Smag på det historiske Montréal

Privat byvandring gennem Canadas kulinariske kulturhistorie

Læs mere

Tag på gastronomisk byvandring i selskab med jeres helt egen guide, der viser vej gennem Montréals kulørte historie og krydrer fortællingerne med masser af delikate smagsprøver.

En kulinarisk smeltedigel

Denne 2,5 time lange byvandring i Montréals historiske bymidte giver jer et fascinerende indblik i byens levende og ambitiøse madscene, hvor den franske kulturarv stadig mærkes på både smag og stemning. Men det er ikke haute cuisine det hele. Som et ægte immigrantland er Canadas køkken en kulinarisk smeltedigel af sanseoplevelser.

En gastronomisk byvandring i selskab med egen guide, der viser vej gennem Montréals kulørte historie. Fra fabrikker til delikatesser

I skal besøge gamle fabriksbygninger og showrooms fra 1800-tallet, hvor fabriksmaskinerne er blevet erstattet af potter og pander og samlebåndene af montrer og diske. De historiske bygninger danner et spændende bagtæppe for en lang række delikatesseforretninger med hvert deres speciale og hver deres unikke, traditionsrige historie.

Jeres egen guide viser vej gennem Montréal og krydrer sine fortællinger med masser af smagsprøver.Montréals mest charmerende bydel

I mødes med jeres lokale guide i hjertet af det gamle Montréal. Kvarteret er præget af små stræder med toppede brosten, der snor sig på må og få gennem huse i et væld af forskellige stilarter, der repræsenterer både den indfødte og de mange tilkommende kulturer. Begge dele har sat sit tydelige præg på det canadiske køkken, og det er netop gennem gastronomien, I på denne tur lærer Canadas historie at kende.

Indiansk fusionskøkken

Historien begynder med de første franske nybyggere, der ved ankomsten til Canada mødte ikke blot et nyt folkefærd – de indianske First Nations – men også nye madlavningsmetoder og råvarer, der kombineret med den franske madtradition skabte grobund for et unikt fusionskøkken. Flere europæiske folkeslag kom til, og fusionen greb mere og mere om sig.

En byvandring i Montréals historiske bymidte giver et fascinerende indblik i byens levende og ambitiøse madscene.Fra verdensudstilling til verdensklasse

På byvandringen vil I også høre om og smage på, hvordan verdensudstillingen i 1967 var med til at udvikle det canadiske køkken til et køkken i verdensklasse. Med mere end 50 mio. besøgende var verdensudstillingen en af de mest succesrige nogensinde, og det enorme antal sultne gæster gav helt ny inspiration, som har præget canadisk cuisine lige siden.

Hele smagspaletten rundt

Sammen med jeres private guide vandrer I til specialbutikker, ostehandlere, slagtere og bagerier og hører om hvert enkelt steds historie og produkter. Ganen forkæles med patéer, røget kød, oste, kager, macaroons, kaffe og alverdens andre fristelser, der bringer fortiden ind i nutiden og gør historien levende på en helt ny måde – og giver inspiration til nye gastronomiske ekspeditioner på egen hånd.

 

Få hjælp til rejsen

Har du spørgsmål, eller vil du gerne høre mere om en rejse tilpasset dine ønsker? Ring til vores rejserådgivere og få inspiration, råd og vejledning.

Kort

Klik på det interaktive kort for at forstørre det.

Sådan bestiller I en rejse

 • Kontakt os

  Ring på 33 18 88 54, kig forbi Folke Bernadotte Allé 7 i København eller klik på "Kontakt os".
 • Ønsker og gode råd

  Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør deres personlige anbefalinger.
 • I får en REJSEPLAN

  Vi sammensætter en rejse ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted.
 • Rejsen lægges fast

  Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.
 • VI holder kontakt

  I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesite med rejsepapirer og følger op, når I er hjemme.