Xl Portugal Madeira Trekking From Pico Do Arieiro To Pico Ruivo

Guide

Oplevelser på Madeira

NATUR, KULTUR OG SEVÆRDIGHEDER PÅ SMUKKE MADEIRA

Madeira er behageligt klima året rundt og utroligt smukke landskaber. Gå ture langs levaderne, nyd de mange vilde blomster, spil golf og tag på hvalsafari. 

Xl Portugal Madeira Cliffs Ponta De Sao Lourenco View Coast

Mageløse Madeira

Madeiras bjerge skaber små mikroklimatiske lommer rundt omkring på øen. Blandt andet er bugten, hvor Reid's Palace og Funchal ligger, pakket ind i bjerge med mindre regn og vind end resten af øen. Det giver et mildt og lunt klima året rundt med temperaturer på omkring 25 grader i sommermånederne og 18 grader i vintermånederne.

Naturskønne Maderia i Portugal er berømt for sine blomstrende bougainvilleaer og prægtige hvide kalaer, der vokser vildt i ude naturen. Madeira har også mange sjældne planter og blomster, og Laurisilva-skoven er udnævnt til verdens naturarv af UNESCO i 1999.

Xl Portugal Madeira Funchael Levada Dos Tornos Hiking Path Waterfall

Vandreture langs levadaerne

I skal helt sikkert ud at vandre langs levadaerne. Om det er en kort tur eller en længere, er op til jer, men I må ikke gå glip af denne skønne naturoplevelse. Levadaerne er et imponerende system af helt små kanaler, som fordeler regnvandet fra bjergene ud til landmændenes marker.

Xl Portugal Madeira LEVADA Hike Man

De første kanaler blev bygget i 1500-tallet, hvor mænd hang i snore og huggede ud i og gennem klipperne. Langs kanalerne er anlagt små stier, så de lokale kan vedligeholde dem. Disse stier er offentlige og kan bringe jer til utrolige udsigter, gennem tæt frodighed og til masser af fred – når ikke lige I passerer et buldrende vandfald.

Der er nemme ruter og svære ruter. Nogle kræver også, at I ikke har højdeskræk. Men tal evt. med hotellet om jeres ønsker, så kan de helt sikkert hjælpe jer. Også med en guide, hvis I ønsker det.

XL Madeira Island Portugal Seafront Houses Of Funchal
XL Portugal Madeira Market Funchal
Xl Portugal Madeira Funchal Madeira Wine Espresso Honey And Nut Dessert Bolo De Mel

Charme og sjov i Funchal

Reid’s Palace ligger i gåafstand fra hovedbyen Funchal, hvor I kan gå på opdagelse i de små gader og nyde livet på de charmerende pladser. I den gamle bydel med Rua de Santa Maria kan I finde mange hyggelige restauranter.

Xl Portugal Madeira Funchal Market Mercado Dos Lavradores

Det er også her, I kan opleve byens marked Marcado dos Lavradores. Nyd frisk frugt og grønt, og husk også at gå forbi fiskeafdelingen med dagens fangster. I Funchal er også det gamle fort São Tiago og den smukke kirke Santa Maria Maior.

XL Madeira Island Portugal Funchal, Cable Car

Og så skal I selvfølgelig op i himlen med kabelbanen og nyde den fantastiske udsigt både undervejs og på toppen i Monte. Her kan I slappe af og gå en tur, mens I tænker over, hvordan turen ned igen skal foregå.

Xl Portugal Madeira Funchal Tobogan Riders Cane Sledge Near Monte Garden

Med kabelbanen igen? Eller med de sjove, gamle kurveslæder, som glider ned over de nærmest højglanspolerede veje, med jer i sædet og en fører til at styre bagpå. Det kilder lidt i maven og bumper lidt i sædet, men det er en rigtig sjov tur. Af kunsthåndværk skal vi selvfølgelig nævne øens stolte traditioner inden for broderier, som frister souvenirjægeren overalt.

Xl Portugal Madeira Cabo Girao Second Highest Cliff In The World From Camara De Lobos

Mere sug i maven

Når I kører rundt på øen, kan I nyde dramatiske klippekyster, smukke landskaber og bjergtagende havudsigter. På vejen fra Funchal via Câmara de Lobos og op i bjergene kommer I til Cabo Girão. Det er den næsthøjeste klippevæg i verden. At stå ude ved kanten og se ned på markerne og havet lodret under jer er dybt fascinerende.

