XL Gun Britt Pool Magazine

Interview

Gun-Britt Zeller: Et godt sted at være

Gun-Britt Zeller er et godt sted i livet. Hun fylder snart 74 år og har ingen planer om at gå på pension. Fordi hun elsker det, hun laver. Så enkelt er det. Men det kræver, at hun holder sig i form. Så det gør hun. Med træning fem gange om ugen. Sund kost. Og senest med tre dage på SHA Wellness Clinic i Spanien, som hun allerede overvejer at vende tilbage til.

Billeder af Gun-Britt Zeller er taget af fotograf Petra Kleis.

 

 

 

 

 

Small Gun Britt SHA Clinic
Gun-Britt Zeller har været på SHA Wellness Clinic i Alicante, Spanien

Jeg kan allerede se hende fra gaden. Man tager aldrig fejl af Gun-Britt. Det smukke, sølvgrå hår. De lette bevægelser. Hun er i gang med en klipning, da jeg ankommer. Fordybet. Opslugt. Som en billedhugger eller tennisspiller midt i sit flow state. Hun har lagt mærke til, at jeg er der, men lige nu gælder det kunden. Og kundens hår. Intet andet.

Mens jeg venter, tænker jeg på, hvor mange klipninger det mon er blevet til i de snart 60 år, der er gået, siden Gun-Britt begyndte i lære som frisør i Aalborg. Hvordan klarer man overhovedet det – uanset, hvor passioneret, man er?

Small Gun Britt Black Clothes Daybed
“Jeg har trænet og være bevidst om min kost, siden jeg var meget ung, men med alderen er det også blevet et spørgsmål om at holde kroppen oppe og klare det arbejdspres, jeg har”

Min passion kræver god form

”Det er et hårdt fag - også fysisk. Jeg har stået op siden jeg var 13 år. Uden at få skader. Det er fordi jeg har gjort noget for det. Fordi jeg har gjort min krop stærk,” fortæller Gun-Britt, mens vi finder et stille hjørne i den smukke salon i Ny Østergade. Klipningen er forbi. Det var dagens sidste. Nu kan hun godt sætte sig ned for en stund. Vi er omgivet af avisudklip og billeder af Gun-Britt gennem tiderne.

Stilikonet. Frisøren, der løftede faget til nye højder. Og forretningskvinden, der trodsede tidens syn på kvinder – for ikke at nævne jantelov og en særdeles barsk barndom – til at skabe sig en millionforretning. Hun smiler og samler tråden op.

”Jeg har trænet og være bevidst om min kost, siden jeg var meget ung, men med alderen er det også blevet et spørgsmål om at holde kroppen oppe og klare det arbejdspres, jeg har.”

XL Spain SHA Wellness Clinic Infinity Pool Day Light

Gun-Britt rykker frem i stolen og lyser op, når hun begynder at fortælle om salonen. Hendes livsværk. Hendes métier. Eleverne. Kunderne. Lysten til at dygtiggøre sig. Og lære fra sig. At være i zonen. Det er alt det, mere end noget andet, der motiverer hende til at træne og passe på sig selv.

I dag klipper hun stadig seks-syv kunder om dagen, fem dage om ugen fra klokken 11-20. Men først træner hun. Alle hverdage. Løbeture. TRX. Pilates. Muskeltræning. Bodyflow. Senest er hun lige vendt hjem fra et ophold på SHA Wellness Clinic i Alicante, Spanien – tre dage med fuld fokus på fornyet energi.

Small Gun Britt Bridge Pool
XL Spain SHA Wellness Clinic Shamadi Restaurant
XL Spain SHA Wellness Clinic SHA From The Air 01

Velvære og fornyet energi i Spanien

”Det talte lige ind i mit univers. Det var vildt smukt. Jeg var alene dernede og det kan godt være lidt overvældende, men den følelse havde jeg slet ikke. Man bliver taget i hånden. Maden er virkelig god og inspirerende. Terapeuterne er utrolig dygtige. De hilste og så koncentrerede de sig ellers. Der var ikke så meget small talk, så jeg kunne bare nyde mine behandlinger. Jeg er selv lidt introvert, så det bekom mig godt.” 

 

“Det talte lige ind i mit univers. Det var vildt smukt. Jeg var alene dernede og det kan godt være lidt overvældende, men den følelse havde jeg slet ikke. Man bliver taget i hånden”
XL Spain SHA Wellness Clinic Deluxe Suite

Gun-Britt er ikke i tvivl om, at hun har fået mere energi efter opholdet.

”Man begynder med et omfattende sundhedstjek. De måler alt fra fedtprocent og hukommelse til stressniveauer og blodtryk. Alt hvad der kan måles, bliver målt - og det er mange ting,” siger hun og griner.

”Også hvor gammel du er for din alder. Jeg var 15 år yngre, så det var jo fint. Det var flot,” bemærker hun stilfærdigt - med lige dele stolthed og ydmyghed i stemmen. Hun tager en tår kaffe, stiller koppen og lader tankerne vandre for en stund.

 ”Efter mine tests kom jeg op til en læge og en diætist, som forklarede resultaterne. Mine tal var skyflotte, så det er dejligt. Men jeg manglede protein. Der blev lagt en plan for mit ophold med kostplan og behandlinger.”

 

“Jeg ved ikke, om det er noget med alderen, men jeg synes det var rigtig rart med sådan et 360 graders tjek. Det vil jeg gerne gøre igen - og en gang imellem.”

