Glæd jer til
Snorkling og østemning på Nusa Lembongan
Bo midt i rismakerne i Balis uspolerede højland
Vandretur gennem landsbyer og rismarker
Strandluksus på Andaz ved den familievenlige Sanur-strand
Charmerende Ubud med kokkeskole i børnehøjde
Få indblik i Balis køkken på en udflugt, hvor I tages med på markedet i Ubud og inviteres indenfor hos en værtsfamilie. Med udsigt til risterrasser skal I lære at lave mad som en balinesisk madmor.
Man lærer en kultur at kende gennem maden. Få et godt indblik i Balis traditioner på dette madlavningskursus, hvor I ikke bare lærer at lave en solid Bali fiskesuppe med kokosmælk, citron, hvidløg og krydderier men også får set, hvordan et rigtigt balinesisk køkken ser ud.
I starter om morgenen i Ubuds hektiske madmarked, hvor I køber ind til frokost. Herfra går turen til landsbyen Laplapan små 3 km fra Ubud med udsigt til risterrasser.
I skal selv tilberede de indkøbte råvarer på et lille brændefyret, udendørs komfur i haven. Vi fristes næsten til at kalde det et balinesisk samtalekøkken.
Undervejs får I kulinariske og kulturelle tips og tricks. Vidste du, at man i en fladbundet balinesisk morter maler råvarerne med en retvinklet støder, der gør arbejdet nemmere? At den flettede kurv, som risen damper færdig i, hedder en kukusan? Eller at enhver balineser med respekt for sig selv og sit komfur dagligt ofrer lidt riskorn, blomster og salt til ildguden Brahma?
Glæd jer til at lave Sate Languan, som spises som snack og i forbindelse med ritualer overalt på Bali. Det består af fisk, der blandes med revet kokos, rødløg, hvidløg, ingefær, krydderier og brunt sukker, inden det wrappes om en bambuspind og grilles til en himmerigsmundfuld.
Som en krølle på historien er det på er kutyme at ofre lidt Sate Languan til guderne i hindutemplet, før man selv kaster sig over den smagfulde fiskepind.
Så er der kun tilbage at sige: Velbekomme. Eller som man siger her: Selamat makan!
Morgenhold starter kl. 8.30, eftermiddagshold 15.30. Vi anbefaler morgen, hvis man vil opleve den travle og løsslupne stemning på madmarkedet i Ubud. Om eftermiddagen får man ikke netop denne underholdende del med.
Udflugten er mest oplagt at tage fra Ubud, men kan også arrangeres med afhentning andre steder i Bali.
Transport, mad og drikke er inkluderet. Menuen er nogenlunde fast, men kan variere efter årstiden.
Kurset er ikke privat, så forvent at der er andre deltagere på holdet med jer. I alt er der plads til maks. 30 personer delt op i 3 hold med 10 på hver.
Alt på denne rejse til Indonesien kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til Indonesien.