Xl Portugal Madeira Skywalk Cabo Girao Highest Cliff In Europe 580 M

I kan gå ud på en ”skywalk” – en glasbro, man kan gå ud på og se direkte 580 meter ned. Udsigten er fænomenal. Det eneste, I ikke finder på Madeira, er lange hvide sandstrande, men det glemmer I alt om i hotellets skønne poolområde – uanset om man er barn eller voksen.

Xl Iceland Eyjafjordur Whale Tale

Hvaler og delfiner på Madeira

Madeira er ikke kun smuk natur til lands. Havet byder på kæmpe oplevelser med flere end 20 arter af hvaler og delfiner. Grindehvaler og kaskelothvaler er her hele året, men den bedste sæson er april til oktober, hvor mange andre arter slutter sig til, for eksempel sejhvaler, finhvaler, delfinarten halvspækhugger med flere. Der er mange hvalsafarier både med almindelige både og katamaraner. 

 >>Se vores rejser til Portugal.

Anny Stenvig

Rejserådgiver

Anny Stensvig

Anny Stenvig

Anny har stor erfaring med både gruppe- og individuelle rejser til Down Under. Hun har rejst Australien tyndt – før Covid 19 gik rejsen til Australien minimum en gang om året – og er ekspert i New Zealands storslåede natur. Hvert andet år kombineres Australiens-rejsen med en tur til det eventyrlige land.

Der bliver også altid plads til at rejse til Italien og nyde kulturen og maden, ligesom Portugal også prioriteres, ikke mindst for sine skønne byer og mennesker. Derudover er nogle af Annys favoritrejsemål Indokina (Vietnam, Cambodja og Laos), der altid overrasker med nye oplevelser.

Noget af det vigtigste for Anny, når hun planlægger en rejse, er at finde de bedste, atmosfærefyldte overnatningssteder og den skæve og sjov udflugt. Var det f.eks. noget at lande med helikopter på gletsjere eller vandre over rygende vulkaner? Rejsen sammensættes, så I får så mange fantastiske indtryk med jer hjem i bagagen som muligt – ud over nye, spændende og eksotiske smage af de forskellige landes køkkener.

Destination:‌‌ Australien,‌ New Zealand,‌ Vietnam,‌ Cambodja,‌ Laos,‌ Singapore,‌ Skotland,‌ Island,‌ Australien og New Zealand,‌ Europa,‌ Asien,‌ Italien,‌ Portugal,‌ Myanmar,‌ Cook Islands,‌ Stillehavet,‌ Fiji,‌ Færøerne,‌ Arktiske områder

Rejseformer:‌‌ Kultur og eventyr,‌ Natur og safari,‌ Togrejser

Ring til mig

Jeg glæder mig til at høre om jeres rejsedrømme

33 320 320

Skriv til mig

Jeg ringer jer op efter aftale

Sådan bestiller du en rejse

1
Kontakt os

Ring på 33 320 320, book et møde eller kontakt os.

2
Ønsker og gode råd

Tal med en rejserådgiver om jeres ønsker. Få inspiration og hør om deres personlige anbefalinger.

3
I får en rejseplan

Vi sammensætter rejsen ud fra jeres ønsker. I får et rejsesite med alle oplysninger samlet ét sted. 

4
Rejsen lægges fast

Når I er tilfredse, accepterer I tilbud og betaler depositum. Vi booker alt, som vi har aftalt det.

5
Vi holder kontakt

I er velkomne med spørgsmål. Vi opdaterer rejsesitet med rejsepapirer, og følger op, når I er hjemme igen.

Top sky Shutterstock 1714076377
Bund sky
Nyhavn garanti logo

Nyhavn Rejser Tryghed giver dig fuld tryghed på din rejse. Du er naturligvis dækket af pakkerejseloven, men hvad vigtigere er, så har vi et rutineret hold af dedikerede rejseeksperter, som altid er på forkant med din rejse og træder til, hvis du har brug for hjælp – ofte inden du selv opdager det. Det er det, vi mener, når vi siger, at en Nyhavn-rejse er følelsen af frihed. Uden bekymringer.