Xl Bhutan Gangtey Valley Stuba Road Trekking
Oplevelse i Bhutan

Tidløs mystik og storslået natur i Gangtey

Udflugt i Bhutans fjerne Phobjikha-dal

De fleste er allerede vendt om her, men for de heldige, som finder vej til Gangtey, er belønningen enorm. Det her er det forjættede Shangri-La af tågeindhyllede gletsjerdale, hellige dyr og stille templer. Det her er essensen af Bhutan. Oplev sorthalsede traner og fredfyldt klosterliv.

Xl Bhutan Phobjikha Valley Gangtey Monastery 3000 M In Moutains
Xl Bhutan Phobjikha Valley Black Necked Crane Couple Flying
Xl Bhutan Phobjikha Valley Local Village Temple

Et mytisk Shangri-La højt oppe under himlen

Langt væk og højt oppe i Bhutans fjerne bjergdale, venter jer en verden af urokkelig stilhed og storslået natur, indhyllet i årtusinders mystik – og drømmende skyer. For i Gangtey er I højt oppe. I godt 3000 meters højde. Deroppe, hvor yak-okser går i vejkanten og vejrbidte ansigter fortæller om et både barskt og mildt liv i pagt med naturens kræfter og luner.

Vejen til Phobjikha-dalen går forbi Lawa La-bjergpasset (3360m), og om vinteren kan den være lukket i uger og måneder, så i december og januar flytter mange af dalens små 5000 indbyggere ned til familiemedlemmer i lavere og mildere egne. Resten af året, kan temperaturene hurtigt falde, så husk at medbringe varmt tøj til dette fortryllende hjørne af Bhutan.

Vi guider og skræddersyr jeres rejse til Gangtey

Læs med her, hvor vi guider til de bedste oplevelser i Gangtey - og husk, at vi skræddersyer det eventyr og program, som opfylder jeres drømme og ønsker.

Xl Bhutan Gangtey Valley Nature Trekking Man
Xl Bhutan Gangtey Valley Stupa Trekking Landscape
Xl Bhutan Gangtey Valley Landscape
De bedste oplevelser i Gangtey

Vi guider og skræddersyr jeres rejse til Gangtey

Sjældne traner og hellige haller

Området omkring Phobjikha-dalen kaldes for Gangtey, opkaldt efter et enestående kloster fra 1600-tallet, der ikke mindst er kendt for at have en af de største bedehaller i Bhutan - og så er gletsjerdalen ikke mindst kendt for sit unikke dyreliv - særligt den truede, sorthalsede trane, som hvert år finder vej fra Tibet for at overvintre i de frodige vådområder og nyde det mildere klima.  

Af samme grund er der ingen kabler i Phobjikha-dalen, som de sjældne fugle kan flyve ind i. Kablerne er i stedet gravet under jorden. Her ser I kun skove, græsenge, floder, templer og små, maleriske landsteder. Og de drømmende tåger, der svæver forbi jer, mens I nyder en picnic på en bakketop eller en drink på terrassen hjemme i lodgen.  

Tranerne kommer!

Gangteys sorthalsede traner begynder som regel at ankomme i oktober og fortsætter med finde vej til Gangtey indtil de alle er samlet i december måned – de første traners ankomst er en stor begivenhed, som markeres med en festival ved Gangtey-klostret. Ifølge traditionen, flyver tranerne rundt om klostret tre gange, inden de lander og igen, når de letter for at sætte kurs tilbage mod Tibet i foråret.

Black-Necked Crane Information Centre er det oplagte sted at begynde jeres eventyr i Gangtey. Her kan I både lære mere om de majestætiske fugle og deres migration – ligesom I også kan få en god introduktion til Phobjikha-dalens flora og fauna generelt. Og så råder centret også over nogle særdeles stærke kikkerter!

Gangtey-klosteret

Hele området omkring Phobjikha-dalen er opkaldt efter Gangtey-klosteret, som ligger suverænt placeret på en bakketop med udsigt over hele dalen. Klostret blev bygget i 1613 og voksede sig siden større med følgende reinkarnationer af klostrets forvaltere – Gangteys nuværende forvalter er den niende reinkarnation af ”skattejægeren” Pema Lingpa, som i 1500-tallet forudsagde, at der skulle oprettes et kloster på stedet.

Morgenbøn og meditation

Gangtey-klostrets store bedehal er en af de største i Bhutan og har 18 store søjler, der omkranser en aula i tre etager – det er muligt at deltage i såvel meditation som morgenbøn i Gangtey-klostret. Hør mere med jeres rejserådgiver.

Den korte vandretur til Gangtey-klosteret (let)

I kan vandre fra Kewa Lhakhang-templet i Phobjikha-dalen og op til Gangtey-klostret – det tager cirka 1 time i rask tempo, men I kan nemt bruge længere tid på den skønne vej op ad bjergsiden, mens I spejder efter yak-okser og sorthalsede traner.

Den lange vandretur til Gangtey-klosteret (moderat)

På denne vandretur, får I virkelig lejlighed til at strække benene, finde roen og indsnuse Pobjikha-dalens skønhed til fulde. Det hele begynder med en smuk køretur til den charmerende landsby Longtey, hvorfra det tager cirka 4 timer at finde tilbage til Gangtey-klostret over bjergdale, langs bambusskove, under enorme nåletræer og ned til den lille landby Kumbu, inden I fortsætter det sidste stykke ned til Gangtey-klostret.

Det er en vidunderlig vandretur og om foråret, lyser de skovklædte bjergsider virkelig op i dalen med et orgie af farverige, vilde blomster og rhododendron. Det her er Bhutan fra sin mest yndige og sansefulde side.

Picnic med 360 graders panorama

I begynder med en kort 15 min køretur i retning mod Lawa La-bjergpasset, hvorefter I vandrer cirka 40 min op til Gangteys såkaldte ”meditations-klippe” i 3400 meters højde. Herfra kan I se Bhutans drømmende bjerglandskaber så langt øjet rækker til alle sider. Og mod nord, kan I øjne Himalayas sneklædte tinder på grænsen med Tibet. Det er mageløst. Nu er det bare at sætte sig til rette og nyde en god frokost i det fri.

I kan også tage tidlige afsted og spise morgenmad ved meditations-klippen, mens morgensolen bader landskabet i dagens første lys.

Men husk, der er ingen facitliste på forhånd for hvad lige præcis jeres rejse skal indeholde. Vi skræddersyer efter jeres ønsker.

Xl Bhutan Black Necked Crane Bird
HÅNDPLUKKEDE REJSER

Oplevelserne indgår i disse rejseforslag

Xl Bhutan Paro Taktsang Palphug Monastery Monk Gong
Bhutan, Asien

Kompromisløs rejse til Bhutan

13 dage fra

78.000 kr.

Glæd jer til

Thimphu by og ikoniske Tiger’s Nest

Punakha, Paro og den mytiske Phobjikha-dal

Vandreture, camping og rafting

Kathmandus stupaer, kongepaladser og kulinariske arv

Håndplukkede hoteller, privat chauffør og guide hele vejen

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Bhutan

Alt på denne rejse til Bhutan kan skræddersys ud fra jeres ønsker. Antal dage, værelseskategori, ekstra oplevelser m.m. Tal med jeres rejserådgiver om netop jeres drømmerejse til Bhutan.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.