Bolivia Salar De Uyuni Largest Salt Flat In World UNESCO World Heritage Site
Oplevelse i Bolivia

Ekspedition til Bolivias Saltørken

3 dages ekspedition til Salar de Uyuni

Udforsk et af verdens store vidundere, saltsletten Salar de Uyuni, i det sydvestlige Bolivia. Oplev farverige mineralsøer, surrealistiske månelandskaber, vulkaner, gejsere og endeløse vidder. Besøg saltbyen Colchani og bo på ørkenhotel i 4300 meters højde.

Verdens største saltslette

Med sine godt 10.000 km2 er Salar de Uyuni verdens største saltslette. Forestil jer helt fladt tæppe af salt, som strækker sig over et område halvanden gange større end Sjælland. Det er så stort, at det kan ses fra rummet som en hvid plet på klodens overflade.

Og heroppe, 3.650 meter over havets overflade, indesluttet af golde og mægtige bjerge til alle sider, finder I naturfænomener, der bedst kan beskrives som overjordiske. Og 10 milliarder ton salt, selvfølgelig. 

På opdagelse ved verdens største saltørken, Salar de Uyuni

I skal på 3 dages ekspedition til Salar de Uyuni i Bolivia. I starter lige på den anden side af grænsen i Chile, hvor I bliver hentet på jeres hotel i oasebyen, San Pedro de Atacama. I nat skal I sove på et ørkenhotel i 4300 meters højde i Bolivia. Men inden da, vil I opleve en lysende lagune ved foden af en mægtig vulkan. Og en helt speciel ørken. Og en temperamentsfuld gejser. Og mere til. Men det er kun ekspeditionens første dag. 

Bolivia Salar De Uyuni Largest Salt Flat In World UNESCO World Heritage Site
XL Bolivia Salar De Uyuni Salt Piles
XL Bolivia Salar De Uyuni With Jeep In The Salt Lake
Det kan I se frem til

Program

Dag 1 - Fra Chile til Bolivia med vulkaner og gejsere

I bliver hentet tidlig morgen på jeres hotel i San Pedro de Atacama, som ligger cirka en time fra grænsen til Bolivia. Ved grænsebyen Hito Cajon, venter jeres private guide i den 4WD, som de næste dage vil tage jer gennem et af de mest bevægende og storslåede naturområder i verden.

Mindre end en time inde i Bolivia, vokser den massive Licancabur-vulkan hurtigt i horisonten. Med sine knap 6000 meter, troner den over områdets golde og gyldne højsletter. Licancabur regnes for hellig af Atacama-folket, og arkæologiske fund peger på, at den engang blev brugt som vagttårn.

Som I nærmer jer foden af vulkanen, lyser et grønt skær pludselig op i det brune og støvede landskab. I er nået frem til saltsøen Laguna Verde, hvor de mineralrige vande spiller lysgrønne og turkise farver op mod hinanden, og skaber et fængslende spejl for mægtige Licancabur.

Herfra går turen videre gennem Salvador Dalí-ørkenen, hvis kurvede linjer og sære klippeformationer er som taget ud af den spanske kunster Salvador Dalí´s surrealle malerier. Men bare rolig, her er ingen elefanter på stylter eller brændende giraffer. Næste stop er de termiske kilder ved Polques, hvor I kan nyde en meget varm svømmetur inden jeres frokost. 

I løbet af eftermiddagen fortsætter I mod gejserområdet, Sol de Mañana, hvor I vil mærke jordens urkræfter sitre helt ind til benet, mens I træder varsomt i det lunefulde terræn mellem brusende vandsøjler og boblende muddersøer. Men dramaet er ikke forbi. Forude venter nemlig en af de mest sære og surreale fænomener på hele jeres rejse – den blodrøde Laguna Colorada, hvis ildevarslende vande er hjemsted for den meget sjældne Andesflamingo.

