Xl Scotland Highlands Cairngorms NP Heather Panorama

På sporet af Skotlands sjæl

På sporet af Skotlands sjæl

8 dage fra 27.500 kr.

Kontakt Maria

Tlf. 33 320 320

Skønne boutique-hoteller, egen bil og familievenlige aktiviteter

På denne rejse til Skotland drager I ud på sporet af den helt særlige stemning og charme, som gør Skotland til et af de mest eventyrlige lande i Europa. En verden af tågeindhyllede slotte, søuhyrer, bagværk, storslået natur og uendelig meget mere.

Glæd jer til:

  • En eventyrlig rejse for livsnydere og familier
  • Frihed med egen bil og masser af oplevelser på vejen
  • Fort William, Højlandet og Harry Potter-toget The Jacobite
  • Udforske Edinburghs gader og fæstning
  • Håndplukkede 4* boutique-hoteller

Kør selv-ferie med det bedste af Skotland

På denne rejse til Skotland er fokus kort fortalt på tre ting; Skønne, jordnære hoteller og særlige oplevelser, der giver jer Skotland fra sin mest romantiske, charmerende og eventyrlige side. Med det bedste af såvel Skotlands hovedstad Edinburgh, som Højlandet, historie og den fortryllende natur, vi alle forbinder med Skotland.

Sidst, men ikke mindst, har I den frihed, som egen bil giver – og så har vi lavet en rute med overkommelige afstande (samlet 600 km), med fuld af oplevelser og muligheder for spændende stop, så I kan få mest muligt ud af jeres tid i landet.

Small Scotland Train The Jacobite Golden Landscape

Eventyrlige oplevelser i Skotland for alle aldre

Det er en rejse, som egner sig rigtig godt til såvel par som familier – en rejse med få stop, tid på egen hånd og oplevelser, der både er romantiske, sjove, hyggelige og familievenlige. Vi kan kalde dem eventyrlige. Og fulde af den særlige magi og charme, som er Skotland.    

Glæd jer bl.a. til at bage scones dybt inde i Højlandet og udforske Edinburghs gader i en Mini Cooper – og så venter der jer ikke mindst en eventyrlig togrejse på første klasse med the Jacobite Steam Train, som mange nok kender fra de populære Harry Potter-film. En betagende togrejse gennem Det Skotske Højland, som går lige i hjertet på såvel de små som de større passagerer.

Xl Scotland Edinburgh Nira Caledonia Exterior
Xl Scotland Edinburgh Nira Caledonia Excutive Room Window
Xl Scotland Edinburgh Nira Caledonia Seafood

Dagsprogram

I flyver direkte fra Danmark til lufthavnen i Edinburgh, hvor vi anbefaler en taxa til jeres hotel Edinburgh Nira Caledonia 4+* - her skal I bo de næste 2 nætter i midten af det charmerende bohemekvarter Stockbridge, og i tæt gåafstand til Edinburghs historiske centrum og største attraktioner. Vi kan også arrangere transport til fra lufthavnen til jeres hotel – tal med jeres rejserådgiver om dette.

Afhængig af tidspunktet for jeres ankomst, vil I måske allerede gå en lille tur og indsnuse de første indtryk af byen – Stockbridge er et skønt kvarter og er ikke mindst kendt for sine mange hyggelige caféer, restauranter og butikker.

Men I kan også finde vej gennem smukke Queen Street Gardens og det historiske kvarter New Town, som fører jer ned til Royal Mile og imponerende Edinburgh Castle, der vogter over byen – det tager ikke mere, end 20 min. til fods fra jeres hotel.  

Xl Scotland Edinburgh Circus Lane New Town Street

Det er jeres første hele dag i Skotland og eventyret kan begynde. Efter morgenmad bliver I hentet ved hotellets hoveddør af en lokal guide i en lille smart Mini Cooper. I formiddag skal I nemlig på opdagelse i Edinburghs smalle gader og stræder, efterfulgt af en ægte skotsk pub-frokost.

