Xl Hawaii Seahorses

Guide

Søhestefarm på Hawaii

En oplevelse udover det sædvanlige

På den største af Hawaii-øerne, Big Island, ligger en oplevelse i særklasse og venter. Nemlig et besøg på søhestefarmen Ocean Rider og mærkeligt nok en af øens bedst bevarede hemmeligheder. Den er dog heller ikke helt nem at finde uden skilte, så her er mobilens GPS meget nyttig. Når I til gengæld er fremme, bliver I så rigeligt belønnet med oplevelser udover det sædvanlige.

Højdepunktet for besøget, er at få lov at klappe en søhest. Men mest i overført betydning, for faktisk må man slet ikke klappe den, men blot holde den under behørig vejledning og overvågning.

Det er også en helt speciel fornemmelse at holde en lille levende søhest i sine hænder, eller faktisk er det søhesten, der snor sin hale rundt om jeres udstrakte fingre, så søhesten hænger på som en krog. Bliver den utryg, glider den straks lige så stille væk. Den er uhyre sensitiv, og det gælder derfor om at holde hænderne helt i ro for at få den lille søhest til at blive hængende så længe som muligt.

Xl Hawaii Holding Seahorse

Professionelt og lærerigt

Først får I en lærerig og informativ gennemgang af Ocean Riders visioner og mål, kigger nærmere på søhestebestandens forskellige arter, pasning og pleje. Og så er der selvfølgelig hygiejnisk afvask og desinficering af hænder og arme, så de små væsner undgår fremmede bakterier. Alt sammen kyndigt og professionelt ledet og fortalt af en farmens ansatte havbiologer.

Det er en god ide at bestille tid i forvejen, da her blot er to til tre rundvisninger om dagen af ca. 1 times varighed og lukket i weekenden.

Xl Hawaii Two Seahorses

Betagende og ekstraordinær

Der findes mere end 30 kendte arter af søheste og de har sjove navne som Mustangs Hippcampus, Spikeys og Zulu-Lulu ! I det hele taget er søhesten et bemærkelsesværdigt dyr i farver som gul, pink og lilla!

Visuelt er den betagende, og biologisk er den ekstraordinær, da det er hannen, der føder ungerne. I fangenskab bliver de fodertrænet med frosne mysis rejer og tørret tilskudsfoder med multivitaminer og højt fedtindhold.

Søhestene opfostres i store runde kar af kraftig blå plast og er inddelt efter arter og alder. Søheste findes i størrelser fra de helt bittesmå på ca. 2 ½ cm og op til lidt større på 25 cm. De kan skifte farve, de svømmer oprejst og foretrækker en monogam livsstil. Kan I forestille jer de samme to søheste hele livet? Det er da en kærlighedshistorie under havets overflade der kan gøre en helt rørt ved tanken.

At gøre en forskel

Søhestefarmen Ocean Riders i Keahole Point Kona er den første og vist nok stadig eneste søhestefarm i verden, der på privat initiativ arbejder for bevarelsen af truede søheste ved hjælp af verdens eneste genbank af levende søhesteopdræt. Vilde søheste er ved at forsvinde fra oceanerne, og deres chancer for overlevelse er minimeret.

Millioner af vilde søheste sælges til akvarier verden rundt eller tørres og sælges som alternativ medicin. Derfor besluttede holdet bag Ocean Riders i 1998 at gøre en forskel for at reducere presset på det overdrevne fiskeri af søheste på verdens koralrev og at oprette en genbank af arterne. Samtidig får alle vi andre en helt fantastisk mulighed for lære mere om søheste, se nærmere på de mikroskopiske små søhestebabyer, de gravide hanner og til allersidst at få lov at holde en lille søhest. En rigtig fin og anderledes oplevelse, der varmt kan anbefales for både børn og voksne.

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Hawaii

Vores rejserådgivere har rejst rigtig meget i Hawaii. De elsker det og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.