• Den smukke Spirit Island ved Maligne Lake, Canada
 • Bådtur på Maligne Lake til de mest sceniske landskaber.
 • Bådturen på Maligne Lake betegnes af mange som Canadas bedste bådtur.

Bådtur på Maligne Lake

Eventyrlig sejlads på en af Canadas smukkeste søer

Den smukke Spirit Island ved Maligne Lake, Canada
Læs mere

Denne tur, som er en af Canadas bedste bådture, tager jer rundt langs nogle af de mest sceniske landskaber i de canadiske Rockies. Dette er en tur for øjet og kameraet. Maligne Lake er ikke uden grund et af Canadas mest fotograferede steder, og stedet er et must at besøge, når I er i Jasper.

Maligne Lake er ikke uden grund et af Canadas mest fotograferede steder.Skovhuggere og indianere

I starter ved den lille havn, der ligger i forlængelse af de oprindelige skovhuggerhytter fra 1927. På Maligne Lake er det kun tilladt at sejle med elektriske motorer. Dels af respekt for stedets storslåede natur, men også den betydning, Maligne Lake har for de indianske stammer i området. 

Bådtur på Maligne Lake til de mest sceniske landskaber.Gnistrende azurblåt vand

Noget af det første, I vil lægge mærke til, er den uvirkeligt isblå farve, Maligne Lake har. Måske er det fordi søen er en del af Maligne-flodens løb og derfor har en konstant udskiftning af vandet. Måske det skyldes smeltevandet fra de omkringliggende gletsjere eller de særlige geologiske forhold i området. Uanset grunden er det fascinerende at sejle over det krystalklare vand. 

Spirit Island er en lille ø, der har en særlig betydning i de lokale indianeres mytologi. Indianske ånder

Søen strækker sig hele 22,5 km gennem de skærmende bjergtoppe, og der er en mangfoldighed i både geografi, dyreliv og historier tilknyttet søen. I har selskab af kompetente, lokale guider, der kan fortælle jer om alle de interessante fakta, sagn og fortællinger, der knytter sig til søen. 

Spirit Island er én af disse seværdigheder. Den lille ø har en særlig betydning i de lokale indianeres mytologi. Øen er hjemsted for sjælen fra en ung mand, der venter på sin elskede, som han ikke kunne få, da hun tilhørte en anden stamme.

Spirit Lake er med god grund et af de mest fotograferede steder i Canada.Et af Canadas mest fotograferede steder

Spirit Island fortjente iøvrigt en anden slags berømmelse, da den i en årrække var Kodaks ikonografiske motiv, da de først begyndte at reklamere. Området – og særligt Spirit Lake – siges at være et af de mest fotograferede steder i Canada. Og da man kun kan komme hertil med båd, er stedet komplet uberørt.

Tæt på en elg ved Maligne Lake i Canada. Gletsjere og bækørreder

Maligne Lake modtager en god del af sit vand fra tre forskellige gletsjere, der alle er synlige fra søen. Og vandets renhed skaber grobund for en berømt bestand af regnbue- og bækørreder. En indikator for, hvor uspoleret og beskyttet søen er.

Stedet er af samme grund berømt for både sit lystfiskeri og kano- og kajakture, og Maligne Lake er slutdestination for en lang række vandreruter.

I dag oplever I dog det hele fra båd, og mon ikke I efter den halvanden times sejltur skal direkte tilbage til hotellet for at lade kameraet lade op!

 
Kim Carlsson

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.