Xl Cruise Celebrity Edge Ship At Sea

Beretning

Celebrity Edge: Til forpremiere på en ny æra

af Gæsteblogger
Fortalt af Claus Eriksen

Med 100 dage til første afsejling blev jeg inviteret til at se Celebrity Edge på værftet i Frankrig. Det blev et møde med en dame, der varsler en ny æra for krydstogtskibe med et design, der giver mere lys, flere oplevelser og mere fleksibilitet i alt. Hvornår har du sidst spist på et flyvende tæppe?

Jeg føler mig hamrende privilegeret, da jeg ankommer til det franske skibsværft Chantiers de l’Atlantique i Saint Nazaire. Jeg er en af kun 6 fra Norden, der får lov at se Celebrity Edge fra Celebrity Cruises på et tidspunkt, hvor den ædle dame stadig ikke er fuldt påklædt. Jeg skal nok være diskret.

Celebrity Edge Magic Carpet

The Magic Carpet – et varsel om nye tider

Allerede på lang afstand tiltrækker en af nyskabelserne på Celebrity Edge sig opmærksomheden. The Magic Carpet, der hænger ud fra skibets dæk 14. Vi skal spise frokost deroppe senere, ved jeg.

Er det så udelukkende en restaurant? Nej. Det er også en bar, en scene for live musik og meget mere. Ved dæk 14 er The Magic Carpet en magisk udvidelse af det store poolområde. Sænket ned til dæk 5 inviteres op til 100 gæster til ”Dining on the Edge”. Og ved dæk to er The Magic Carpet en smuk landgangsbro.

The Magic Carpet går kun op og ned, når skibet er i havn og ligger stille, men det er et godt symbol på, hvordan Celebrity Edge konstant kan skifte udtryk og indhold.

På eventyr mellem kraner, smede og malere

Jeg går indenfor. Der smedes og hamres og males og svejses og saves. Kraner svinger konstant nye materialer om bord, og 2.000 værftsarbejdere danner en myretue af liv, hvor hver enkelt på vildt fascinerende vis kender sin opgave og løser den i et effektivt samspil med de andre.

De vil efterlade et eksklusivt krydstogtskib, som bryder med al vanetænkning. Det her er bare for vildt.

Celebrity Edge Eden Panorama

Højere til loftet og mere lys

Man mærker meget hurtigt, at Celebrity Edge er designet, så du slipper for den trykkende fornemmelse, du kan få på nogle skibe med lavt til loftet og lukkede rum uden vinduer. Følelsen af færge. Celebrity Edge er i stedet skabt med markant højere til loftet og med 30.000 m2 glasarealer! Du er omgivet af lys og luft.

Nu vi er ved de sjove tal. Der er brugt 28.000 tons stål fordelt på 250.000 enkeltdele. Der bliver lagt 60 km kabler ind i konstruktionsprocessen – hver uge! 8.500 tekniske tegninger er for første gang nogensinde blevet samlet i en eneste 3D tegning, der så er grundlaget for alt. Det skaber en ekstrem præcision.

Konstruktionen bygger på 42 ”LEGO-klodser”, der så samles. Kahytterne kommer færdige og skubbes ind, som var de skuffer i en kommode. Jeg tror ikke, jeg nogensinde vil forstå, hvordan det kan lade sig gøre.

Videoafspiller

Verdensklassearkitekter står bag Celebrity Edge

Der er hentet de store navne ind for at skabe Celebrity Edge. Bag det udendørs design står f.eks. Tom Wright, der er arkitekten bag det ikoniske hotel Burj al-Arab i Dubai. Og overalt på skibet kan du nyde nytænkning fra arkitektfirmaet Jouin Manku. Den formidable Grand Plaza er et godt sted at starte.

Grand Plaza er hjertet af skibet. Ud til pladsen, der spænder over 3 dæk, ligger en række af skibets restauranter og den altid populære Martini Bar. Den er lagt ved foden af en gigantisk lysinstallation, der vejer 7,5 tons og ændrer farve i løbet af dagen. Som enhver anden plads skifter livet, udtrykket og stemningen dagen igennem bl.a. takket være store transparente skærme.

Nyd også det smukke trappeløb, Jouin Manko har skabt. Og se om du kan finde det sted på en af gangene, hvor vægpanelerne er drejet, så du ser direkte ind på det rå stålskrog med graffiti. WOW!