Programmet stod på alt fra avanceret hydroterapi, akupunktur og infrarød varmeterapi til yoga, thai-massage og en intravenøs ozonbehandling, hvor blod trækkes ud og blandes med ilt og ozon.

Gun-Britt tager to små glas på bordet og trykker dem mod hinanden.

”Cirka så meget her. Som et halvstort påskeæg, hvis du kan forestille dig det.” Jeg prøver at undgå det indre billede af blod, der løber ind i et gennemsigtigt, halvstort påskeæg. Men det lykkedes ikke.

Small Gun Britt Weight
XL Spain SHA Wellness Clinic Guest At Occiden Room
XL Spain SHA Wellness Clinic Food8

”Jeg kunne virkelig mærke den behandling,” fortsætter hun. ”Den har givet mig mere energi. Det har hele opholdet og jeg har også taget nye kneb til min kost med hjem. Jeg ved ikke, om det er noget med alderen, men jeg synes det var rigtig rart med sådan et 360 graders tjek. Det vil jeg gerne gøre igen - og en gang imellem. Selvfølgelig er det en stor luksus, men vi har kun ét liv. Og jeg vil jo gerne blive ved med at arbejde.”

Skønhed har ingen alder

Jeg får lyst til at spørge, om der er andet og mere på spil, når Gun-Britt investerer så meget i sin form og sit velvære. Spiller forfængelig også ind?

 

Small Gun Britt Pool Swimsuit

”Det har jeg et meget ærligt svar på. Jeg er forfængelig. Men det hele hænger sammen. Jeg lever et liv i skønhed - og for skønhed. Jeg står over for andre mennesker hele tiden, så det er ikke ligegyldigt, hvordan jeg ser ud.

“Kroppen forfalder. Sådan er det bare. Det er ikke nogen skam. Jeg er stolt over den, jeg er - og det jeg kan i min alder. ”

En anden ting er, at jeg skal ind og præstere og yde, og så det må ikke handle om mig. Der skal jeg bare have det godt med mig selv, så kunden kan være i centrum.

Er den del blevet sværere med alderen?

”Nej, men kroppen forfalder. Sådan er det bare. Og det kan også være meget smukt. Det er ikke nogen skam. Jeg er stolt over den, jeg er - og det jeg kan i min alder. Man skal ikke sætte sig ned og give op. Nu er jeg blevet gammel – jeg hader, når nogen siger det. Ja, du er blevet ældre, men hvad betyder det, hvis du holder dig i form. Det bliver du også gladere af. Du kigger på verden på en anden måde.”

 

 

XL Spain SHA Wellness Clinic Food14
XL Spain SHA Wellness Clinic Lounge
XL Spain SHA Wellness Clinic Interiors Occident Room

Og her når vi frem til det sted, hvor mange historier om Gun-Britt begynder og ender. Hendes evne til at være i sin alder. Med ynde og stil. Opgøret med det evige ungdomsideal. Rynkerne. Og det smukke, sølvgrå hår.

 

“Kvinder skal være bedre til at rose hinanden. Vi skal ikke være så fedtet med alt det der”

”Der er alt for mange kvinder, som ikke får kærlighed nok, når de bliver ældre. Kvinder skal være bedre til at rose hinanden. Vi skal ikke være så fedtet med alt det der. Der er så mange smukke kvinder derude. Og der er ikke er nogen alder, der er forkert. Man kan have det godt i alle aldre. Hvis man bare tager sig lidt af sig selv. Det vil jeg gerne vise og bakke op om.”

Om Gun-Britt Zeller

 

  • Født i 1950 i Sverige og gift med skuespilleren Torben Zeller
  • Udlært frisør i 1967 og indehaver af salonen Gun-Britt Coiffure i Ny Østergade i København
  • Partner i træningsstudiekæden PWR.8 Studio
  • Har hårpleje- og stylinglinje i eget navn, som blev lanceret i 2004.

Gun-Britt Zeller rejste med Nyhavn Rejser Retreats & Wellbeing, der bl.a. specialiserer sig i Relax & Renew-retreats i alle dele af verden. 

XL Spain SHA Wellness Clinic Food6
Her boede Gun-Britt

SHA Wellness Clinic

SHA Wellness Clinic er et eksklusivt og prisvindende wellbeing-resort i Alicante, Spanien, som tilbyder state-of-the-art holistiske programmer med fokus på alt fra detox og stresshåndtering til fornyet energi, søvnproblemer, kognitiv ydeevne og vægttab. Resortet har i flere år været populært hos bl.a. erhvervsledere og professionelle sportsudøvere.

Hør mere hos vores rejserådgivere og se rejsen nedenfor.

XL Spain SHA Wellness Clinic Infinity Pool Sunset View
Spanien, Europa

Glæd jer til

Eksklusiv og prisvindende wellbeing-resort i Alicante

4 eller 7 dages holistisk program med fokus på fornyet energi

State of the art-terapier med førende terapeuter

Højt gastronomisk niveau og personlige kostplaner

Vidunderlig suite på 70 m2 med balkon og udsigt til bjerge

Tal med en ekspert

Vi skræddersyer jeres Retreat og Wellbeing rejse

Tal med vores rejserådgivere om din Retreat og Wellbeing rejse. De kender hotellerne og behandlingerne og glæder sig til at dele deres passion med jer. De ved, hvad de taler om. Og så er de gode til at lytte. For kun sådan sammensætter vi den helt rigtige rejse for netop jer.  

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.