Xl Greece Mykonos Paraportiani Church Close To Mykonos Town

Guide

Attraktioner og seværdigheder på Mykonos

Udforsk den smukke ø I Det Ægæiske Hav på rejse til Grækenland

Mykonos er kendt for sine gode sandstrande og skønne hoteller, men kom endelig også ud for at udforske byer, historie og natur både på Mykonos selv og på sejlture langs kysten og til de nærliggende øer. 

Der er noget for enhver interesse på Mykonos og til både korte udflugter og dagsudflugter. Mykonos er på størrelse med Ære og Rømø, så I er hurtigt øen rundt i en lejet bil eller på en scooter. Hør eventuelt også jeres hotel om guidede udflugter. 

Xl Greece Mykonos View To Little Venice From Taverna

Templerne på Delos

Øen Delos ligger en kort sejltur fra Mykonos by. Her kan I opleve spændende arkæologiske levn. Øen er UNESCO World Heritage og blev i mytologien anset for at fødested for Apollon og Artemis. Her er rester af store templer, Naxos stenløverne og smukke mosaikker i House of Dionysus. 

Xl Greece Delos Temple Of Isis

Strande på Rinia

Ganske tæt på Delos ligger den ubeboede ø Rinia, og de to øer kan kombineres på sejlture, hvor I efter en tur ind i historien tager en tur til nogle af Rinias strande for at svømme og snorkle i det klare vand. 

Xl Greece Mykonos Rinia Island Sailing

Shopping i Mykonos by

Mykonos by inviterer til at opleve en perlerække af de største seværdigheder på Mykonos. Er I til shopping, kan vi anbefale Matoyánni-gaden med de kendteste designerbutikker fra Chanel og Gucci til Louis Vuitton og Kessaris. Byen myldrer med cafeer og restauranter.

Alefkandra - lille Venedig i Mykonos by

I Mykonos by ligger Alefkandra-kvarteret med pittorekse huse helt ud til vandet og kaldes derfor Lille Venedig. I Alefkandra er gamle palæer med farverige altaner og masser af stemning og liv især om aftenen på de mange tavernaer, hvor I nyder den gode græske mad. 

Xl Greece Mykonos View To Little Venice From Taverna

Vindmøllerne på Mykonos

Måske den største attraktion af alle og et ikon for rejser til Mykonos, der også kaldes Vindenes Ø. De fem vindmøller ved Mykonos by er helt tilbage fra det 16. århundere, da øen var underlagt venetianerne. De herskede til 1715, hvor ottomanerne indtog Mykonos.  

XL Greece Mykonos Moeller

Panagia Paraportiani-kirken

Lige syd for havnen i Mykonos by ligger Panagia Paraportiani-kirken med fantastisk udsigt over havet og en spændende arkitektur, der er så typisk for Kykladerne. Kirken lå oprindeligt ved siden af en fæstning, der blev ødelagt i det 16. århundrede. Navnet på kirken betyder da også Vor Frues Kirke ved sideindgangen.

Xl Greece Mykonos Ano Mera Monastery Of Panagia Tourliani (1)

Fyrtårnet Armenistis

Det gamle fyrtårn fra 1891 står højt oppe på en bakketop på den nordvestlige kyst af Mykonos med fantastisk udsigt over havet. 

Xl Greece Mykokos Armenistis Lighthouse

Museer i Mykonos by

Mykonos by har flere små museer som Det Arkæologiske Museum med levn fra udgravningerne på Mykonos og naboøerne, Folklore Museet i et palæ fra det 18. århundrede og Det Ægæiske Maritime Museum om det maritime liv gennem tiderne med bl.a. mange skibsmodeller. Se også det gamle skib Evangelistria i havnen. 

Landsbyen Ano Mera

Ano Mera er den næststørste by på Mykonos og har et dejligt autentisk præg med fine pladser og gader med tavernaer og butikker samt ikke mindst det gamle Panagia Tourliani-kloster fra det 16. århundrede. 

Strande og kitesurfing på Mykonos

Mykonos har et utal af større og mindre strande, som I kan lægge vejen forbi på jeres udflugter for at køle ned i det klare vand. Nogle strande er afsides og fredfyldte, andre som Paradise Beach og Super Paradise Beach kunne måske lige så godt hedde Party Beach. 

Er I til kite surfing, skal I besøge Korfos-stranden tæt på Mykonos by, Ftelia-stranden på nordkysten og Kalafatis-stranden på sydøstkysten. 

Xl Greece Mykonos Kite Surfing

Transport på Mykonos

Hvis I vil ud til de små strande og styre tiden selv, kan en lejet bil eller scooter være at foretrække, men ønsker I ikke at køre selv, er her både taxaer og offentlige busser.

Hotel på Mykonos

Se Nyhavn Rejsers udvalgte hoteller på Mykonos

Xl Greece Mykonos Port With Boats
Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Grækenland

Vores rejserådgivere har rejst rigtigt meget i Grækenland. De elsker landet og glæder sig til at dele deres passion med jer. De kender hver en afkrog og ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.