XL Canada Maligne Lake Cruise Spirit Island Boat
Oplevelse i Canada

Bådtur på Maligne Lake

Eventyrlig sejlads på en af Canadas smukkeste søer

Denne tur, som er en af Canadas bedste bådture, tager jer rundt langs nogle af de mest sceniske landskaber i de canadiske Rockies. Dette er en tur for øjet og kameraet. Maligne Lake er ikke uden grund et af Canadas mest fotograferede steder, og stedet er et must at besøge, når I er i Jasper.

Skovhuggere og indianere

I starter ved den lille havn, der ligger i forlængelse af de oprindelige skovhuggerhytter fra 1927. På Maligne Lake er det kun tilladt at sejle med elektriske motorer. Dels af respekt for stedets storslåede natur, men også den betydning, Maligne Lake har for de indianske stammer i området. 

Gnistrende azurblåt vand

Noget af det første, I vil lægge mærke til, er den uvirkeligt isblå farve, Maligne Lake har. Måske er det fordi søen er en del af Maligne-flodens løb og derfor har en konstant udskiftning af vandet. Måske det skyldes smeltevandet fra de omkringliggende gletsjere eller de særlige geologiske forhold i området. Uanset grunden er det fascinerende at sejle over det krystalklare vand. 

Indianske ånder

Søen strækker sig hele 22,5 km gennem de skærmende bjergtoppe, og der er en mangfoldighed i både geografi, dyreliv og historier tilknyttet søen. I har selskab af kompetente, lokale guider, der kan fortælle jer om alle de interessante fakta, sagn og fortællinger, der knytter sig til søen. 

Spirit Island er én af disse seværdigheder. Den lille ø har en særlig betydning i de lokale indianeres mytologi. Øen er hjemsted for sjælen fra en ung mand, der venter på sin elskede, som han ikke kunne få, da hun tilhørte en anden stamme.

XL Canada Maligne Lake Moose
XL Canada Wake Turbulence On Maligne Lake, Jasper, Alberta
XL Canada Canoe On Maligne Lake

Et af Canadas mest fotograferede steder

Spirit Island fortjente iøvrigt en anden slags berømmelse, da den i en årrække var Kodaks ikonografiske motiv, da de først begyndte at reklamere. Området – og særligt Spirit Lake – siges at være et af de mest fotograferede steder i Canada. Og da man kun kan komme hertil med båd, er stedet komplet uberørt.

Gletsjere og bækørreder

Maligne Lake modtager en god del af sit vand fra tre forskellige gletsjere, der alle er synlige fra søen. Og vandets renhed skaber grobund for en berømt bestand af regnbue- og bækørreder. En indikator for, hvor uspoleret og beskyttet søen er.

Stedet er af samme grund berømt for både sit lystfiskeri og kano- og kajakture, og Maligne Lake er slutdestination for en lang række vandreruter.

I dag oplever I dog det hele fra båd, og mon ikke I efter den halvanden times sejltur skal direkte tilbage til hotellet for at lade kameraet lade op! 

XL Canada Maligne Lake In Jasper National Park, Alberta
Tal med en ekspert

Skræddersyet rejse til Canada

Alt på denne rejse til Canada kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til Canada.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.