• Smukke Lake Moraine i Canada
 • Bjergged der klatrer i Banff National Park i Alberta, Canada

Bjergsøer og vandfald i Banff

En dag blandt Banff Nationalparks største ikoner

Den turkisblå Lake Louise omkranset af rå bjergtinder
Læs mere

Oplev Banff Nationalparks gnistrende klare bjergsøer med iskoldt gletsjervand, brusende strømme, små og store slugter samt vandfald i alle størrelser. Med udgangspunkt i Banff rejser I ind i gletsjernes baghave dybt inde i The Canadian Rockies.

Crowfoot Glacier og Bow River i Banff National Park.Dybt ind i gletsjerland

Fra jeres lodge kører I mod nordvest og drejer fra på Bow Valley Parkway, der slynger sig nordpå op mod Lake Louise. Her følger I Bow River op mod Johnston Canyon og gør holdt ved et vandfald på vejen. 

Slugter med talrige vandfald

Johnston Canyon er en slugt, hvor I følger de brusende bjergstrømme op mod Lower og Upper Johnston Falls. På vejen op bliver Johnston Creek brudt op i en serie af små og større vandfald. Ved de mest stejle passager går I på gangbroer, der giver direkte udsyn ned til strømmene.

Stejle stigninger og klippetunneller

Turen er varieret med lette stræk i starten, men jo længere oppe ad Johnston Canyon, I kommer, jo stejlere går det. Det er dog ikke nogen krævende tur. Undervejs kommer I også gennem klippetunneller, der nogle steder er så lave, at I skal dukke hovedet. 

I fortsætter op ad Bow Valley Parkway og nyder udsigten over bjergene og Bow River, før I ankommer til Lake Louise. 

Den turkisblå Lake Louise omkranset af rå bjergtinderLake Louise 

Alle gletsjersøerne i Rocky Mountains er utroligt smukke, men særligt Lake Louise er berømt for sine usandsynligt klare farver. Søen modtager alt sit vand fra omkringliggende gletsjere, og med vandet følger klippepartikler og mineraler, der giver vandet en mælket turkis farve, der får søen til at se nærmest selvlysende ud. Kontrasten til de rå, granitgrå klippevægge, der rejser sig rundt om søen, er slående. Her er det et must at have kameraet klar.

Forbi Castle Mountain

Fra Lake Louise fortsætter turen op mod Moraine Lake, hvor I på vejen komrer forbi Castle Mountain. I nøjes dog med at kigge, da Castle Mountain ikke er tilgængeligt for andre end de mest hårdføre bjergbestigere.

Moraine Lake er utrolig flot med sine blå og grønne farver og med sne på de omkringliggende bjerge i Banff National Park, CanadaValley of Ten Peaks og Moraine Lake

Moraine Lake ligger i Valley of Ten Peaks – og her er det klart den samlede udsigt, der tæller. De ti tinder strækker sig bag søen på den ene side, mens den anden side af Moraine Lake er smykket af en mere blød og indtagende skovdækket hældning.

Inspiret ingeniørkunst i Kicking Horse Pass

Herefter skal I ind i Yoho Nationalpark. I krydser the Great Divide og Kicking Horse Pass med Spiral Tunnels, et genialt tunnelsystem, der blev bygget i starten af forrige århundrede for at skabe togforbindelse til kysten og længere ned mod USA. 

Ttakakkaw vandfaldet ved Yoho floden i Yoho National ParkUtrolige gletsjervandfald

På den anden side af bjergpasset venter Takakkaw Falls, der er skabt af smeltevand fra Daly-gletsjeren. Takakkaw betyder “det er utroligt” på cree-indiansk, og med en total højde på 302 meter, heraf 260 meter i absolut frit fald, er navnet særdeles passende.

Blomster ved Emerald Lake i Yoho National Park i CanadaBBQ-frokost ved Emerald Lake

Dagens frokost, en skøn, canadisk BBQ, venter på jer ved Emerald Lake Lodge nær vandfaldene. Hvis I vil og vejret er til det, kan I sidde uden for ved bredden af Emerald Lake. Efter frokost kan I udforske området på egen hånd, inden I fortsætter til dagens sidste stop, Natural Rock Bridge, der er skåret ud af klipperne ved den brusende Kicking Horse River. 

Vær opmærksom på sæson og vejr

I er ude det meste af dagen, og solidt fodtøj og varmt tøj et must. Visse områder kan være svært fremkommelige på visse sæsoner og i visse vejrlig, og ruten kan derfor omlægges til andre områder. 

 
Kim Carlsson

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.