Xl USA Colorado Aspen Snowmass Skiing Benath Gondolas

Guide

Aspen Snowmass - ikonisk skiområde i USA

af Gæsteblogger
ASPEN SNOWMASS I COLORADO BYDER PÅ FÆNOMENALT SKILØB – OG MEGET MERE END DET

En skiferie i Aspen er meget mere end ”bare” 360 spektakulære pister. Aspen er et stykke amerikansk historie og et centrum for kultur og elite. Et ikon for skiferie i USA med skiløb på fire bjerge.

Xl USA Colorado Aspen Snowmass Snowboarder Powder Snow

Aspen er skiferie i USA, når den er bedst og mest eksklusiv. Men for at forstå den særlige stemning, skal man tilbage i historien først.

Fra sølvfeber til skisportscentrum

Det hele startede med sølvfeberen fra 1870’erne, hvor Aspen voksede til 12.000 indbyggere. Men sølvfeberen sluttede. Aspen visnede. Mange forlod byen, og de tilbageblevne klarede sig på bedste vis bl.a. som landmænd til midt i 1900’tallet, hvor Walter og Elizabeth Paepcke fik genskabt byen.

Walter og Elizabeth så potentialet for skiløb i de smukke og mange steder også udfordrende bjerge. Og de så meget mere end det. De skabte et kulturelt centrum. Opera, kunst, musikfestivaler og videnskabelige konferencer har siden været en del af livet i Aspen sommer og vinter.

Aspen blev en by med en eksklusiv og intellektuel stemning. En by, der tiltrækker eliten. Eksklusive restauranter og hoteller er klar til at tage imod dem med Little Nell som det mest ikoniske hotel – Aspens første og stadig eneste ægte ski in/ski out hotel.

Xl USA Colorado Aspen Aerial From Piste

Skiferie i Aspen Snowmass med frie bjerge

Aspen Mountain er stadig det væsentligste område i det store skiområde, Aspen Snowmass, som det hedder i dag. Aspen Snowmass dækker over fire bjerge: Aspen Mountain, Snowmass Mountain, Buttermilk og Aspen Highlands. Tilsammen har de 360 pister!

Det gennemsnitlige snefald er 7,6 meter. I kan nyde skiløb og snowboarding i alle sværhedsgrader - også begyndere, men generelt er Aspen Snowmass mere udfordrende en gennemsnittet. Her er pister som rene boulevarder, men også steeps (stejl off piste), bowles og terrain parks fyldt med sjov og udfordringer.

Der er gratis shuttlebusser rundt mellem de fire bjerges skiområder i Aspen Snowmass.

Xl USA Colorado Aspen Snowmass Skiing Off Piste Powder Snow Sun

Aspen Mountain

Aspen Mountain, der også kaldes Ajax, er et skimekka for jer, der har prøvet det før. I løber i sporet af World Cup skiløbere lige oven for byen i et kompakt sammenhængende net af pister med masser af plads til den enkelte, selv om området kun er 2,7 km2 med et længste samlet løb på 4,8 km.

Her er ”Steep & Deep” i øst efter snefald, pukkelpiste ved Face of Bell og så videre og så videre. Silver Queen Gondola kan tage jer til toppen af Aspen Mountain i 3.447 meter, mens de to lifter Shadow Mountain og Ruthie’s tager jer til Bonnies i 3.170 meter. For nu bare at nævne to muligheder. Se pistekort for Aspen Mountain

En vigtig beskæftigelse fredag-søndag er at finde ud af, hvor Little Nells pop-up Oasis Champagne Bar gemmer sig på bjerget!

Fakta om Aspen Mountain:

 

 • Antal lifter: 8 inkl. Silver Queen Gondola
 • Antal pister: 76
 • Beginner (green) 0 %
 • Intermediate (blue) 48 %
 • Advanced (black diamond) 26 %
 • Expert (double diamond) 26 %
Xl USA Colorado Aspen Snowmass Mountain Terrain

Snowmass Mountain

Snowmass Mountain-området er anderledes stort. 13,4 km2 med en niveauforskel på 1,4 km! Der er basis for utallige løb her. Det længste sammenhængende løb er 8,5 km.

Snowmass Mountain er primært for de let øvede op til eksperterne, men her er også for begyndere. Fra stejle pister og puddersne i Hanging Valley til boulevarder, hvor I også kan opleve pister, der præpareres igen til eftermiddagens løb. Her er skovløb, tre terrain parks m.m. Se pistekort

 

Fakta om Snowmass Mountain:

 

 • Antal lifter: 20 inkl. 8 personer gondola
 • Antal pister: 96
 • Beginner (green) 5 %
 • Intermediate (blue) 48 %
 • Advanced (black diamond) 17 %
 • Expert (double diamond) 30 %
Xl USA Colorado Aspen Snowmass Skiing Off Piste

Aspen highlands

4,2 km2 store Aspen Higlands er for alvor området for de øvede. 65 % af pisterne er double diamond! Længste sammenhængende løb er 5,6 km. Se pistekort for Aspen Highlands

Hvis I er inkarnerede skiløbere med mod på udfordringer og evner til at klare dem, kender I Aspen Highlands for Highland Bowl, som I kommer til via en gåtur til 3.777 meter høje Highland Peak. God tur ned!

Der er flere udfordringer i Steeplechase og Deep Temerity, men selvfølgelig også masser for de almindeligt øvede inkl. pukkelpisten Scarlett’s plus selvfølgelig bredere og nemmere pister, hvor I lige kan få lov til at stå og puste ud.

Fakta om Aspen Highlands:

 

 • Antal lifter: 5
 • Antal pister: 144
 • Beginner (green) 0 %
 • Intermediate (blue) 23 %
 • Advanced (black diamond) 12 %
 • Expert (double diamond) 65 %
Xl USA Colorado Aspen Snowmass Ski Tricks

Buttermilk

Buttermilk er bjerget for begynderne i Aspen Snowmass. Men tro os, de mest øvede snowboarderes kender også Buttermilk. Det er her Winter X Games afholdes med de vildeste konkurrencer.

Men tilbage til begynderne og dermed til stedet, hvor mange familier er på skiferie i Aspen Snowmass.

Start de første løb f.eks. på Panda Peak eller i skiparken West Buttermilk, der er til begyndere, mens X Games Park byder på flere end 100 forskellige udfordringer fra den virkelige verden. Her kan I afholde jeres egen Winter X Games.

Her er også afslappende brede pister, skovløb m.m. Puddersne foregår i Tiehack, der har sin egen lift. Længste sammenhængende løb er 4,8 km. Se pistekort for Buttermilk

Fakta om Buttermilk:

 

 • Antal lifter: 7
 • Antal pister: 44
 • Beginner (green) 35 %
 • Intermediate (blue) 39 %
 • Advanced (black diamond) 21 %
 • Expert (double diamond) 5 %
Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres skiferie til USA

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i USA. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.