XL Hawaii Rosewood Kona Village Shipwreck Pools 14

Kona Village, a Rosewood Resort

Legendarisk resort med skønne bungalows, ægte Hawaii-sjæl og suveræn beliggenhed

Kona Village er mere end et resort. Det er levende legende. 150 vidunderlige hales - eller bungalows - spredt ud over et enestående lavalandskab og omkring en lagune på den vestlige kyst af Big Island. Langs en fredfyldt kyststrækning med sandstrand.

 

Luk øjnene og forestil jer den mest drømmeagtige ferie på Hawaii. Et sted skabt med ægte sjæl og sense of place. Underspillet. Enkelt. Laid-back. Og forankret i sin egen eventyrlige historie – med et skønt personale og trofaste stamgæster, der er kommet her siden 1960’erne. Nu kan I åbne øjnene igen. Og blive en del af drømmen.  

Ikonisk hideaway på Big Islands solrige Kona-kyst

Det stof, som drømme er lavet af

Det hele begyndte i 1965 – mange år efter at kaptajn James Cook var gået i land på Hawaii, og en lavastrøm fra Hualalai-vulkanudbruddet i 1801 siden havde dækket denne del Big Islands solrige Kona-kyst.

Det var nemlig her, i 1965, at Johnno og Helen Jackson slog sig ned og åbnede resortet Kona Village, som over de næste 40 år skulle udvikle sig til et nærmest mytisk hideaway for generationer af især amerikanere – de få, der var heldige nok at bo her, vel at mærke. Fra Jim Morrison fra rockgruppen The Doors til Apple-geniet Steve Jobs, der begge var blandt de mange stamgæster, som I stadig vil opleve på resortet i dag.

Når det kommer til Hawaii er Kona Village nærmest hotelverdenens svar på Woodstock - hvis man har været så heldig at bo her, er det noget man godt må prale lidt med…

Forkælelse med afslappet stemning og masser af sjæl

En stor del af det oprindelige Kona Village blev tragisk ødelagt i et slemt uvejr i 2011 – siden har den eksklusive Rosewood-kæde taget stafetten videre med al den omsorg, respekt og gode smag, man altid kan forvente af Rosewood. Resultatet er et eventyrligt resort, der evner at gøre det, mange luksushoteller på Hawaii ikke gør: At forene ægte og naturlig Hawaii-stemning med afslappet chic.stemning og et tårnhøjt niveau – uden af blive hverken for poleret eller stereotyp i sin fortolkning af Hawaii og ”strandferie på Hawaii”. Vi er vilde med det.

Forestil jer…

…at I finder vej ned til poolen ved 15-tiden og har lige lagt jer til rette i jeres egen cabana, når en rullevogn kommer forbi med kolde kokosnødder, I kan drikke direkte fra nødden. Nu er det tid til en dukkert i den 25 meter lange pool, inden I læner jer tilbage og daser et par timer – der er cocktails og blæksprutte-tostadas på vej til at stille den lille sult, inden I senere cykler hjem til jeres overdådige bungalow for at slappe lidt af og gøre jer klar til en skøn middag med grillet seafood og uendelig meget mere…velkommen til Kona Village.   

XL Hawaii Rosewood Kona Village Shipwreck Pools Above
XL Hawaii Rosewood Kona Village Hale Ocean Front Legacy Deck
XL Hawaii Rosewood Kona Village Kauhale Beach Front Black Sand Lanai

Eventyrlige bungalows, Stillehavskøkken, spa, pools og vandsport

Kona Village består af 150 hawaiianske bungalows – eller såkaldte hales – der ligger spredt ud over et stort og fortryllende vulkanlandskab langs en vild kyststrækning – de to restauranter, to pools og vandsportscentret ligger i forlængelse af stranden, hvor I kan glide direkte ned i Stillehavets skvulpende bølger. Med andre ord, er det her et resort med god plads. Og masser af privatliv. 

