Xl Greece Peloponnese Monevasia Town
Hvornår er det bedst at rejse til Grækenland?

Vejret i Grækenland

Vejr og klima

Hvornår er bedst at rejse til Grækenland

Af alle de gaver, som guderne har foræret grækerne, er landets milde middelhavsklima nok den største. De bedste måneder er juni til september i det meste af landet, mens den varme sæson varer længere på de sydlige øer og Kreta.

Juli, juli, august og september er højsæson i Grækenland

Grækenland er velsignet med et fantastisk middelhavsklima, som byder på lange, tørre og solrige somre i store dele af landet – en god tommelfingerregel er, at sæsonen for det varme sommervejr varer længere, des længere sydpå i Grækenland, I rejser.

Juni til september er højsæson i det meste af Grækenland – her kan I glæde jer til fantastisk vejr med varme temperaturer, masser af sol og behagelige havtemperaturer, ikke mindst på øerne.

Varmen melder sin ankomst tidligere i foråret på de sydlige øer, hvor den også holder fast længere hen på efteråret, mens højsommeren først rigtig sætter ind i det nordlige Grækenland og Halkidiki fra juli måned.  

XL Greece Crete Elounda Window Blue Painted Shutters

Athen, Peloppones, Kykladene og Kreta

Athen, Peloppones og øgruppen Kykladerne (bl.a. Mykonos, Serifos og Santorini) er gennemsnitstemperaturen cirka 30 grader fra juli til august, mens nedbør er sjældent.

Også foråret og efteråret byder på et behageligt klima med temperaturer mellem 20 og 25 grader med mulighed for nedbør. På det nordøstlige Kreta kan der også falde regn i højsæsonen.  

Vejret i Athen

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dagtemperatur
13° C
14° C
16° C
20° C
25° C
29° C
32° C
32° C
28° C
23° C
18° C
15° C
Nedbør i mm.
44 mm
43 mm
43 mm
27 mm
14 mm
7 mm
6 mm
6 mm
13 mm
39 mm
55 mm
62 mm
Omkring Athen og de sydlige øer, kan I også glæde jer til badevenlige havtemperaturer fra maj til november på 19 til 25 grader – vandet kravler gerne op over 20 grader i juni og er topper i august
Xl Bhutan Glacier Lake Fall Wooden Bridge

Thessaoniki, Halkidiki og det nordlige Grækenland

I den nordlige og nordøstlige del af Grækenland, herunder på Halkidiki-halvøen, sætter højsommeren ind i juli og august med gennemsnitstemperaturer omkring de 30 grader, mens I kan nyde milde temperaturer på 20 til 25 grader i foråret og efteråret.

På trods af de mere nordlige breddegrader, er havtemperaturerne omkring de nordægæiske øer og Halkidiki også 19 til 25 grader fra maj til oktober med de varmeste temperaturer omkring Halkidiki i juli og august. 

Vejret på Halkidiki

Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
Dagtemperatur
8° C
11° C
14° C
19° C
24° C
28° C
32° C
32° C
26° C
20° C
15° C
10° C
Nedbør i mm.
36 mm
35 mm
44 mm
19 mm
33 mm
30 mm
17 mm
18 mm
28 mm
34 mm
35 mm
30 mm

Hvor er det varmest om vinteren i Grækenland?

Selv om vinteren i Grækenland er mild efter dansk målestok er, og endda byder på mange klare og solrige dage, falder de gennemsnitlige dagtemperaturer til 9 grader i f.eks. Halkidiki, mens Rhodos og Kreta har det mildeste vejr om vinteren – på det sydøstlige Kreta er det ikke usædvanligt med temperaturer mellem 11 og 15 grader i december og januar.

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.