Xl Laos Luang Prabang Mekongriver View
Oplevelse i Laos

Mountainbike og kajak i Luang Prabang

Kom med på eventyr til templer, landsbyer og vandfald i regnskovens dyb

Landet omkring Luang Prabang byder på skønne dale, templer, hyggelige landsbyer og magiske vandfald i skovens dyb. På denne heldagstur, oplever I flere af de bedste steder på mountainbike, inden turen går hjem med en rolig og smuk kajaktur på Nam Khan-floden.

Det skal I opleve

Udforsk Luang Prabangs skønne omgivelser

Luang Prabang er ganske enkelt en af de mest charmerende byer i Sydøstasien. Det er et af de steder, hvor dage hurtigt bliver til uger, mens solen putter sig bag de disede bjerge ved Mekong-flodens bred. 

Men Luang Prabang er også mere end den skønne by. For netop bag de selvsamme bjerge, venter jer en verden af charmerende landsbyer, bortgemte templer og fortryllende vandfald, som bedst opleves på cykel og til vands. 

På denne heldagstur får I lidt ekstra sved på panden, men også et forfriskende afbræk fra de varme tropedage i byens gader, når I springer i vandet ved de magiske Tad Sae-vandfald og senere sejler roligt hjem i kajak på Nam Khan-floden.  

Fredens tempel og Nam Khan-dalen

I bliver hentet på jeres hotel og begynder dagen med at finde den helt rigtige cykel til jeres højde og smag. Alle cyklerne er kvalitetscykler og efter en kort introduktion til cyklerne og sikker færdsel i Laos, sætter I kurs mod det ikoniske, gyldne tempel Wat Pa Phon Phao, som vogter over Luang Prabang fra en tilbagetrukket bjergside med store udsigter over byen. 

Her oplever I byen fra en helt ny vinkel, inden I cykler ud af byen på en lille bumpet jordvej, som fører jer gennem den smukke Nam Khan-dal, forbi traditionelle væverier og lokale landmænd i færd med at føre deres bøfler ud til dagens græsgange. 

Eventyrerens sidste hvilested

Langsomt bliver jordvejen mere smal og kuperet, mens skovens stilhed langsomt omfavner jer.     

En gang imellem kommer I tæt på Nam Khan-floden, som I både kan høre og se under jer mellem træerne. Her, i skovens dyb, når I frem til Henri Mouhots gravsted i en lille lysning, hvor en rislende å løber forbi på vej ned til floden. 

Det er et fint og fredfyldt hvilested, som den franske naturforsker og opdagelsesrejsende har fået her, og et godt sted at lade tankerne vandre tilbage til en svunden tid i midten af 1800-tallet, hvor en ung franskmand gjorde denne del af verden – og templerne ved Angkor i nabolandet – kendte for et vestligt publikum.  

På sin fjerde ekspedition til Indokina i 1861, døde Mouhot af malaria i en alder af 35 år.

Frokost og badetur ved Tad Sae-vandfaldet

Efter godt 15 km på cykel gennem Nam Khan-dalen, er det ved at være tid til frokost, som I enten kan nyde med udsigt til bjergene eller ved Tad Sae-vandfaldet på den anden side af Nam Khan-floden, hvor der også venter jer en velfortjent badetur i vandfaldets turkise pools! Det er mad, bad og hvile efter en lun formiddag på cykel. I fortryllende omgivelser. Det bliver ikke bedre.

20 km med kajak på Nam Khan-floden

Når jeres batterier igen er ladet op, bliver I sejlet en kort tur til jeres kajakker, hvor redningsveste og en god introduktion, sender jer sikkert afsted ned ad Nam Khan-flodens sødduftende vande. 

Der er 20 km hjem til Luang Prabang og sejlturen tager cirka 3-4 timer med pauser, så I har god tur til bare at lade roen vokse og falde i ét med flodens lyde, skoven, landsbylivet, og de legende børn og badende bøfler i vandkanten. 

Praktisk information

Selv om sværhedsgraden på denne udflugt er let til middel, er det stadig en cykeltur på 15 km og en kajaktur på 20 km i betragtelig varme, som venter jer. Derfor anbefaler vi, at man som minimum er i almindelig god form, og i øvrigt husker at spise en god morgenmad, drikke rigeligt med vand og medbringer tøj og remedier, der beskytter mod solen i løbet af dagen.  

Vandstanden i Nam Khan-floden er højest i regntiden i vores sommermåneder (maj til september) – hør med jeres rejserådgiver, om vejrforholdene og denne udflugt på jeres valgte rejsetidspunkt.

Team Laos

Vi hjælper dig hele vejen

Som kunde hos Nyhavn Rejser får I personlig vedledning og gode råd om alt fra unikke oplevelser til valg af rute og hoteller fra en ekspert, der har prøvet det hele selv.

Vi finder det, du ikke finder

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.