I vil se og høre om flere af byens berømte højdepunkter og bedre bevarede hemmeligheder, som I selv kan udforske videre efter frokosten, hvor I har resten af dagen på egen hånd.

Edinburgh er fuld af skønne oplevelser – fra de utallige charmerende gader, botaniske haver og National Gallery of Scotland til Edinburgh Zoo og kongeskibet Royal Yacht Britannia. Hør med jeres rejserådgiver, hvis I ønsker flere forslag og tips eller gerne vil opleve noget særligt på denne eftermiddag.

Vælg mellem Mini Cooper og byvandring med guide

I har mulighed for at udskifte rundturen i Mini Cooper med en byvandring (2-3 timer) i det gamle Edinburgh i selskab med en privat guide – vi anbefaler særligt denne mulighed for familier med børn. Hør mere med jeres rejserådgiver.

Xl Scotland Edinburgh Mini Cooper Sightseing

I dag sætter i kurs mod Det Skotske Højland. I afhenter jeres bil tæt på hotellet og kører vestpå mod Fort William – en smuk køretur på godt 200 km, der fører jer gennem den historiske kongeby Stirling med imponerende Stirling Castle, som i århundreder har spillet en – ofte blodig - nøglerolle i Skotlands historie. 

Efter Stirling begynder de skotske landskaber langsomt at rejse sig omkring jer. Først over den nordlige del af Loch Lomond and The Trossachs National Park, videre over Bridge of Orchy, Kinghouse og gudesmukke Glecoe ved bredden af Loch Leven, hvor I også finder et spændende besøgscenter og flere fabelagtige udkigssteder. Her byder The Highlands jer velkommen i al sin storhed. Næste stop er Fort William.

I har hele 3 nætter i Fort William, hvor I bor de næste 3 nætter på hyggelige Lime Tree An Ealdhain 3* - glæd jer til ægte skotsk stemning, god mad, lokal hjertevarme og en perfekt beliggenhed centralt i ”Højlandets hovedstad”.  

Xl Scotland Highlands Glencoe Waterfall

Fort William er en utrolig charmerende by, som ikke mindst er populær som base for at opleve Højlandet – og det er netop, hvad der venter jer på dag 4.

Glæd jer til at begynde en magisk togrejse gennem Højlandet – over viadukter og gennem tunneller - med The Jacobite Steam Train, som bringer jer helt ud til Skotlands vestkyst og den stemningsfulde landsby Mallaig, hvor I har et par timer til at gå på opdagelse og nyde en god frokost, mens I spejder efter øgruppen De Indre Hebrider i horisonten. Bagefter går turen tilbage med toget til Fort William, hvor I har resten af dagen på egen hånd.

Xl Scotland Train The Jacobite Glenfinnan Viaduct Panorama

Dag 5 har I helt på egen hånd i Fort William. I bor midt i den charmerende by og er omringet af nogle af Skotlands højeste bjerge – og det højeste bjerg Ben Nevis (1.345 m), som det tager cirka 4-5 timer at bestige.

I kan også tage en lettere vandretur omkring nogle af området lochs og smukke dale - eller tage på fisketur efter laks og ørred i Loch Leven eller Loch Eil, smage på ægte Højlands-whisky på det lokale Ben Nevis-destilleri eller tilbringe eftermiddagen på en hyggelig pub i byen og falde i snak med de lokale. Alternativt kan I drømme jeg tilbage til fordums tider med en traditionel High Tea på Inverlochy Castle Hotel.

Tilføj flere oplevelser til programmet – tal med jeres rejserådgiver

Fisketur, whiskysmagning og High Tea er ikke inkluderet i denne rejse, men tal med jeres rejserådgiver, som sidder klar til at tilføje disse og andre oplevelser til jeres ophold i Fort William. Vi anbefaler, at I bestiller High Tea på Inverlochy Castle Hotel i god tid.

Xl Scotland Highlands Loch Shiel Lake

To aflange og gudesmukke lochs og en lang, lige vej. I dag kører i nordpå mod Inverness, inden I igen vender sydpå mod Cairngorms National Park.

