Xl Celebrity Equinox At Sea Ship

Beretning

Postkort fra Celebrity Equinox: Caribien kalder!

af Lars Damsbo

Basseterre. Antigua. St. Maarten. Dansk Vestindien. En ny ø hver dag. Med god tid til at udforske alt fra lokale restauranter og fascinerende kolonitidshistorie til turkise laguner og kridhvide palmestrande. Lars har aldrig været i tvivl. Krydstogt og Caribien er som skabt til hinanden.

Xl Celebrity Equinox Retreat Sundeck
Ni barer, ni restauranter, spa og græsplæne på dækket er blot nogle af de overraskelser, der venter rundt om hvert hjørne på Celebrity Equinox.

Vi har altid det samme problem, når vi skal på krydstogt. Skal det være et nyt sted – eller skal det være Caribien, igen? Det blev Caribien. Denne gang med det vidunderlige skib Celebrity Equinox. 11 dage. Seks forskellige øer. Skønne restauranter ombord. En fantastisk vinsamling. En Concierge Class kahyt med balkon. Et par gode bøger. Der var endda en græsplæne på taget af skibet med plads til boccia, ringspil og sågar en puttegreen. Men skibets indretning er et helt kapitel for sig. Det skal opleves.

Xl USA Florida Fort Lauderdale Beach

Farvel, Amerika

Det er afgang sidst på eftermiddagen. Vi sætter os i baren i agterstavnen for at nyde afsejlingen fra Fort Lauderdale. Vejret er perfekt, og vi bestiller en gin og tonic, mens Floridas kyst langsomt fordufter i horisonten. Vi har pakket ud og snart er det tid til aftensmad, men først går vi en tur på dækket. Rundt om skibet. For at tage det hele ind. Skibet. Havet, der skifter farve i aftenlyset. Rejsen er begyndt. Der findes ingen bedre følelse. Forude venter Caribien. Vi kan ikke se dem endnu, men vi ved de var derude. Alle øerne. Alle historierne.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på alle de skibe og skæbner, der har sejlet her i århundreder. Begyndelsen på en ny æra. Den nye verden. Koloniseringen. Slavehistorien. Amerikas fødsel. Det hele var forbundet. Med Caribien som det store knudepunkt. Mørket falder på. Det er blevet tid til middag og et godt glas vin.

XL Celebrity Equinox Cafe Al Bacio And Gelateria
XL Caribbean The Dominican Republic Music Man People
XL Caribbean US Virgin Islands St. Croix Church

Det svære valg bliver nemt

Lad mig være ærlig. Caribien er et vidt begreb og for mange kan det virke lidt uoverskueligt som rejsemål. Hvilke øer skal man satse på? Hvordan skal man kombinere dem? Og kan man få det hele til at passe sammen, når det kommer til plads på de gode hoteller og flyforbindelser mellem de forskellige øer og lande?

 

XL Caribbean US Virgin Islands St. Thomas Charlotte Amalie Streets In Historic Town
XL Caribbean US Virgin Islands St. Thomas Island Flowers And Harbour Of Charlotte Amalie
XL Caribbean US Virgin Islands St. Thomas Island Charlotte Amalie Danish Streetname

Et krydstogt løser alle disse spørgsmål på én gang. Næsten. For du skal stadig vælge en afgang og en rute – og der er mange muligheder. Jeg anbefaler ofte den østlige og sydøstlige del af Caribien. Det er grønnere og mere kuperet. Du har sublime strande. Og for os danskere er det noget helt særligt at lægge til i Dansk Vestindien og gå en tur på Kongensgade med det smukt istandsatte Guvernementshus, hvorfra Peter von Scholten regerede Dansk Vestindien. Men alt det er kun begyndelsen.

Xl Celebrity Equinox Passport Bar

Ferie med den perfekte rytme

Dominikanske strandbyer. Kystfæstninger i Puerto Rico. Dansk kolonitidshistorie på St. Croix. Rolige stunder i spaen. Og nye gourmetoplevelser rundt om hvert hjørne på skibet. Det har allerede været nogle fantastiske dage til søs og vi er kun halvvejs. Nu har vi fundet rytmen. Vi starter gerne dagen med en dejlig morgenmad ombord, efterfulgt af en gåtur i den lokale havneby. Efter frokost i byen, tager vi ofte en taxa til stranden, hvor vi slapper af under palmerne og svømmer i det turkise hav, inden vi vender tilbage til skibet igen. Det er vores rytme. Den caribiske rytme, om du vil.  

 

XL Celebrity Equinox People Playing Croquet Lawn Club

Vi tager os god tid. Byerne og øerne er ikke så store – og vi er jo på ferie. Vi udforsker de historiske kvarterer. Mærker historiens vingesus. Og alt det, som det moderne Caribien også er. Det kreolske køkken. De lokale markeder og de farverige butikker. Musikken og lyden af den kreolske patois, som bliver talt alle vegne. En verden af afrikanske, nordeuropæiske, sydeuropæiske, latinamerikanske og asiatiske præg – alt sammen blandet på de mest vidunderlige måder. Jeg elsker det.  

