XL Maldives Hotel Scubaspa Whaleshark Diving

Beretning

Jeg kunne gå på vandet, da jeg snorklede med en hvalhaj

Rejsebrev fra Maldiverne

Det var i Ari Atollen på Maldiverne i december måned. Jeg havde ikke de store forventninger til turen, for skulle jeg virkelig være heldig, at der var hvalhajer samtidig med mig? Men da jeg kom i land, havde jeg snorklet  med to hvalhajer – den ene i 20 enestående minutter.

Xl Hawaii Whaleshark Fish Ocean

Så elegant og graciøs

Hvalhajerne er havets største fisk. Op til 12 meter lange. De er bredflabede som få, og den kæmpe krop er dekoreret med prikker i et smukt mønster af fine linjer. Trods familieskabet er de aldeles ufarlige. Hvalhajen lever nemlig primært af plankton og små fisk.

Turen foregik i en speedbåd med plads til at slange sig på bagsædet i den tropiske sol, mens guiden søgte efter dagens mål. Det skulle ikke vare længe, men 10 andre speedbåde var kommet os i forkøbet. Jeg frygtede, at der var for mange i havet, men guiden opfordrede os til at svømme uden om de første for at komme foran hvalhajen.

Normalt er jeg ikke den, der hopper på hovedet fra en båd, men adrenalinen pumpede og et af livets store øjeblikke ventede under havoverfladen. Jeg var først i og har aldrig svømmet så hurtigt før. Jeg rundede de andre snorklere og lagde mig resolut i spidsen for feltet. Og lige dér, 10 meter under hende, kom den så. Den plettede kæmpe.

Den skød en pæn fart, og den var bare så elegant og graciøs. Jeg holdt mig lige over den. Efter et stykke tid begyndte den at stige op mod mig, og den kom så tæt på, at jeg veg til siden for ikke at blive ramt af halen.

Berusende som champagne

Hvalhajen var fuldstændig ligeglad med alle dem, der betragtede den. Den gled bare stille ned under bådene og opad igen i 20 minutter. Man skal virkelig kæmpe for ikke at sige et stort WAUWWW, men så får man jo vand i munden. 

Efter de 20 minutter forsvandt hvalhajen så ned i dybet på jagt efter mad. Den går ned til 50 meters dybde, og det var i sig selv fascinerende at tænke på, da den stille forsvandt ud af syne. Bagefter kunne jeg gå på vandet. Det var berusende som champagne. Fantastisk!

XL Maldives Snorkeling With Whale Shark

Delfiner og endnu en hvalhaj

Turen var ikke slut endnu. Båden sejlede videre og passerede 5-6 delfiner i leg, før den nærmede sig en enkelt anden båd, hvor bådføreren signalerede ved at pege ned i vandet.

Vi stoppede, og denne gang var vi jo næsten alene. Hvalhajen kom svømmende mod os og begyndte at passere under os fra den ene side. I det samme hoppede jeg ud til den anden side, så vi nærmest mødtes i det 27 grader varme vand. Ja, der var selvfølgelig flere meter mellem os, men det føltes sådan.

Denne gang varede mødet med havet største fisk kun 2 minutter, før den dykkede ned i dybet. Men at det skulle ske to gange på samme dag, var mere end jeg nogensinde havde drømt om.

Ring til vores rejserådgivere og hør, hvor og hvornår du har de bedste chancer for at se hvalhajer, hvis du vil have samme store oplevelse.

Læs om all inclusive og snorkling med hvalhajer fra LUX South Ari Atoll 5*.

Tal med en ekspert

Skræddersyet rejse til Maldiverne

Tal med vores Maldiverne-eksperter om en skræddersyet rejse til Maldiverne. Vi er her for at opfylde jeres drømme.

Ring til os

Vi glæder os til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til os

Fortæl os om jeres rejsedrømme eller book et møde

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.