XL Crete Palace Of Knossos Greece

Guide

Udflugter på Kreta

Oplevelser på Grækenlands største ø

Kreta er en af de største og sydligste øer i Middelhavet og kendt for sin rige historie, krystalklare vand, mange strande, autentiske landsbyer og dramatiske landskaber.

XL Crete Drying Octopus Boats Harbor

For grækerne er Kreta samtidig et kulinarisk centrum med udsøgte olivenolier, friske råvarer og et fantastisk køkken. Nyd det hele på jeres rejse til Kreta, hvor attraktionerne er alt fra arkæologiske levn til stemning på de små tavernaer, I finder på jeres vej.

Spinalonga

Oplev den gamle fæstningsø Spinalonga, hvor det runde fort rejser sig fra stenstranden og klipperne med udsigt over det åbne hav. Venetianerne kontrollerede stedet i det 17. århundrede, til det Ottomanske rige indtog fæstningen i 1715. Senere blev øen en koloni for spedalske, der levede her i en fuldt fungerende by, som man kan gå i den dag i dag. Se de forladte gader og ruinerne af de gamle kirker og fæstninger.

XL Greece Crete Spinalonga Fortress

Oldtidsbyen Knossos

Kretas største arkæologiske attraktion er uden tvivl den store oldtidsby Knossos med ruinerne af det kæmpe minoiske palads. Det første palads blev bygget helt tilbage omkring år 2.000 før vores tidsregning, men oldtidsbyen har sine rødder hele 4.000 år før dette. Turen til Knossos er samtidig en tur gennem smukke landskaber.

XL Crete Knossos Dolphins Mosaiq Greece

Archanes

I landsbyen Archanes kan I nyde historiske levn og lokal charme. Er I her i juni, er festen til ære for Johannes Døberen et besøg værd med bål i gaderne og vin til ganerne. Byen regnes af mange som værende blandt de smukkest restaurerede i Europa.

Greece-Crete-Archanes-Street

Panagia Kera

I en olivenlund ved landsbyen Kritsa ligger den byzantinske kirke Panagia Kera. Den smukke kirke inviterer indenfor til et væld af farverige fresker. Et godt tip: Tag en lommelygte med, så I får det fulde udbytte af de mange farver.

XL Greece Panagia Kera, A Church At Crete

Den sunkne by Olous

I bugten ved Elounda og Spinalonga kan et kig ned i det klare vand afsløre resterne af den historiske by Olous, der i sin storhedstid husede over 30.000 beboere. Men i år 780 sank byen i havet. I kan se arkæologiske minder fra byen på det arkæologiske museum i Aghios Nikolaos og sågar også på Louvre i Paris – men det bliver nok til mere end en dagsudflugt.

XL Greece Crete Elounda Town Boats Sea
Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Grækenland

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Grækenland. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.