I kan komme rundt på resortet med golfbuggyer – men mange vælger også at tage de cykler, de følger med opholdet – der er ikke noget, der rimer på feriestemning, som en kort cykeltur gennem landskabet, måske ned til en af de fire pools eller til en langsommelig frokost på en af de to skønne restauranter. Det ikke gøres bedre eller mere stilfuldt. Og få steder har samme evne til at forbinde jer så meget ind til essensen af alt det, som er særligt og magisk ved Hawaii.

Seafood, Stillehavskøkken og legendariske Shipwreck Bar

Kona Village har 2 barer og 2 restauranter:

Moana er den lidt finere af de to restauranter – her kan I både nyde jeres morgenmad og kreative gourmetmiddage med inspiration fra hele Stillehavsområdet.

Morgenmad byder på skønne, lokale fortolkninger af populære retter – forestil jer f.eks. pandekager med karamelliserede bananer, havregryn med tørret tropisk frugt og skønne overraskelser som japansk bento-morgenmad og mexicanske chilaquiles. Om aftenen vender køkkenet blikket mod Stillehavet og dagens fangst af fisk- og skaldyr, men også meget andet – fælles for det hele, er det høje tekniske niveau og de fantastiske råvarer – resortets restauranter får størstedelen af sine råvarer fra egne køkkenhaver og lokale småbrug på Big Island.

Resortets anden restaurant, Kahuwai Cookhouse, inviterer til ægte hawaii-stemning på en åben terrasse, hvor I kan nyde alt fra Waygyu-steaks og grillet seafood til lokale, hawaiianske-japanske specialiteter, rustikke salater og vidunderlig beach food som tacos med grillet blæksprutte, burgers, tempura rejer og sandwiches.  Ved siden af restauranten, finder I The Market, hvor I kan få skønne snacks to-go og lokal kaffe fra Pacific Coffee Research.

Kona Village har også to eventyrlige barer – Talk Story og den legendariske bar, Shipwreck, der er lavet af en sejlbåd, der tilhørte Kona Village's oprindelige ejer. Shipwreck Bar har en lang og utrolig historie – den har været fra starten i 1960’erne - men alt det kan I mere om, når I bestiller jeres første drink...fik vi i øvrigt nævnt, at den poolen ved siden af baren også har et boblebad i sorte lavasten?

Kona Village tilbyder naturligvis også in-room dining, ligesom I også har chancen for at opleve en autentisk, hawaiiansk Imu-middag, der oftest består af fisk indhyllet i bl.a. bananblade og teblade – og tilberedt i en traditionel jordovn med opvarmede sten. Det hele foregår omkring et traditionelt, stenbelagt ildsted og middagen nydes ved traditionelle langborde - under træer med ophængte fyrfadslys, der flakker sagte i Stillehavets brise. Det er Hawaii, når det er bedst.   

Kona Village har ikke mange naboer, hvilket gør området, men en gåtur sydpå  langs stranden bringer jer til Four Seasons Resort Hualalai, hvor I også kan nyde en drink eller middag, hvis I har lyst til en lille ”ekspedition” og et sceneskift.  

 

Asaya Spa, sandstrand, pool og vandsportscenter

Med Asaya Spa har Kona Village skabt et helt enestående refugie, hvis lige, I ikke finder andre steder på Hawaii. De lave og stilrene træbygninger forbinder skønne terrasseområder med udendørs, åbne massagerum, der nærmest svæver over det bølgende, sorte landskab, skabt af fortiden lavastrømme. I finder både pool- og saunaområder, men spa-menuen byder på alt fra massager med varme lavasten til body scrubs med jeres skræddersyede udvalg fra salt -og duftbaren.    

Kona Village har også fire pools, fitnesscenter, tennisbaner, pickleball-baner og et vandsportscenter, Kilo Kai, hvor I finder alt fra kajakker og SUP-boards til snorkeludstyr. Kilo Kai arrangerer guidede ture med kajak, og hvis I vil opleve noget helt unikt, kan I stævne ud med sejleren og kunstneren Mike Field – i en kano med sejl, der bedst kan beskrives som en slags hybrid mellem en katamaran og en kano.