Celebrity Edge Grand Plaza

Celebrity Edge har fire hovedrestauranter

Restauranterne er i øvrigt endnu et eksempel på en nyhed for Celebrity Cruises. I stedet for én hovedrestaurant, hvor den inkluderede mad kan nydes, plus et antal specialrestauranter, har Celebrity Edge fire hovedrestauranter. Og selv om der er plads til 2.900 passagerer på skibet, har de fire restauranter 3.500 pladser i alt for at sikre stor fleksibilitet. Velbekomme.

Eden – et paradis til søs

Rundvisningen bringer mig nu til endnu et sted, hvor jeg bare må stå med åben mund og polypper og forestille mig det hele færdigt. Eden. Et 1.100 m2 stort rum skabt som en fusion af frodig have og stilfuld lounge i flere niveauer, der skifter karakter gennem dagen. ”Chillful mornings, playful afternoons, sinful evenings” er mantraet for Eden på Celebrity Edge.

7.000 m2 glasarealer lukker omverdenen ind og giver udsigt til havet, solen og stjernerne, og spiralformede ramper åbner for inspirerende gåture til udsigtspunkter. Eden bevæger sig også udenfor med to serveringsområder ude i fri luft, hvor du kan nyde kokkenes kreationer i havets brise.

I løbet af dagen vil her være alt fra vinsmagninger til kokkeskole. Om aftenen kan du nyde en kulinarisk oplevelse skabt af Variety Worldwide. Det er ikke bare et måltid, men en totaloplevelse med performance art i særklasse. Er det tjenere? Er det skuespillere? Igen: Intet er helt som det plejer på Celebrity Edge.

Celebrity Edge X
Celebrity Edge Eden Path
Celebrity Edge Infinity Veranda

Nytænkning i balkonkahytterne

Jeg får lov til at gå ind i en balkonkahyt. Men hvor er balkonen? Kahytten går jo helt ud til skibssiden, hvor der er glas fra gulv til loft. Lyset vælter ind. En knap på væggen frister pilfingeren. Jeg trykker. Og den øverste halvdel af glasvæggen glider ned. Jeg har lavet min egen balkon.

Designet er ikke bare genialt, når man tænker på den ekstra plads i kahytten. Det er lige så genialt i forhold til skibets energiforbrug. Traditionelle balkoner skaber stor luftmodstand. De nye balkonkahytter, Infinity Veranda, er en af forklaringerne på, at Celebrity Edge bruger 25 % mindre energi end traditionelle skibe i denne størrelse. At en nytænkende ingeniør har fundet ud af at vende skruerne, så de trækker skibet i stedet for at skubbe er en anden. Bovens buttede facon en tredje. Og jeg kunne blive ved.

Bad i champagneglas og 25 m pool

Jeg kunne også blive ved med at nævne eksempler på, hvordan Celebrity Edge vil være med til at sætte nye standarder for krydstogter, men målet er jo ikke at udgive en bog. Så lad os slutte på pooldækket.

Store konstruktioner formet som champagneglas rejser sig højt op fra dækket. Her vil blive anlagt jacuzzier, så du kan sidde i boblerne som en kongelig og skue ud over sceneriet. Smukke cabaner er ved at tage form til eksklusive arealer, hvor du kan slappe af helt privat. Og en lille ting til: De yderste solstole vil vende udad, for hvem gider se mod poolen som på et normalt skib, når der er store glasarealer ud mod havet?

Poolen er 25 m lang. Det er så vildt. Igen begynder en fortælling om nyskabende konstruktioner, så vandet ikke vil skvulpe i søgang, men det er tid at gøre som solstolene. Vende blikket mod havet. Her venter frokosten på The Magic Carpet. Der er meget mere end mad, der skal fordøjes resten af dagen. Celebrity Edge er eventyrligt.

Vil du se de forskellige krydstogter med Celebrity Edge, kan du klikke her Celebrity Cruises.

Celebrity Edge Solarium
Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres krydstogt rejse

Tal med Nyhavn Rejsers krydstogteksperter om jeres ønsker til et krydstogt. Om den komfort, stemning og de oplevelser i land, I drømmer om. Hør om jeres muligheder på det tidspunkt, I gerne vil af sted - der er meget mere end de krydstogtrejser, I kan se her.

Vores rejserådgivere kender rederier, ruter og udflugter. De kender de enkelte skibe til mindste detalje. Og de kender aktuelle tilbud!

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.