Duy Vinh, som er kendt for at producere sivmåtter – et udbredt og traditionsrigt håndværk i denne del af Vietnam. På jeres vej passerer I bl.a. en rejefarm og en andefarm, hvor I også får et indtryk af vietnamesisk landbrugsliv.  

I fortsætter op ad Thu Bon-floden til landsbyen Ban Thach, som i århundreder har været et centrum for sivmåtter og unikke håndværk med brug af forskellige sivplanter. Her kommer I helt tæt på produktionen af sivmåtter og lærer om hele processen fra høst til den endelige sivmåtte – og så kan I selv give jer I kast med at lave et mønster. 

Lær at lave traditionelle sivmåtter på jeres cykeltur til lokalområdetFrokost og cykeltur tilbage til Hoi An 

Fra Ban Thach går turen videre på cykel ad små veje gennem det idylliske landområde, hvor de lokale stadig lever et traditionelt landbrugsliv, men også tilpasser sig Vietnams hastige udvikling. Det er et fascinerende indblik i, hvordan den gamle og nye verden mødes og brydes i dagens Vietnam. 

Cykeltur i VietnamI får en vietnamesisk frokost serveret hos en lokal familie, der lever af at flette måtter og kører langsomt en smuk tur tilbage mod Hoi An, hvor I ankommer midt på eftermiddagen.  

I sejler cirka 6 km og cykler i alt 8 km ad små veje med meget lidt trafik, så denne heldagstur er også velegnet til børn fra 6 år og opefter. Udflugten kan laves hele året på nær i november og begyndelsen af december, hvor floden kan gå over sine bredder. Hør mere med jeres rejserådgiver.

Anny Stensvig

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.