Med sindet fuld af indtryk og dagen på hæld, sætter I kurs mod aftensmad og nattens hotel, Tayka del Desierto 2*, som ligger i 4300 meters højde, midt ude i den såkaldte Siloli-ørken. Det rustikke hotel byder på enkel komfort, men det er dets helt unikke placering og omgivelser, som for alvor hiver stikket hjem. De små stenhuse falder i ét med ørkenens vidder og støvede bjerglandskaber – solfangere sørger for lys og varmt vand, mens stilheden og udsigterne klarer resten.   

Dag 2 - Salar de Uyuni

Efter morgenmad på ørkenhotellet, starter dagen med et besøg i saltbyen Colchani. Den lille landsby med cirka 600 indbygger ligger i kanten af Salar de Uyuni og er det eneste sted, hvor salt fra de endeløse sletter forarbejdes. Saltet samles i små pyramider, hvor det tørrer i fire-fem dage, inden det indsamles og bringes til Colchani for at blive bagt og malet. 25.000 ton om året bliver det til. 

Efter Colchani, står de kridhvide sletter i Salar de Uyuni nu for tur. Endelig er vi fremme. Der er noget befriende og nærmest betryggende, ved at føle sig så lille, som man gør i dette landskab. Tid og rum fordufter langsomt, mens I suser over sletterne, stopper bilen, slukker motoren, åbner dørene og lader de ubegribelige vidder omfavne jer.  

Mellem december og april løber vand fra de omkringliggende bjerge ned til saltsletterne og her er det nogle gange muligt at opleve Salar de Uyuni dækket af et tyndt lag vand, som skaber ”verdens største spejl”. Men tørt eller vådt, er dette sted uden tvivl et af naturens store vidundere. 

Ved middagstid, øjner I en mørk knold vokse sig større i horisonten. Det er øen Incahuasi – toppen af en ældgammel vulkan, som engang fandtes i en forhistorisk sø på stedet. I dag er det på forunderlig vis en frodig ø midt i saltørkenen, og her kan I nyde de fantastiske udsigter og jeres frokost i selskab med kæmpe kaktusser, firben og de lokale gnavere, Vischachaerne.

I løbet af eftermiddagen kører I igen langt ud i saltørkenen for at opleve solnedgangen smelte himmel og salthav sammen med store drømmende penselstrøg. Det er en uforglemmelig afsked med Salar de Uyuni, men det er endnu ikke slut med salt på denne tur. I aften skal I nemlig bo på salthotellet, Palacio de Sal, hvor I bl.a.  kan nyde lokale specialiteter til aftensmad og afslutte dagen i hotellets stilfulde kurbad med saltvandspool

Dag 3 - Rock Valley og floddalen Villamar

Det er sidste dag på jeres ekspedition til Bolivias saltørken. I dag går turen tilbage over grænsen til San Pedro i Chile, men ikke endnu. Efter morgenmad, skal I besøge en af de ældste kirker på Bolivias højslette og opleve Katal-lagunen, der ligger bortgemt som et nærmest umuligt åndehul, i midten af et ugæstfrit og Mars-lignende klippelandskab.

Sære klippeformationer venter jer også i dalen Rock Valley, inden turen går forbi de frodige og milde græsgange i floddalen Villamar, hvor landsbyliv, lamaer og de spøjse strudselignende nanduer, giver fornyet trøst til hjertet, efter flere dage i de barske og øde vidder.

Herfra går turen tilbage til jeres hotel i San Pedro de Atacama, hvor nye eventyr venter jer. 

Praktisk information

Turen inkluderer transport til/fra San Pedro de Atacama, 2 overnatninger, alle måltider og nævnte oplevelser.

I Salar de Uyuni har I også muligehd for at opgradere til et ophold på Kachi Lodge 4*, hvor der venter jer uforglemmlig glamping midt ude på verdens største saltslette.  

Tal med en ekspert

Skræddersyet rejse til Chile

Alt på denne rejse til Chile kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til Chile.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.