Xl Caribbean Bonaire Bananaquit Common Aloe Bird Flower Animal
Xl Caribbean Bonaire Purple Flowers On Beach
XL Caribbean US Virgin Islands St. Croix Island Shopping People Coloured Buildings
“Tip! Det er oplagt at kombinere et krydstogt i Caribien med en rundrejse i Florida eller Mexico – før eller efter, du stævner ud. ”

Sukkerplantager og slavehistorie på St. Kitts

På nogle øer skifter vi stranden ud med en udflugt. Celebrity er også eminente til denne del. Du kan for eksempel besøge lokale sukkerplantager eller køre til en hemmelig paradisstrand, hvor der venter kaviar og champagne i vandkanten. Og hvorfor ikke?

På St. Kitts er der også en jernbane, som tidligere har fungeret som transportvej for sukkerproduktionen. Det er en meget smuk tur rundt på øen, krydret med bananlikør, en lokal sanggruppe og sukkerkage, ledsaget af spændende historier fra fortid og nutid.

 

XL Caribbean St. Kitts Old Windmill Landscape View

Tilbage på øens hovedstad Basseterre, beslutter vi os for at gå en tur ned til Independence Square, hvor caféer og en imponerende katedral indrammer et stort springvand – det var lige her, at tusinder af slaver engang blev solgt på auktioner. Herfra øjner vi et aldrende hus med kælderetage og tremmer i vinduerne. Det viser sig at være det gamle auktionshus, hvor slaverne blev stuvet sammen, inden de blev solgt videre til en uvis skæbne. Vi går nærmere. Der er ikke mere at se, men måske er det netop de tomme kældre og rustne tremmer, der rammer os begge. Vi bliver stille for en stund. Nogle oplevelser behøver ingen ord.    

XL Caribbean St. Maarten Philipsburg Cityscape At The Great Salt Pond View

Sidste stop på skønne St. Maarten

Vores sidste stop, St. Maarten, er en helt anden størrelse end St. Kitts. Den lille ø er delt i en hollandsk og en fransk del. Den hollandske del er en del af det Kongeriget Nederlandene, men med udpræget selvstyre og egen mønt. Den franske del er en provins i Frankrig og dermed medlem af EU – her betaler vi med Euro. Det er et forunderligt sted. Velhavende. Farverigt. Med masser af velbevarede kolonitidshuse, hyggelige gågader, museer, pragtfulde strande og det fascinerende Fort Amsterdam. Vi får det hele med.  

XL Caribbean St. Maarten Anse Marcel Beach And Boats Trees

En hjemrejse med sjæl og stil

En god rejse skal afsluttes på toppen. I dette tilfælde på skibet, hvor vi har hele to dage på havet til at nyde det søde liv med kurs mod Florida. Følelsen af at være til søs. Ubekymrede dage med havets uendelige horisont foran os. Langsommelige frokoster på dækket med alt, hvad hjertet begærer.

Jeg finder et godt spot med en liggestol. Endelig kan jeg få afsluttet min bog. Tjeneren har øje på mit glas. Jazzen spiller blidt fra baren. Jeg skubber min stråhat lidt længere ned over panden og lukker øjnene for en kort stund. Jeg tænker allerede på vores næste krydstogt. Vi har ikke besluttet os endnu. Men vi har en god idé.

Lars Damsbo

Rejserådgiver

Lars Damsbo

Lars Damsbo

Lars har over 30 års erfaring med rejser til hele verden. Først til lands og siden til vands. Der sker så meget nyt med såvel skibe som ruter, og for Lars betyder det konstant nye muligheder for at give jer en helt særlig oplevelse.

Lars har beskæftiget sig med rejser til Europa og Maldiverne siden 1990, og med utallige rejser dertil, er Lars en af fremmeste eksperter på området. Han lægger vægt på komfort i rejsen og masser af oplevelser. Selv har han ikke et foretrukket rejsemål, men indrømmer – hårdt presset – at han hidtil har haft de bedste rejseoplevelser på Maldiverne og i Mexico og Afrika.

Når Lars planlægger en rejse til jer, lægger han stor vægt på at finde det, der passer til jeres specifikke ønsker og behov – han er pålidelig og følger alt helt til dørs. Og hans medfødte nysgerrighed er med til at sikre de bedste oplevelser på rejsen.

Destination:‌‌ Maldiverne,‌ Europa,‌ Det Indiske Ocean,‌ Grækenland,‌ Italien,‌ Portugal,‌ Spanien,‌ Tyrkiet

Rejseformer:‌‌ Krydstogt,‌ Strand og luksus

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til mig

Jeg ringer jer op efter aftale

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.