Xl Banff Nationalpark Canada Bow River
Oplevelse i Canada

Bjergsøer og vandfald i Banff

En dag blandt Banff Nationalparks største ikoner

Oplev Banff Nationalparks gnistrende klare bjergsøer med iskoldt gletsjervand, brusende strømme, små og store slugter samt vandfald i alle størrelser. Med udgangspunkt i Banff rejser I ind i gletsjernes baghave dybt inde i The Canadian Rockies.

Dybt ind i gletsjerland

Fra jeres lodge kører I mod nordvest og drejer fra på Bow Valley Parkway, der slynger sig nordpå op mod Lake Louise. Her følger I Bow River op mod Johnston Canyon og gør holdt ved et vandfald på vejen. 

Slugter med talrige vandfald

Johnston Canyon er en slugt, hvor I følger de brusende bjergstrømme op mod Lower og Upper Johnston Falls. På vejen op bliver Johnston Creek brudt op i en serie af små og større vandfald. Ved de mest stejle passager går I på gangbroer, der giver direkte udsyn ned til strømmene.

Vær opmærksom på sæson og vejr

I er ude det meste af dagen, og solidt fodtøj og varmt tøj et must. Visse områder kan være svært fremkommelige på visse sæsoner og i visse vejrlig, og ruten kan derfor omlægges til andre områder. 

XL Canada Lake Louise With Glacier
XL Canada Yoho Valley Road Takakkaw Falls & Yoho River, Yoho National Park, BC
XL Canada Flowers Bordering Emerald Lake, Yoho National Park, British Colombia

Det skal I opleve

Stejle stigninger og klippetunneller

Turen er varieret med lette stræk i starten, men jo længere oppe ad Johnston Canyon, I kommer, jo stejlere går det. Det er dog ikke nogen krævende tur. Undervejs kommer I også gennem klippetunneller, der nogle steder er så lave, at I skal dukke hovedet. 

I fortsætter op ad Bow Valley Parkway og nyder udsigten over bjergene og Bow River, før I ankommer til Lake Louise. 

Lake Louise og Castle Mountain

Alle gletsjersøerne i Rocky Mountains er utroligt smukke, men særligt Lake Louise er berømt for sine usandsynligt klare farver. Søen modtager alt sit vand fra omkringliggende gletsjere, og med vandet følger klippepartikler og mineraler, der giver vandet en mælket turkis farve, der får søen til at se nærmest selvlysende ud. Kontrasten til de rå, granitgrå klippevægge, der rejser sig rundt om søen, er slående. Her er det et must at have kameraet klar.

Forbi Castle Mountain

Herefter skal I ind i Yoho Nationalpark. I krydser the Great Divide og Kicking Horse Pass med Spiral Tunnels, et genialt tunnelsystem, der blev bygget i starten af forrige århundrede for at skabe togforbindelse til kysten og længere ned mod USA. 

Utrolige gletsjervandfald

På den anden side af bjergpasset venter Takakkaw Falls, der er skabt af smeltevand fra Daly-gletsjeren. Takakkaw betyder “det er utroligt” på cree-indiansk, og med en total højde på 302 meter, heraf 260 meter i absolut frit fald, er navnet særdeles passende.

Frokost undervejs

Undervejs vil I gøre stop for at nyde frokost på egen hånd og regning. Efter frokost kan I udforske området på egen hånd, inden I fortsætter til dagens sidste stop, Natural Rock Bridge, der er skåret ud af klipperne ved den brusende Kicking Horse River. 

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Canada

Alt på denne rejse til Canada kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til Canada.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.