Der venter jer endnu en betagende køretur gennem hjertet af Det Skotske Højland, denne gang langs Loch Lochie og ikke mindst Loch Ness, hvor I kan spejde efter det sagnomspundne søuhyr og aflægge et besøg til et af de to besøgscentre i byen Drumnadrochit – de mener begge, at have beviset for uhyrets eksistens, så måske I er nødt til at besøge dem begge, så I selv kan afgøre sagen.

Tæt på Drumnadrochit finder I også den mytiske slotsruin Urquhart Castle, som blev delvist ødelagt i 1600-tallet for at forhindre Jakobitstyrkerne i at bruge det.  

I kører videre over Inverness og forbi den store krigsskueplads Colloden Moor, hvor jakobitternes oprør endte i et blodig nederlag til de engelske tropper i 1746 - et slag, der ændrede Højlandet og Skotland for altid. Lær meget mere om hele historien ved det fremragende besøgscenter, inden I kører det sidste stykke sydpå til Cairngorms National Park og Ravenscraig Guesthouse 3*, hvor I bor de næste 2 nætter.

 

Xl Scotland Cairngorms National Park Stone Bridge

4500 km2 nærmest uberørt natur og en håndfuld landsbyer med i alt 18.000 indbyggere. Cairngorms National Park er ikke alene den største nationalpark i Storbritannien. Det er også et af den mest spektakulære naturområder på De Britiske Øer - mange vil sige det mest spektakulære. Og I bor lige midt i det hele - i den lille, charmerende landsby Aviemore.

Ud over at gå på opdagelse i byen kan I f.eks. tage på en vandretur i nationalparken eller køre en tur på mountainbike ved Loch Morlich hvor I også finder en lille hyggelig cafe og et rensdyrreservat.  

Jeres eventyr I Skotland er ved at være slut. I kører mod lufthavnen ved Edinburgh, og hvis I har tid, kan I bl.a. gøre hold ved stop ved Blair Castle eller besøge det lille whiskydestilleri Edradour Distillery i landsbyen Pitlochry – ligesom I kan glæde jer til at opleve den ikoniske, røde jernbanebro Forth Bridge, som I passerer på vej ned til Edinburgh.

Hør med jeres rejserådgiver, som har flere forslag til stop og oplevelser på hjemturen. I afleverer jeres bil i lufthavnen og flyver direkte hjem til Danmark.

Xl Scotland Old Destillery In The Scottish Highlands
HÅNDPLUKKET TIL JER

Det skal I opleve på jeres rejse

Glæd jer bl.a. til at bage scones dybt inde i Højlandet og udforske Edinburghs gader i en Mini Cooper – og så venter der jer ikke mindst en eventyrlig togrejse på første klasse med the Jacobite Steam Train, som mange nok kender fra de populære Harry Potter-film.

HÅNDPLUKKET TIL JER

Her skal I bo på jeres rejse

Vi har nøje udvalgt tre boutique-hoteller, der indfanger det bedste af henholdsvis Edinburgh og Højlandet. Glæd jer til 2 nætter på Edinburgh Nira Caledonia 4+* i hjertet af Edinburgh samt 3 nætter på det charmerende lokale hotel Lime Tree An Ealdhain 3*, inden rejsen afsluttes med 2 nætter i historiske rammer på Ravenscraig Guesthouse 3* i Cairngorms National Park.

Tal med en ekspert

Vores eksperter skræddersyr jeres rejse til Skotland

Alt på denne rejse kan skræddersyes til jeres ønsker. Måske I vil forlænge jeres ophold med nogle dage, opgradere et værelse, udskifte et hotel eller opleve noget helt tredje i Skotland? Tal med jeres rejserådgiver, som har mange gode forslag og står klar til at skræddersy den rejse til Skotland, som opfylder netop jeres drømme.

Kontakt vores rejserådgivere, som selv har rejst rundt i Skotland, og få et rejseforslag ud fra jeres ønsker.

 

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.