
Smag på det ægte Seychellerne
En autentisk dag med lokal familie fra markeder til køkken
I rejser til Seychellerne for at nyde den smukke natur, dyreliv, snorkling og guddommelige strande. Men Seychellerne har også en hverdag på markederne og i de lokale hjem. Den kan I få et spændende indblik i, hvis I bor på hovedøen Mahé.
På markedet efter råvarer
I bliver hentet på jeres hotel kl. 8 om morgenen for at tage på markedet enten i Victoria eller en landsby. Her udvælger I sammen med jeres værter frisk frugt, grøntsager og fisk, så I senere kan være med til at tilberede et herligt lokalt måltid mad.
Næste stop er hos en fisker, der er klar til at sælge dagens friske fangst. Det mangfoldige og farverige udbud er en oplevelse i sig selv. En snorkeltur på land. Til sidst kører I langs den smukke kyst med alle de ingredienser, der er typiske for det kreolske køkken. Målet er et privat hjem i en lille landsby, hvor I inviteres inden for i have og køkken.
Det skønne kreolske køkken
Hvis det var en normal kokkeskole, ville I nok blive mødt af et avanceret køkken med kogeplader til alle, opskriftsedler og så videre. Men I skal opleve det autentiske Seychellerne, så køkkenet er helt ægte.
I kan bidrage så meget eller lidt, I nu har lyst. Selvfølgelig er det sjovest at være med, men vil I hellere slappe af, lytte, nyde duften fra gryder og grill, er det også helt ok. Vi anbefaler dog at overlade det til de lokale at splitte kokosnødder med barberbladskap kniv, som nødden slås ned i for at fjerne fibre og siden dele skallen.
Der skal tændes op under grillen i haven, for der skal grilles hel brødfrugt (i familie med jackfruit og morbær) og fisk. I køkkenet fremstilles alt efter markedets indkøb coconut curry, chutney og salater. Det hele anrettes på traditionel vis på en dug af friske bananblade. Og så skal der smages!



Kunsthåndværk og kalou
Dagens slutter med, at I kan lære at flette palmeblade til kurve og hatte, som de lokale gør det, og smage den traditionelle alkoholiske drink kalou, der er resultatet af en kompliceret proces.
En palmeblomst udvælges højt oppe i palmen på det helt rigtige tidspunkt. Blomsten bindes op, så den ikke kan åbne sig, og flere gange om dagen snittes lidt af spidsen, så palmesaften drypper ud. Saften indsamles og gæres over det næste døgn og er så klar til at drikkes.
Førhen blev kalou destilleret til arak. Det krævede licens at tappe palmesaften, og træer med tilladelse skulle have et hvidt bånd om. Alt sammen for at styre, at plantageejerne ikke mødte op til fulde arbejdere.
En lang historie, men bare et eksempel på, hvordan et lille glas kan have en lang fortælling, hvis man går om bag facaden og kigger ind i dagligdagen på sine rejser. Dagen slutter omkring kl. 16.

Vi skræddersyer jeres rejse til Seychellerne
Alt på denne rejse til Seychellerne kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til Seychellerne.