Xl Canada Black Bear In Wood Forest

Beretning

En, to, tre - skyd! På fotosafari i Canadas vildmark

Rejsebrev fra Canada

Af Helle og Niels Helmø

Pludselig stopper trafikken, alt er kaos, vi sidder fast. En sort bjørn i rabatten er vigtigere end færdselsreglerne. Bjørnen spiser med stor lyst bærrene uden at ænse bilerne eller de mennesker som – mod alle advarsler – er stået ud på kørebanen, lige indtil en ranger ødelægger det hele og skræmmer den væk med et højt kanonslag.

Kronhjorten har lagt sig til rette lige neden for vores terrasse, hvor den tilsyneladende har bestemt sig for at blive liggende. Den fuldender billedet at den fri og uberørte natur, som omgiver os.

Lidt senere står stedets ejer der i stedet og bander over hjorten, som spiser hans blomster. Vi sætter stor pris på blomster, men foretrækker nu hjorten frem for ejeren.

XL Canada Road Sign Wildlife

Canada har det hele

Dyreriget, planteriget eller mineralriget er der en børneleg der hedder, men i Canada behøver man ikke at vælge, for her er det hele.

Og vi oplevede det hele plus alt det menneskeskabte i form af Vancouver, som er en charmerende blanding af storbyens højhuse i glas blandet med grønne alleer, parker, patriciervillaer og gamle huse rammet ind af vand og havnefronter. Akvariet er absolut en oplevelse.

XL Canada Vancouver

I gummibåd efter spækhuggere og bjørne

Iført varme overlevelsesdragter tog vi på tur i store gummibåde på jagt efter spækhuggere og bjørne. Vejret er skønt og vi føler os som rigtige eventyrere. Safarien er vellykket og ”jægeren” med kamera og kæmpezoom er tilfreds, på trods af at evnerne blev sat på prøve.

En spækhugger, som springer op af vandet, annoncerer ikke på forhånd, hvor og hvornår det skal ske, så man skal være hurtig på aftrækkeren.

Xl Canada Tofino Whalewatching Whale

Pacific Rim National Park

Vi bor med udsigt til The Pacific. Neden for lodgens terrasse sidder der en Bald Headed Eagle på nogle klipper i vandet, lige indtil den har fået nok af mågernes drilleri, så flyver den. Ellers er stemningen behageligt afslappet og vi indtager eftermiddagsdrinken i opholdsstuens magelige sofaer.

Om dagen er vi på tur i Pacific Rim National Park og ser blandt andet en af verdens få tempererede regnskove. Tre meter regn falder der om året, men det er tørvejr i dag og solen skinner. Det er eventyrligt, og vi venter om et øjeblik at møde en trold eller hobbit.

XL Canada Pacific Rim National Park

Nybyggerhytte i Jasper National Park

I Jasper bor vi i en rigtig nybyggerhytte. Det er varmt, rigtig varmt, vel lidt over tredive grader om dagen, så vi skænker det ikke en tanke, at det bliver koldt om natten, men heldigvis er der gasvarme i vores bjælkehytte.

Vi lægger ud om morgenen i ti grader iført korte bukser, men i løbet af en times tid er temperaturen på vej op og det ender med igen at blive rigtig varmt.

Vi går ture langs masser af smaragd grønne og turkis blå søer, der har fået deres farve fra silt udvasket fra bjergene.

Man tror næsten ikke at farven er ægte og er i fare for at blive beskyldt for at have skruet lidt for meget op for kameraets digitale farveknap.

XL Canada Alberta Spirit Island In Maligne Lake, Jasper National Park,

Natur, vandring og foto

Vi ved ikke, om vi er mere eksponeret for kontakt med andre, når vi rejser, men når vi er ”over there” falder vi altid i snak med nogen. Og det skete også denne gang.

Ikke dybsindige samtaler men lige så man får signaleret gensidig sympati, og at vi værdsætter de samme værdier – naturen, vandring og fotografering. Vi får lov til at kigge ind i deres mobilhome – nogle er større end en dansk HT-bus - og udveksler e-mail. Som Victor Borge sagde, er et smil den korteste vej mellem to mennesker.

Rejsen til Canada

Rejsen til Canada startede med vi fløj til Vancouver. Herfra med vandflyver til Victoria på Vancouver Island, til Tofino i bil, tilbage til fastlandet med færge, Whistler, Clearwater, Jasper, Icefield Parkway, Yoho NP og hjem fra Calgary.

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres rejse til Canada

Som kunde hos Nyhavn Rejser får I personlig vejledning og gode råd om alt fra unikke oplevelser til valg af rute og hoteller fra en ekspert, der har prøvet det hele selv.

Vi finder det, du ikke finder

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.