XL Portugal São Lourenço Do Barrocal Estate
Monsaraz, Portugal

São Lourenço do Barrocal

Enestående landsted og vingård i hjertet af Alentejo

Jord-til-bord gastronomi og egenproducerede vine. Rideture i aftenlyset. Bådture på Alqueva-søen. Luftballonture, cykelture og fisketure. Og fredfyldte dage ved poolen, omkranset af solbagte olivelunde, vinmarker og ældgamle korktræer - alt sammen i skyggen af den skønne middelalderlandsby Monsaraz. Velkommen til eventyrlig landidyl dybt inde i Alentejo. Velkommen til São Lourenço do Barrocal.

Eventyrlig landidyl i Alentejo

Det Portugal, de færreste kender

São Lourenço do Barrocal ligger blot 1,5 t kørsel fra Lissabon, men man kan næsten ikke komme længere ud på landet i Portugal. Det vidunderlige, hvidkaldede landsted ligger i skyggen af landsbyen Monsaraz, der hæver sig over det smukke landskab med udsigt til Alqueva-søen, et kunstigt vandreservoir, der har skabt et enestående naturområde i grænselandet mellem Portugal og Spanien. Velkommen til det Portugal, de færreste kender.

Fabelagtigt landsted med stor sjæl

São Lourenço do Barrocal har tilhørt den samme familie i over 200 år og er i dag på ottende generation – de nuværende ejere har brugt 14 år på at renovere og ombygge gården til et moderne, luksuriøst hotel med hjælp af to af Portugals mest prominente arkitekter og designere. Resultatet er et enkelt, chikt og rustikt udtryk, der samtidig har bibeholdt den historiske forankring og den gamle verdens sjælfulde charme.

Landidyl og intime uflugter i Alentejo

São Lourenço do Barrocal driver også et levende landbrug med bl.a. økologisk vinproduktion, som I kan glæde jer til at nyde frugterne af. I det hele taget er det bare et af de slags steder, hvor landets dufte og rytme inviterer jer til at nyde livet og den skønne, landlige stemning – forkæl jer selv i spaen, læs en bog ved poolen og udforsk nærliggende Monsaraz. Nyd det gode, landlige køkken ledsaget af gårdens egne vine, og gå på opdagelse i Alentejos skønne landskaber.   

Lokal forankring og omsorg for naturen

São Lourenço do Barrocals forankring i det lokale samfund kommer også til udtryk i hotellets gårdbutik, hvor I kan købe lokale produkter fra egnen, herunder kunsthåndværk, hjemmebagt brød, oste, charcuterie, olivenolie og ikke mindst huset egne vine.

 

På samme måde har ejerne også en tydelig holdning til hotellets miljømæssige aftryk – spildevandet genanvendes, ligesom hotellets i vid udstrækning gør brug af genanvendelige produkter, mens olivenolien, vinen og grøntsagerne på menuen alle kommer fra eget landbrug.

XL Portugal São Lourenço Do Barrocal Landscape

Faciliteter og services

Jord-til-bord køkken under himlen

Økologiske råvarer fra egen gård og lokale producenter danner afsæt for det skønne jord-til-bord køkken på São Lourenço do Barrocals hovedrestaurant, der serverer morgenmad, frokost og middag, som også kan nydes på de to tilhørende terrasser.

Om aftenen (forår og sommer) har I også mulighed for at sætter jer til rette på Hortelão ved poolen, omgivet af gårdens økologiske køkkenhaver – her kan I bl.a. nyde fortrinlige, grillede retter med årstidens grøntsager, frisk fisk fra Alqueva-søen, samt årstidens vildt og kød: Forestil jer svinekæber af økologisk Alentejo-gris, lokale fåreoste, selleripuré, fasan, vildsvin og økologisk kalv.

