• På mountainbike i naturen omkring Luang Prabang, Laos
 • Det smukke Tad Sae-vandfald nær Luang Prabang, Laos
 • I kajak på Nam Khan-floden, Laos

Mountainbike og kajak i Luang Prabang

Kom med på eventyr til templer, landsbyer og vandfald i regnskovens dyb

I kajak på Nam Khan-floden, Laos
Læs mere

Landet omkring Luang Prabang byder på skønne dale, templer, hyggelige landsbyer og magiske vandfald i skovens dyb. På denne heldagstur, oplever I flere af de bedste steder på mountainbike, inden turen går hjem med en rolig og smuk kajaktur på Nam Khan-floden.

Luang Prabang, LaosUdforsk Luang Prabangs skønne omgivelser

Luang Prabang er ganske enkelt en af de mest charmerende byer i Sydøstasien. Det er et af de steder, hvor dage hurtigt bliver til uger, mens solen putter sig bag de disede bjerge ved Mekong-flodens bred. 

Badende og legende børn i LaosMen Luang Prabang er også mere end den skønne by. For netop bag de selvsamme bjerge, venter jer en verden af charmerende landsbyer, bortgemte templer og fortryllende vandfald, som bedst opleves på cykel og til vands. 

På denne heldagstur får I lidt ekstra sved på panden, men også et forfriskende afbræk fra de varme tropedage i byens gader, når I springer i vandet ved de magiske Tad Sae-vandfald og senere sejler roligt hjem i kajak på Nam Khan-floden.  

Wat Pa Phon Phao templet i Luang Prabang, LaosFredens tempel og Nam Khan-dalen 

I bliver hentet på jeres hotel og begynder dagen med at finde den helt rigtige cykel til jeres højde og smag. Alle cyklerne er kvalitetscykler og efter en kort introduktion til cyklerne og sikker færdsel i Laos, sætter I kurs mod det ikoniske, gyldne tempel Wat Pa Phon Phao, som vogter over Luang Prabang fra en tilbagetrukket bjergside med store udsigter over byen. 

Græssende køer og bøfler i LaosHer oplever I byen fra en helt ny vinkel, inden I cykler ud af byen på en lille bumpet jordvej, som fører jer gennem den smukke Nam Khan-dal, forbi traditionelle væverier og lokale landmænd i færd med at føre deres bøfler ud til dagens græsgange. 

Nam Khan-floden, LaosEventyrerens sidste hvilested

Langsomt bliver jordvejen mere smal og kuperet, mens skovens stilhed langsomt omfavner jer.     

En gang imellem kommer I tæt på Nam Khan-floden, som I både kan høre og se under jer mellem træerne. Her, i skovens dyb, når I frem til Henri Mouhots gravsted i en lille lysning, hvor en rislende å løber forbi på vej ned til floden. 

Henri Mouhots gravsted nær Luang Prabang, LaosDet er et fint og fredfyldt hvilested, som den franske naturforsker og opdagelsesrejsende har fået her, og et godt sted at lade tankerne vandre tilbage til en svunden tid i midten af 1800-tallet, hvor en ung franskmand gjorde denne del af verden – og templerne ved Angkor i nabolandet – kendte for et vestligt publikum.  

På sin fjerde ekspedition til Indokina i 1861, døde Mouhot af malaria i en alder af 35 år. 

Nyd en dukkert i Tad Sae-vandfaldet, LaosFrokost og badetur ved Tad Sae-vandfaldet

Efter godt 15 km på cykel gennem Nam Khan-dalen, er det ved at være tid til frokost, som I enten kan nyde med udsigt til bjergene eller ved Tad Sae-vandfaldet på den anden side af Nam Khan-floden, hvor der også venter jer en velfortjent badetur i vandfaldets turkise pools! Det er mad, bad og hvile efter en lun formiddag på cykel. I fortryllende omgivelser. Det bliver ikke bedre.

I kajak på Nam Khan-floden, Laos20 km med kajak på Nam Khan-floden

Når jeres batterier igen er ladet op, bliver I sejlet en kort tur til jeres kajakker, hvor redningsveste og en god introduktion, sender jer sikkert afsted ned ad Nam Khan-flodens sødduftende vande. 

Der er 20 km hjem til Luang Prabang og sejlturen tager cirka 3-4 timer med pauser, så I har god tur til bare at lade roen vokse og falde i ét med flodens lyde, skoven, landsbylivet, og de legende børn og badende bøfler i vandkanten. 

På mountainbike i naturen omkring Luang Prabang, LaosPraktisk Information

Selv om sværhedsgraden på denne udflugt er let til middel, er det stadig en cykeltur på 15 km og en kajaktur på 20 km i betragtelig varme, som venter jer. Derfor anbefaler vi, at man som minimum er i almindelig god form, og i øvrigt husker at spise en god morgenmad, drikke rigeligt med vand og medbringer tøj og remedier, der beskytter mod solen i løbet af dagen.  

Vandstanden i Nam Khan-floden er højest i regntiden i vores sommermåneder (maj til september) – hør med jeres rejserådgiver, om vejrforholdene og denne udflugt på jeres valgte rejsetidspunkt.

Peter Richard Jørgensen

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.