Kona Village arrangerer også alt fra filmaftener og kokkeskole til fisketure og vandreture.

Og nu, vi er ved vandreture: Området omkring Kona Village byder på mange fremragende vandreture – hør mere med jeres rejserådgiver, hvis I gerne vil på vandretur på Big Island.

Er Kona Village et familievenligt resort?

Kona Village er velegnet til børn og familier – også i den grad. Den gode plads, de store bungalows og Rosewood Explorers Keiki Club er alle med til at gøre resortet aldeles familievenlig.  Rosewood Explorers Keiki Club har fokus på kreative aktiviteter, der fremmer børns forståelse for natur, bæredygtighed og kulturelle forskelle. For eksempel kan børnene fiske den invasive fisk, tilapia – fangsten bruges til at fodre munkesæler i et lokalt rehabiliteringscenter, som resortet støtter.  

Bæredygtighed og beskyttelse af lokal kulturarv

En stor og stigende del af Kona Village kører på solenergi, ligesom resortet gør brug af moderne teknologier for ansvarligt vand-og ressourceforbrug. Resortet arbejder også for at beskytte de unikke vådområder langs kysten, ligesom der er etableret et kulturcenter med det formål at beskytte den lokale kulturarv på Kona-kysten. Kulturcentret i Kona Village arbejder tæt sammen med efterkommere af den fiskerlandsby, der engang lå, hvor resortet ligger i dag – landsbyen blev ødelagt af et vulkanudbrud i 1800-tallet.

I dag kan I stadig opleve flere fascinerende helleristninger i lavaen, skabt af Kona-kystens oprindelige folk, der ankom til Big Island fra Polynesien i 1500-tallet. Hvis I er interesseret i at vide mere om helleristningerne – og opleve dem – skal I endelig spørge resortets personale eller kulturcentrets repræsentanter, så arrangerer de en tur for jer. I kan også tale med jeres rejserådgiver, så arrangerer vi det hele hjemmefra.

150 fabelagtige bungalows

Kan I dufte morgenkaffen på terrassen - eller se stjernerne i nattehimlen fra jeres patio? I kan bare lade skydedørene stå åbne, når I går i seng. Og falde i søvn til lyden af Stillehavet bølger, der skvulper mod kysten. Har I bestilt til døren i morgen eller cykler ned til restauranten?

Kona Village har 150 eventyrlige bungalows – eller hawaiianske hales, som de hedder. De er fordelt i Rooms, Suites og Signature Suites, men de er alle fritsåtende bungalows, der ligger spredt over det 81 hektar store naturområde.

I kan vælge mellem bungalows med et til fire soveværelser - tænk mere på dem som strandvillaer med køkken, vidunderlige udendørs arealer og store badeværelser. Nogle af resortets bungalows ligger direkte på stranden, mens andre har udsigt over resortets naturlige lagune.

Glæd jer til at træde ind I jeres helt egen hjem - i et gennemført og roligt design, der kombinerer naturlige materialer og farvenuancer med moderne former, veltænkte detaljer og autentiske kunstgenstande fra lokalområdet.  

Alle bungalows har store og luksuriøse badeværelser – mange har både indendørs og udendørs brusere, samt et stort badekar. Her er det hele indrettet i sorte fliser og natursten, der på skønneste vis afspejler de dramatiske lavalandskaber omkring jer.

Alle bungalows har Wi-Fi, køleskab, kaffemaskine og minibar – der er ikke tv på Kona Village.

Hør med jeres rejserådgiver, hvilken bungalow, der passer jer bedst. 

Hvordan kommer I hertil?

Kona Village ligger blot 16 km fra Kona International Airport - det tager typisk mindre end 20 minutter at køre fra lufthavnen til resortet.

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Hawaii

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Hawaii. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.