2 pools og spa med Susanne Kaufmann

São Lourenço do Barrocal har to udendørs pools (åbne forår og sommer), der er smagfuldt skabt i rå beton, så de falder i ét med de omkringliggende landskaber: Den ene pool er forbeholdt voksne og børn fra ni år, mens den lidt mindre børnepool har et lavvandet børnebassin, hvor de små kan boltre sig, mens de voksne kigger på og slapper på de omkringliggende solsenge.

Glæd jer også til at nyde hotellets vidunderlige spa, der er skabt i samarbejde med østrigske Susanne Kaufmann, som bl.a. er kendt for sine plantebaserede, økologiske skønhedsprodukter.

Spaen er bygget op omkring en lang, hvidkalkede korridor med hvælvet loft – det hele emmer af ro og naturlig varme og byder bl.a. på fire minimalistiske behandlingsrum, en sauna og et værelse dedikeret til hydroterapi med et skønt badekar i cedertræ. Enkelt og helt perfekt.

São Lourenço do Barrocal har også et topmoderne fitnesscenter, der bl.a. tilbyder yoga og Pilates sessioner med personlig træner (tilkøbes på stedet).

Besøg husets vingård

São Lourenço do Barrocals bankede hjerte er vingården, som ikke alene producerer et flot udvalg af vine, men også inviterer til vinsmagninger og intime rundvisninger, der giver et spændende indblik i vinproduktion og vinhistorie i dette skønne hjørne af Europa.

Vinbonde for en dag

Uden høst, ingen vin. Som i alle traditionelle vinområder, er vindruehøsten en helt særlig tid på i Alentejo. Det er en travl og festlig tid, som også er omgærdet af en helt særlig, næsten højtidelig stemning. En særlig taknemmelig. En følelse af at være forbundet til jorden. Og fortiden. Hvis I er heldige at være på São Lourenço do Barrocal i høsttiden er i mere end velkomne til at give en hånd med – høsten foregår som regel i august eller september, men den præcise tid afhænger alene af druerne!

Lidt senere på åre, i oktober og november, kan I også være med til olivenhøsten, der på São Lourenço do Barrocal har over 150 års stolt historie. Mange af de i alt 6600 oliventræer er endnu ældre, end det – og der er i øvrigt flere sorter, men alt det bliver I klogere på under jeres ophold.

Eksklusive udflugter og aktiviteter

Mountainbike langs gamle stisystemer på landet og landevejscykling med Pinarello cykler til vingårde og landsbyer. Byvandringer i Monsaraz og Evora, vandreture i naturen, fisketure og sejlture på Alqueva-søen. Rideture, picnics og botaniske vandringer. Eller hvad med skydiving eller en tur i luftballoon over Alentejo? São Lourenço do Barrocal arrangerer et væld af enestående udflugter, mens I tilbage på hotellet bl.a. kan glæde jer til lære at lave cocktails, mens de små f.eks. kan deltage i skattejagter og havedag i de ”børnenes køkkenhave”, hvor der er rig mulighed for at få jord under neglene og prøve kræfter med de små, grønne fingre.

Værelser, suiter og hytter

Egyptiske lagener, afdæmpede pastel- og naturfarver, håndvævede tæpper, traditionelle gulvfliser, lyse træmøbler og nøje udvalgte designmøbler- og lamper. São Lourenço do Barrocal har i alt 40 værelser, der fordeler sig på 11 værelseskategorier inkl. værelser, suiter og hytter til såvel par og familier med op til både 2 og 3 soveværelser.

Alle værelserne har guldvarme på badeværelserne, plejeprodukter fra Susanne Kaufmann, Nespresso-kaffemaskiner, minibar, Wi-Fi, tv og aircondition.

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Portugal

Tal med Nyhavn Rejsers eksperter om rejser til Portugal. De har tjekket hoteller, udflugter og de bedste ruter, så I får en rejse med bedste kvalitet i alle detaljer. Fortæl om jeres drømme og få sammensat en rejse til Portugal ud over det sædvanlige.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.