XL USA Utah Alta Snowbird Easter Egg Bowl Powder Snow Park City Skiing

Guide

Alta Snowbird, Utah, USA

af Gæsteblogger

Guide til Alta og Peruvian Gulch, Gad Valley og Mineral Basin i Snowbird

Nyd snekvalitet i verdensklasse inkl. champagne puddersne i Alta Snowbird i Utah, USA. To bjerge og fire skiområder med hver deres meget forskellige tilbud med i alt 284 pister og forrygende off piste.

Alta Snowbird er primært området til jer, der har stået på ski eller snowboard før. Og elsker det. På de to bjerge i Alta Snowbird er alle sværhedsgrader, men i forhold mange andre skisportssteder, er der overvægt af de udfordrende pister. Intermediate og advanced. Det er skiferie i USA for alvor. Og i den grad for sjov.

Xl USA Utah Alta Snowbird Skiing Downhill

Skiferie i USA med champagne puddserne

Den store forskel på skiferie i Europa og skiferie i USA er snekvalitet og følelsen af totalt frihed. Alta Snowbird i Utah, USA er ingen undtagelse. Et område præget af de lokale med langt mindre pres end de store skisportssteder f.eks. i Colorado.

Der er tre afgørende faktorer for perfekt snekvalitet på en skiferie: Højden, luftfugtigheden og mængden snefald. Det hele går op i en højere enhed i Alta Snowbird i Utah, hvor der falder over 13 meter sne hvert år. I kan derfor opleve champagne puddersne i særklasse.

Og så er der naturligvis en grund til, at skiferie i Alta Snowbird er en ekstraordinær oplevelse: Professionel og utrættelig præparering af pisterne nat efter nat efter nat. Også her spiller alt til perfektion i Snowbird og Alta.

Prøv bare at tage med maskinerne op en tidlig morgen på cat skiing, hvor I er de første til at køre i den jomfruelige sne off piste 

Xl USA Utah Alta Snowbird Mountain Terrain Clouds

Den totale følelse af frihed

I Alta Snowbird findes pister i alle sværhedsgrader. Men det er ikke alt. Skiferie i USA adskiller sig også fra skiferie i Europa på den større frihed til at afprøve sine grænser og løbe, hvor der er sjovest. Udforsk de store off piste områder og tag f.eks. på tree skiing ned mellem træerne. Det er en del af oplevelsen her.

Det kræver måske, at I ikke er af sted på ski eller snowboard første gang, men det er belønningen for at brugt energi på at komme videre end det.

Kun 45 minutter fra Salt Lake City

Alta Snowbird ligger kun 45 km fra Salt Lake City. Det er derfor et område præget af de lokale, der nyder lige at smutte hertil, når muligheden byder sig. Der er flyforbindelse fra Amsterdam og Paris. Alternativt flyver I f.eks. til New York eller Chicago og skifter her.

Xl USA Utah Alta Snowbird Skiing Off Piste

Alta - kun for skiløbere

Hvis I kun løber snowboard må vi desværre lige begrænse jeres frihed igen, når det kommer til løb i Alta-skiområdet. Det er nemlig kun for skiløbere. Det skal oplevelserne i Snowbird med Peruvian Gulch, Gad Valley og Mineral Basin nok opveje for jer. Se mere nedenfor.

Mange skiløbere vil dog se en fordel i denne begrænsning i det 11 km2 store skiområde. Det er en evig diskussion, som vi vil holde os fra at gå dybere i her.

Primært for de øvede

Alta er primært til jer, der har prøvet at stå på ski før. Hele 55 % er advanced, eller black diamond, som man siger her. Men selvfølgelig er her for alle inkl. 5 km langrendsløjpe.

Fakta om skiferie i Alta:

 

 • Basens højde: 2.600 meter
 • Skiområdets top: 3.374 meter
 • Antal pister: 116
 • 4-personers lifter: 3 high speed
 • 3-personers lifter: 1 high speed
 • 2-personerser lifter: 2
 • Sværhedsgrader: 15% beginner (green circle), 30% intermediate (blue square) og 55% advanced (black diamond)
 • Se pistekort
Xl USA Utah Alta Snowbird Snowboard Park

Snowbird - eventyrligt og for alle

I Snowbird går det for alvor løs både for skiløbere og snowboardere. Og for begyndere såvel som øvede og eksperter. Vil I have ekstra oplevelser, så find listen over muligheder frem og tilføj heli-skiing i back country, cat skiing og også snescootere og snesko, hvis I er til det.

I kan det hele i Snowbird inkl. den vildeste champagne puddersne. Og hvorfor ikke starte på toppen? Tag den store gondolbane til toppen af Hidden Peak, nyd den forrygende udsigt og løb ned via Mineral Basin. Der er restaurant på toppen, hvis I vil tanke op inden nedturen. 

3 Områder og overlap med Alta

Snowbird består af tre sammenhængende områder: Peruvian Gulch, Gad Valley og Mineral Basin.

Ordet ”sammenhængende” får endda ny betydning i Snowbird. Hvornår har I sidst stået på ski på et rullende fortov i en tunnel hugget ud i bjerget? Det kan I, hvis I vil tage genvejen mellem Peruvian Gulch og Mineral Basin! Der er tænkt på det hele for at give jer den bedste skiferie i USA!

Der er flere kontaktpunkter mellem Snowbird og Alta, og Little Cottonwood Canyon deler de pænt. Derfor anbefaler vi det fælles liftkort til begge områder.

Fakta om skiferie i Snowbird:

 

 • Basens højde: 2.365 meter
 • Skiområdets top: 3.353 meter
 • Antal pister: 168
 • 1 Kabelbane
 • 1 tunnel
 • 4-personers lifter: 6 high speed
 • 2-personersers lifter: 4
 • Sværhedsgrader: 27% beginner (green circle), 38% intermediate (blue square) og 35% advanced (black diamond)
 • Se pistekort
TAL MED EN EKSPERT

Vi skræddersyer jeres skiferie til USA

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i USA. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige skiferie for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.